Μαρμελάδα βερύκοκο

Bαθμολογία: 4.8529
       
 
34 ψήφοι
Eυδοκία, 30.06.09
Μαρμελάδα βερύκοκο

Τι χρειαζόμαστε:

  • πουρέ απο βερύκοκο
  • ζάχαρη
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χωρίς γλουτένη
Περιέχει: Φρούτα
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Κόστος:
(5 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(5 ψήφοι)
Προετοιμασία: 14' (4 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 28' (4 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κάνουμε πουρέ τα βερύκοκα, αφού πρώτα τα πλύνουμε και τους αφαιρέσουμε τα κουκούτσια (η δουλειά αυτή γίνεται πανευκολα με το multi.)
  2. Σε μια κατσαρόλα μετράμε τον πουρέ με ποτήρια και προσθέτουμε ισόποση ζάχαρη. Δηλαδη για κάθε ποτήρι πουρέ, ενα ποτήρι ζάχαρη αντίστοιχα.
  3. Βράζουμε την μαρμελαδα σε χαμηλή φωτιά ώσπου να δέσει. Την ανακατεύουμε σε τακτά διαστήματα για να μην κολλήσει.
  4. Οταν κρυώσει την τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα. Καλή επιτυχία.

Σχετικές συνταγές

    41 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από machi, 14-6-10  
    Ακριβώς έτσι την φτιάχνω και εγώ, θα την φτιάξω σήμερα. Γίνετε και πολύ γρήγορα και διατηρεί το υπέροχο χρώμα!
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 23-6-10  
    Πολύ εύκολη και πεντανόστιμη!! Εβαλα και μερικές σταγόνες λεμόνι στο τέλος. Ελπίζω να μου διατηρηθεί καλά...
    #
    Σχόλιο από Eυδοκία, 25-6-10  
    Σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια,οντως γινεται γρηγορα ευκολα και ειναι νοστιμη.Αργυρη μου ,δεν παθαινει τιποτα με το λεμονακι,καλα εκανες και εβαλες.Σας ευχαριστω για τα πηρουνακια σας,και καλοφαγοτη.
    #
    Σχόλιο από giannoula, 8-6-11  
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 15-6-11  
    Πολύ καλή εύκολη και νόστιμη, έβαλα 1kg ζάχαρη ανά 2κιλά βερύκοκα και χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι. Αν έχετε θερμόμετρο καραμέλας στους 105 βαθμούς έχει δέσει.
    Ανεβάζω φώτο
    #
    Σχόλιο από xaragr, 6-8-11  
    Παρα πολυ νοστιμη μαρμελαδα και ετοιμη στο λεπτο!!! Εβαλα οσα βερυκοκα ειχα, μαζι με ενα ροδακινο και λιγα κερασια και εγινε υπεροχη!!!
    #
    Σχόλιο από marileta, 7-8-11  
    Μπορούμε άραγε να κάνουμε το ίδιο και με ροδάκινα?
    #
    Σχόλιο από myrtop, 16-6-12  
    Να κάνω μια ερώτηση κορίτσια? Αφού τη φτιάξουμε χρειάζεται ψυγείο ή μπορεί να μείνει σε σκοτεινό ντουλάπι?
    #
    Σχόλιο από Eυδοκία, 16-6-12  
    myrtop γεια σου,
    οταν την φτιαξεις ,αν την βαλεις σε αποστειρωμενο βαζο δεν χρειαζεται ψυγειο ,παρα μονο οταν την ανοιξεις και μετα.
    #
    Σχόλιο από mele, 19-6-12  
    Μπράβο, πολύ ωραία κι εύκολη και γρήγορη επίσης!!! Κι εγώ έβαλα λιγο λεμονάκι, ίσως όμως μου την ξίνισε λιγάκι αυτό! Πολύ ωραία, με καστανή ζάχαρη την έκανα!
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 23-6-12  
    Πιο τέλεια μαρμελάδα δεν έχω γευτεί!! Την έφτιαξα με τα πρώτα βερύκοκα που έβγαλε η βερυκοκιά μας και έγινε φανταστική και το κυριότερο..γρήγορη και εύκολη. Μπράβο σου!!!
    #
    Σχόλιο από Eυδοκία, 24-6-12  
