Μαρμελάδα δαμάσκηνο (φούρνου)
Μαρμελάδα δαμάσκηνο ψημένη στον φούρνο για αρκετή ώρα με μικρή αναλογία ζάχαρης.
Λίγα μυστικά ακόμα
Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να είναι διαφορετικός ανάλογα με τον φούρνο, γι' αυτό οι χρόνοι είναι ενδεικτικοί.Η συνταγή είναι από το προσωπικό μου blog dailycious.gr
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζω τα δαμάσκηνα από τα κουκούτσια και τα κόβω στα τέσσερα. Τα τοποθετώ στην κατσαρόλα (δίχως να προσθέσω τίποτα άλλο), δίνω βράση και κατόπιν σιγοβράζω για τουλάχιστον 60’ με κλειστό το καπάκι.
-
2
Στο τέλος τα δαμάσκηνα θα έχουν γίνει πουρές καθώς θα έχουν μαλακώσει και θα έχουν διαλυθεί.
-
3
Στην συνέχεια μεταφέρω τον πουρέ δαμάσκηνων σε ένα βαθύ ταψί ή άλλο σκεύος και τοποθετώ στον φούρνο για τουλάχιστον 60’ στους 200°C (δίχως ακόμα να προσθέσω κάτι άλλο), ανακατεύοντας ενδιαμέσως.
-
4
Μόλις παρέλθει η μία ώρα αφαιρώ το σκεύος από τον φούρνο και παρατηρώ ότι η περιεκτικότητα του νερού έχει λιγοστέψει κατά το 1/3 περίπου.
-
5
Προσθέτω την ζάχαρη κι ανακατεύω να αναμειχθεί με τον πουρέ φρούτου.
-
6
Ξανατοποθετώ το σκεύος στον φούρνο για άλλα 60’ στους 200°C κι ενδιαμέσως ανακατεύω. Αν δω ότι η μαρμελάδα είναι πολύ υδαρής για τα γούστα μου, λαμβάνοντας υπόψιν ότι θα πήξει όταν κρυώσει, τότε την αφήνω κι άλλο.
-
7
Αφαιρώ την μαρμελάδα δαμάσκηνο από τον φούρνο και γεμίζω αποστειρωμένα βάζα όσο ακόμα είναι ζεστή.
-
8
Η μαρμελάδα δαμάσκηνο φτιαγμένη στον φούρνο είναι έτοιμη για απόλαυση!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια