Μαρμελάδα Φράουλα

Bαθμολογία: 4.9323
       
 
192 ψήφοι
Sitronella, 14.03.06

Περιγραφή

Μια υπέροχη, μυρωδάτη μαρμελάδα φράουλα. Και πανεύκολη!
Μαρμελάδα Φράουλα

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό φράουλες
  • 600 γρ. έως 1 κιλό ζάχαρη
  • 1/4 φλ. χυμό λεμόνι
Στα γρήγορα
Περιέχει: Φρούτα , Φράουλες
Κόστος:
(8 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(8 ψήφοι)
Προετοιμασία: 11' (8 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 26' (7 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Οι φράουλες πρέπει να είναι ώριμες αλλά γερές. Τις πλένουμε καλά, κόβουμε τα κοτσάνια τους και τις βάζουμε σε λεκάνη. Τις λιώνουμε με το χέρι.
Βήμα 2
2) Τις ρίχνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα, μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού.
Βήμα 3
3) Τις αφήνουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να φτάσουν σε θερμοκρασία 105° (η μαρμελάδα πέφτει σε παχύρευστη μάζα από το κουτάλι - δες και υποσημείωση).
Βήμα 4
4) Αφού κρυώσει, τη βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και τη φυλάμε στο ψυγείο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η ποσότητα της ζάχαρης εξαρτάται από τα γούστα σας και το πόσο γλυκές είναι οι φράουλές σας.

Για να ελέγξουμε αν έδεσε η μαρμελάδα:
Βάλτε τρία πιατάκια στην κατάψυξη. Αφού έχει βράσει περίπου 10 λεπτά η μερμελάδα, βάλτε πάνω στο ένα πιατάκι 1 κ.γ. μαρμελάδα. Βάλτε το ξανά στην κατάψυξη για ένα λεπτό. Βγάλτε το και προσπαθήστε να κάνετε μια γραμμή στη μαρμελάδα, με το δάχτυλό σας. Αν μπορείτε να κάνετε τη γραμμή χωρίς να προσπαθεί η μαρμελάδα να ξαναενωθεί, τότε είναι έτοιμη!
(Τα άλλα δύο πιατάκια είναι για την περίπτωση που δεν πετύχει το πρώτο. Τότε θα συνεχίσετε με το δεύτερο, μετά από λίγη ώρα)