    mele και ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια και τα πηρουνακια σας ,πιστευω οτι θα την ευχαριστηθητε,ναστε καλα!!!!
    #
    Σχόλιο από nantoula, 25-6-12  
    θελω να φτιαξω μαρμελαδα αλλα δεν εχω καταλαβει καλα τα βερικοκα τα κανουμε πολτο ωμα και με την φλουδα τους στο μουλτι????
    και οταν λεμε αποστειρωμενα βαζα πως τα κανουμε???
    #
    Σχόλιο από Eυδοκία, 25-6-12  
    nantoula καλημερα,μολις ειδα την ερωτηση σου.
    Τα βερυκοκα τα κανεις πολτο στο μουλτι ωμα με την φλυδα.
    τωρα για την αποστειρωση ,πλενεις καλα τα βαζα και οπως ειναι βρεγμενα τα βαζεις στο φουρνο(αναβεις το φουρνο στους 70 βαθμους)πανω σε μια πετσετα και τα αφηνεις για 20 λεπτα.Οταν τα βγαλεις ριχνεις την μαρμελαδα,κλεινεις καλα και γυριζεις τα βαζα αναποδα και τα αφηνεις μεχρι να κρυωσουν πολυ καλα.
    Πιστευω να σε βοηθησα.Καλη επιτυχια!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΑ19, 27-6-12  
    Μου άρεσε η συνταγή γιατί μπορείς να κάνεις την ελάχιστη ποσότητα. Έτσι και γω στις 11 το βράδυ, χρησιμοποίησα 6 παραωριμασμένα βερύκοκα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και μέχρι να πλύνω τα βραδυνά πιάτα ήταν έτοιμη. Πρόσθεσα μόνο λίγο κανέλα που μου αρέσει. Η γεύση της ήταν τέλεια, το ίδιο και η υφή της. Δεν αποθήκευσα βάζα αλλά είναι τόσο εύκολη και γρήγορη που μπορώ να την κάνω συνέχεια με τα φρουτάκια που περισσεύουν και τα περιφρονούν όλοι. Ευχαριστούμε για την συνταγή!!
    #
    Σχόλιο από Αννούλα χοντρούλα, 11-7-12  
    εύκολη και νόστιμη η μαρμελάδα, πρόσθεσα και εγώ λίγο χυμό λεμονιού στο τέλος και μου πήρε περίπου μισή ώρα βράσιμο σε χαμηλή φωτιά με συνεχές ανακάτεμα για να μην κολλήσει.ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΑΚΥ, 28-7-12  
    Επέλεξα να ακολουθήσω και εγώ αυτή την συνταγή γιατί μου φάνηκε εύκολη και όντως δεν έπεσα έξω! και εύκολη και πολύ πετυχημένη!! Έβαλα τι μισή ζάχαρη από το 1 1/2 κιλό που ήταν τα βερύκοκα και πρόσθεσα και λίγο στημένο λεμόνι κατά το τέλος. Τα βάζα τα αποστείρωσα στο φούρνο και μου φάνηκε πολύ εύκολη διαδικασία όσο και αν σκεφτόμουν στην αρχή τι μπελάς θα είναι. Έχω ανεβάσει και φωτογραφίες. Πέντε πιρουνάκια από μένα!!!
    #
    Σχόλιο από Zaffy, 12-8-12  
    Δεν ειχα ξαναφτιαξει μαρμελαδα και τουτη δω βγηκε καταπληκτικη! Και ΤΟΣΟ ευκολη!
    Προσθεσα και γω μερικες σταγονες λεμονιου. Την επομενη φορα θα δοκιμασω και με λιγοτερη ζαχαρη.
    Μια ερωτηση μονο, μπορουμε να ακολουθησουμε την ιδια συνταγη με ροδακινα, κερασια ή καποιο αλλο φρουτο?
    Ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από marianthi17, 21-11-12  
    #
    Σχόλιο από limbi, 30-5-13  
    Συγχαρητήρια για μια συνταγή που κάνει την παρασκευή μαρμελάδας παιχνιδάκι και είναι ιδανική για όσους έχουν ελάχιστο χρόνο για σπιτικές παρασκευές. Μόνη παρατήρηση είναι ότι έβαλα τη μισή ποσότητα ζάχαρης και πάλι μου φάνηκε λίγο γλυκιά, αλλά αυτό υποθέτω είναι και θέμα προσωπικού γούστου. Ανυπομονώ να τη δοκιμάσω και με άλλα φρούτα!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    37 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από machi, 14-6-10  
