κύρια φωτογραφία συνταγής Μαρμελάδα βερίκοκο 2
stellasirios
stellasirios @cook_8452828
Περιοχή Θήβας,

Τα παιδιά μου την λατρεύουν, ελπίζω και σεις.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

33 Minutes
  1. 3 κιλά βερίκοκα ζυγισμένα με το κουκούτσι τους
  2. 2,5 κιλά ζάχαρη
  3. 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένετε τα βερίκοκα, τα ανοίγετε στη μέση και βγάζετε το κουκούτσι.

  2. 2

    Σε μία κατσαρόλα βάζετε μία στρώση βερίκοκα μία στρώση ζάχαρη, μία στρώση βερίκοκα και συνεχίζετε.

  3. 3

    Τα αφήνετε όλη τη νύχτα. Την άλλη μέρα βάζετε τη κατσαρόλα στη φωτιά και τα αφήνετε να βράσουν.

  4. 4

    Αν χρειαστεί ξαφρίζετε. Οχι όμως μετά τον πρώτο βρασμό, γιατί αυτός ο αφρός είναι ζάχαρη.

  5. 5

    Βράζετε τη μαρμελάδα για περίπου μισή ώρα μετά τον πρώτο βρασμό της. Οσο πιο πολύ την αφήνετε τόσο πιο πολύ σκουραίνει. Μόλις δείτε ότι δένει η μαρμελάδα ρίχνετε τον χυμό λεμονιού, και ανακινείτε την κατσαρόλα και αποσύρετε από τη φωτιά.

  6. 6

    Την μοιράζετε σε βαζάκια όπως είναι καυτή και τα γυρνάτε ανάποδα μέχρι να κρυώσει.

  7. 7

    Τα βερίκοκα παραμένουν ολόκληρα και το χρώμα της ολόχρυσο. Με το άλειμμα πάνω στη φέτα του ψωμιού τα βερίκοκα διαλύονται.

Αντιδράσεις

Σχόλια (41)

annouk
annouk @cook_8450972
πολυ καλη η μαρμελαδα μου βγηκε!εγω απλα μειωσα τη ποσοτητα της ζαχαρης περιπου στο μισο γιατι προτιμω να ειναι πιο ελαφριες οι μαρμελαδες!

Από

stellasirios
stellasirios @cook_8452828
στις
Περιοχή Θήβας,
Ανακάλυψα τυχαία αυτό το site πριν λίγα χρόνια και μπήκα σ'αυτή τη μεγάλη παρέα που μοιράζεται μυστικά και συνταγές με μεράκι και αγάπη.Μου αρέσει πολύ αυτή η επικοινωνία και όλη η προσπάθεια από τους administrators αλλά και τα μέλη.Η κουζίνα για μένα είναι δημιουργία, ξεκούραση και διασκέδαση και πάντα βρίσκω χρόνο για να πειραματιστώ με κάτι καινούργιο.Εύχομαι σε όλους να είναι καλά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και να κρατάμε την δόνησή μας και την θετική μας σκέψη πάντα ψηλά,γιατί ας μη ξεχνάμε "Ελκουμε ό,τι σκεφτόμαστε"!!!
Δες περισσότερα