κύρια φωτογραφία συνταγής Μαρμελάδα φράουλα 2
Θούλα
Θούλα @cook_8456108
Αγια Παρασκευή,Ελλάδα

Μια εύκολη μαρμελάδα με τις πρώτες βιολογικές φράουλες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτή η συνταγή είναι της Βέφας. Την φτιάχνω κάθε χρόνο μόλις βγουν οι φράουλες. Φέτος θα την κάνω με βιολογικές, ας είναι πιο αγνή γιατί τα παιδιά την προτιμούν από καθε άλλη. Ευχαριστούμε την FILIPPIA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

35 Minutes
2 μέτρια βάζα
  1. 1 κιλο γερές φράουλες
  2. 2 κούπες ζάχαρη
  3. 1 κούπα νερό
  4. 2 κουταλιές χυμό λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλύντε και στραγγίστε τις φράουλες.

  2. 2

    Αν είναι μικρές κόψτε στην μέση, αν είναι μεγάλες στα τρία.

  3. 3

    Βάλτε τη ζάχαρη με το νερό και μισό χυμό λεμονιού σε κατσαρόλα, σε σιγανή φωτιά και ανακατέψτε, ώσπου να διαλυθεί.

  4. 4

    Δυναμώστε τη φωτιά και βράστε το σιρόπι 5 λεπτά χωρίς να το ανακατέψετε.

  5. 5

    Ρίξτε μέσα τις μισές φράουλες και βράστε τες 5 λεπτά, αφαιρώντας τον αφρό.

  6. 6

    Βγάλτε τες με τρυπητή κουτάλα και βάλτε τες να στραγγίξουν σε τρυπητό, με μπώλ από κάτω.

  7. 7

    Βράστε για λίγο το σιρόπι μόνο του και ρίξτε τις υπόλοιπες φράουλες,βράζοντάς τες και αυτές με τον ίδιο τρόπο. Τις στραγγίζετε με τις άλλες.

  8. 8

    Βράστε το σιρόπι σε δυνατή φωτιά, προσθέτοντας και οτι στράγγιξε από τις φράουλες, ώσπου να δέσει και να τρέχει από το κουτάλι σχηματίζοντας διπλή ή τριπλή ροή. Στο διάστημα αυτό βγάζουμε το αφρό που σχηματίζεται.

  9. 9

    Όταν δέσει ρίξτε τις φράουλες και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και βράστε 5 - 6 λεπτά ακόμα για να δέσει πάλι το σιρόπι.

  10. 10

    Όταν κρυώσει λίγο την βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

giannak
giannak @cook_8452827
Πολύ καλή και εύκολη μαρμελάδα, εγώ τις αφήνω ολόκληρες και γίνεται σαν γλυκό. Δυστυχώς δεν ξέρω πόσο κρατάει γιατί πάντα τα βαζάκια τελειώνουν πολύ γρήγορα.

Από

Θούλα
Θούλα @cook_8456108
στις
Αγια Παρασκευή,Ελλάδα