    Ακριβώς έτσι την φτιάχνω και εγώ, θα την φτιάξω σήμερα. Γίνετε και πολύ γρήγορα και διατηρεί το υπέροχο χρώμα!
    #
    Σχόλιο από ΑΡΓΥΡΗ, 23-6-10  
    Πολύ εύκολη και πεντανόστιμη!! Εβαλα και μερικές σταγόνες λεμόνι στο τέλος. Ελπίζω να μου διατηρηθεί καλά...
    #
    Σχόλιο από Eυδοκία, 25-6-10  
    Σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια,οντως γινεται γρηγορα ευκολα και ειναι νοστιμη.Αργυρη μου ,δεν παθαινει τιποτα με το λεμονακι,καλα εκανες και εβαλες.Σας ευχαριστω για τα πηρουνακια σας,και καλοφαγοτη.
    #
    Σχόλιο από giannoula, 8-6-11  
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 15-6-11  
    Πολύ καλή εύκολη και νόστιμη, έβαλα 1kg ζάχαρη ανά 2κιλά βερύκοκα και χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι. Αν έχετε θερμόμετρο καραμέλας στους 105 βαθμούς έχει δέσει.
    Ανεβάζω φώτο
    #
    Σχόλιο από xaragr, 6-8-11  
    Παρα πολυ νοστιμη μαρμελαδα και ετοιμη στο λεπτο!!! Εβαλα οσα βερυκοκα ειχα, μαζι με ενα ροδακινο και λιγα κερασια και εγινε υπεροχη!!!
    #
    Σχόλιο από marileta, 7-8-11  
    Μπορούμε άραγε να κάνουμε το ίδιο και με ροδάκινα?
    #
    Σχόλιο από mele, 19-6-12  
    Μπράβο, πολύ ωραία κι εύκολη και γρήγορη επίσης!!! Κι εγώ έβαλα λιγο λεμονάκι, ίσως όμως μου την ξίνισε λιγάκι αυτό! Πολύ ωραία, με καστανή ζάχαρη την έκανα!
    #
    Σχόλιο από ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ, 23-6-12  
    Πιο τέλεια μαρμελάδα δεν έχω γευτεί!! Την έφτιαξα με τα πρώτα βερύκοκα που έβγαλε η βερυκοκιά μας και έγινε φανταστική και το κυριότερο..γρήγορη και εύκολη. Μπράβο σου!!!
    #
    Σχόλιο από Eυδοκία, 24-6-12  
    mele και ΜΠΙΣΚΟΤΙΤΣΑ σας ευχαριστω για τα καλα σας λογια και τα πηρουνακια σας ,πιστευω οτι θα την ευχαριστηθητε,ναστε καλα!!!!
    #
    Σχόλιο από Eυδοκία, 25-6-12  
    nantoula καλημερα,μολις ειδα την ερωτηση σου.
    Τα βερυκοκα τα κανεις πολτο στο μουλτι ωμα με την φλυδα.
    τωρα για την αποστειρωση ,πλενεις καλα τα βαζα και οπως ειναι βρεγμενα τα βαζεις στο φουρνο(αναβεις το φουρνο στους 70 βαθμους)πανω σε μια πετσετα και τα αφηνεις για 20 λεπτα.Οταν τα βγαλεις ριχνεις την μαρμελαδα,κλεινεις καλα και γυριζεις τα βαζα αναποδα και τα αφηνεις μεχρι να κρυωσουν πολυ καλα.
    Πιστευω να σε βοηθησα.Καλη επιτυχια!!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΑ19, 27-6-12  
    Μου άρεσε η συνταγή γιατί μπορείς να κάνεις την ελάχιστη ποσότητα. Έτσι και γω στις 11 το βράδυ, χρησιμοποίησα 6 παραωριμασμένα βερύκοκα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και μέχρι να πλύνω τα βραδυνά πιάτα ήταν έτοιμη. Πρόσθεσα μόνο λίγο κανέλα που μου αρέσει. Η γεύση της ήταν τέλεια, το ίδιο και η υφή της. Δεν αποθήκευσα βάζα αλλά είναι τόσο εύκολη και γρήγορη που μπορώ να την κάνω συνέχεια με τα φρουτάκια που περισσεύουν και τα περιφρονούν όλοι. Ευχαριστούμε για την συνταγή!!
    #
    Σχόλιο από Αννούλα χοντρούλα, 11-7-12  
    εύκολη και νόστιμη η μαρμελάδα, πρόσθεσα και εγώ λίγο χυμό λεμονιού στο τέλος και μου πήρε περίπου μισή ώρα βράσιμο σε χαμηλή φωτιά με συνεχές ανακάτεμα για να μην κολλήσει.ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΑΚΥ, 28-7-12  
    Επέλεξα να ακολουθήσω και εγώ αυτή την συνταγή γιατί μου φάνηκε εύκολη και όντως δεν έπεσα έξω! και εύκολη και πολύ πετυχημένη!! Έβαλα τι μισή ζάχαρη από το 1 1/2 κιλό που ήταν τα βερύκοκα και πρόσθεσα και λίγο στημένο λεμόνι κατά το τέλος. Τα βάζα τα αποστείρωσα στο φούρνο και μου φάνηκε πολύ εύκολη διαδικασία όσο και αν σκεφτόμουν στην αρχή τι μπελάς θα είναι. Έχω ανεβάσει και φωτογραφίες. Πέντε πιρουνάκια από μένα!!!
    #
    Σχόλιο από Zaffy, 12-8-12  
    Δεν ειχα ξαναφτιαξει μαρμελαδα και τουτη δω βγηκε καταπληκτικη! Και ΤΟΣΟ ευκολη!
    Προσθεσα και γω μερικες σταγονες λεμονιου. Την επομενη φορα θα δοκιμασω και με λιγοτερη ζαχαρη.
    Μια ερωτηση μονο, μπορουμε να ακολουθησουμε την ιδια συνταγη με ροδακινα, κερασια ή καποιο αλλο φρουτο?
    Ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από marianthi17, 21-11-12  
    #
    Σχόλιο από limbi, 30-5-13  
    Συγχαρητήρια για μια συνταγή που κάνει την παρασκευή μαρμελάδας παιχνιδάκι και είναι ιδανική για όσους έχουν ελάχιστο χρόνο για σπιτικές παρασκευές. Μόνη παρατήρηση είναι ότι έβαλα τη μισή ποσότητα ζάχαρης και πάλι μου φάνηκε λίγο γλυκιά, αλλά αυτό υποθέτω είναι και θέμα προσωπικού γούστου. Ανυπομονώ να τη δοκιμάσω και με άλλα φρούτα!
    #
    Σχόλιο από charalampos_cyprus, 5-6-13  
    telia suntagi. kai an kai eimai mageiras proti fora tin exo ftiaksei etsi kai einai apoliti epitixia
    #
    Σχόλιο από sofoulaki, 8-6-13  
    #
    Σχόλιο από ematz, 10-6-13  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από myrtop, 16-6-12  
    Να κάνω μια ερώτηση κορίτσια? Αφού τη φτιάξουμε χρειάζεται ψυγείο ή μπορεί να μείνει σε σκοτεινό ντουλάπι?
    #
    Σχόλιο από Eυδοκία, 16-6-12  
    myrtop γεια σου,
    οταν την φτιαξεις ,αν την βαλεις σε αποστειρωμενο βαζο δεν χρειαζεται ψυγειο ,παρα μονο οταν την ανοιξεις και μετα.
    #
    Σχόλιο από nantoula, 25-6-12  
    θελω να φτιαξω μαρμελαδα αλλα δεν εχω καταλαβει καλα τα βερικοκα τα κανουμε πολτο ωμα και με την φλουδα τους στο μουλτι????
    και οταν λεμε αποστειρωμενα βαζα πως τα κανουμε???
    #
    Σχόλιο από ATHINA_SERRES, 13-6-13  
    Έφτιαξα χθες αυτήν την πολύ ωραία και εύκολη μαρμελάδα άλλα μου βγήκε πολύ γλυκιά για τα γούστα μου.Αν κάνω άλλη μία δόση με πολύ λίγη ζάχαρη και τις ανακατέψω λέτε να πετύχει;

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Αποστειρωμένα βάζα
    Όταν φτιάχνουμε μαρμελάδα, πρέπει μετά να τη β...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Αποστειρωμένα βάζα
    Όταν φτιάχνουμε μαρμελάδα, πρέπει μετά να τη β...
    Ένα φρούτο την ημέρα
    Όλοι ξέρουμε λίγο πολύ ότι τα φρούτα μας κάνουν κα...
    Κοιλιοκάκη, μια άγνωστη λέξη
    Μία όχι τόσο «άγνωστη» ασθένεια… Η Κοιλιοκ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ανθολόγιο συνταγών
    Ένα βιβλίο 199 αγαπημένων συνταγών, του/της littlesugar
    ΠΡΩΙΝΟ
    Ένα βιβλίο 96 αγαπημένων συνταγών, του/της thomaei
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 10 αγαπημένων συνταγών, του/της dim79
    marmelades
    Ένα βιβλίο 6 αγαπημένων συνταγών, του/της dimi-d
    παγωτα-γλυκα
    Ένα βιβλίο 37 αγαπημένων συνταγών, του/της αρετουλα