Ευχαριστώ την Ermioni για τις ωραίες φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    301 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Penny, 30-4-06  
    Η συνταγή είναι πολύ καλή και περισσότερο η συμβουλή για τον έλεγχο του δεσίματος. Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 11-3-08  
    Οτι πρεπει για τα παιδακια μου. Εμεις ομως την ξαφριζουμε. Ετοιμη ειναι οταν με το κουταλι περνουμε λιγο απο το σιροπι και το αφηνουμε να σταξει στο νυχι του αντιχειρα.Αν κανει σταγονα,δεν τρεξει, ειναι ετοιμο.καλη επιτυχια!
    #
    Σχόλιο από YANNA, 3-5-08  
    Επίσης ένας άλλος τρόπος για να δούμε άν έδεσε η μαρμελάδα είναι να ρίξουμε λίγη μαρμελάδα σε κρύο πιατάκι και μετά απο ένα λεπτό να σπρώξουμε λίγο με το δάκτυλό μας την μαρμελάδα.Εάν σχηματιστούν ζάρες στην επιφάνειά της είναι έτοιμη.
    #
    Σχόλιο από voula, 4-5-08  
    Εγω την εφτιαξα χθες την μαρμελαδα με 800 gr ζαχαρη .Εγινε τελεια .Μοσχομυριξει φραουλα. Ο γιος μου κοντεψε να ανεβασει ζαχαρο από την πολύ μαρμελαδα που εφαγε .
    Μπράβο .
    #
    Σχόλιο από Ginger, 6-5-08  
    Φλυτζάνι του καφέ εννοούμε για το λεμόνι ή του τσαγιού;
    #
    Σχόλιο από Ginger, 6-5-08  
    Την έφτιαξα τη μαρμελαδίτσα και έγινε καλή. Έχω μόνο δύο παρατηρήσεις να κάνω: νομίζω πως η ζάχαρη ήταν πολλή. Θα συμφωνήσω με τη Βούλα και την επόμενη φορά θα βάλω πιο λίγη. Βέβαια, είναι θέμα καθαρά προσωπικό και μάλλον και θέμα φράουλας. Επίσης, έκανα το κόλπο με το πιατάκι, αλλά νομίζω ότι όταν φτάσει στο σημείο να μην ενώνεται η μαρμελάδα είναι ήδη πολύ δεμένη. Την αραίωσα λιγάκι μετά και ήταν μια χαρά. Πάντως ήταν πολύ νόστιμη και μυρωδάτη!
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 15-5-08  
    Πριν τη δοκιμή το κουταλάκι το αφήνω λίγο να κρυώσει, μι ζεματιστούμε κιόλας.
    Όσο για τα βάζα τα γεμίζω με ζεστή μαρμελάδα και ζεστά καπάκια κλείνω καλά και τα βάζω ανάποδα στον πάγκο να κρυώσουν και δεν έχουν πάθει πότε τίποτα.
    #
    Σχόλιο από roulaan, 15-5-08  
    Sitronella εφτιαξα πρωτη φορα μαρμελαδα φραουλα και ομολογω οτι ηταν καταπληκτικη. Το σπιτι μοσχοβολησε....και το λιωσιμο με τα δαχτυλα τελειο γιατι και μεις θελουμε καμματακια φραουλας μεσα.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 16-5-08  
    Sitronela θέλει ξάφρισμα, ή όχι? Ακόμη, επειδή δεν έχουμε όλοι θερμόμετρο για να ελέγξουμε πότε θα είναι έτοιμη.. περίπου στο μισάωρο πάνω είναι οκ φαντάζομαι (αν και θα γίνει ο έλεγχος με το πιατάκι).Κάτι τελευταίο..roulaan έβαλες όλη την ποσότητα της ζάχαρης που λέει η συνταγή ή πιο λίγο? Τρελαίνομαι για μαρμελάδα φράουλα και θέλω να μου πετύχει!Σχόλια από βδομάδα όμως, που θα τη φτιάξω!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 16-5-08  
    sonrisa δεν την ξαφρίζω. Όσο για το χρόνο, ίσως η μισή ωρα να είναι πολύ που λες (δεν έχω κάνει φέτος και δε θυμάμαι ακριβώς), αλλά θα τη δεις στην κατσαρόλα και μόνη σου. Η ζάχαρη εξαρτάται σαφώς από τις φράουλες. Εάν είναι από μόνες τους γλυκειές, βάλτε λιγότερη.
    Τώρα όσον αφορά το φλυτζάνι που ρώτησε η Ginger (συγγνώμη που δεν το είδα νωρίτερα) εννούμε κανονικό φλυτζάνι μετρήσεως (των 240ml).
    #
    Σχόλιο από roulaan, 16-5-08  
    sonrisa μου, εγω εβαλα λιγο λιγοτερη ζαχαρη, με το ματι, γυρω στα 600 γραμμαρια.Ουτε εγω εχω θερμομετρο αλλα γυρω στο μισαωρο μου πηρε.Δεν ξαφρισα και δεν ειχα κανενα προβλημα και για το δεσιμο χρησιμοποιησα το πιατακι της Sitronella.Εκανα την διαχωριστικη γραμμη και αφου δεν ενωνοταν κατεβασα την μαρμελαδα. Μου φανηκε εκεινη την ωρα ρευστη αλλα την αλλη μερα το πρωι, ηταν μια χαρα. Καλη επιτυχια.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 12-6-08  
    Πρώτη φορά έφτιαξα μαρμελάδα φράουλα και έγινε φοβερή! Δηλ. 1000 φορές καλύτερη από την αγοραστή! Φοβόμουν μήπως δε δέσει, αλλά δεν είχα κανένα πρόβλημα τελικά. Να σημειώσω ότι έφτιαξα τη μισή δόση, έβαλα δηλ. μισό κιλό φράουλες και ζάχαρη λίγο παραπάνω από 1,5 φλ του τσαγιού και 1-2 κ.σούπας λεμόνι. Με τα σχόλια τρόμαξα ότι θα βγει αρκετά γλυκιά αν ακολουθούσα πιστά τη δοσολογία και εκτός από αυτό είχα ώριμες φράουλες, οπότε μείωσα την ποσότητα ζάχαρης.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 5-3-09  
    καλη μου Sitronella εχω 1 ερωτηση. Δε χρειαζεται καθολου νερο?ρωτω διοτι περυσι που κανα ροδακινο, εβαλα τα ροδακινα μονο με τη ζαχαρη κι εγιναι..καραμελα καμενη κ την πεταξα!Θα θελα πολυ ν κανω τη μαρμελαδα σου,ομως ν σιγουρευτω πως θα πετυχει.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 5-3-09  
    Δε χρειάζεται καθόλου νερό. Οι φράουλες βγάζουν πάρα πολύ χυμό.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 6-3-09  
    ευχαριστω...μολις την κανω θα σου πω!!σιγουρα θα ναι πολυ καλη.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 13-3-09  
    Φανταστικη η μαρμελαδα σου!πηρε γυρω στο μισαωρο.επειδη δ την ηθελα με κοματακια οταν εγινε την περασα απο το blender.αντι χυμο λεμονι εβαλα γλυκοζη.μυρωδατη πολυ και νοστιμοτατη!καμια σχεση με την ετοιμη!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 13-3-09  
    Μπορουμε να την χρησιμοποιησουμε στην παστα φλωρα;
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 13-3-09  
    Και βέβαια μπορείς Λιζάκι! Ακόμα καλύτερα που θα είναι και από τα χεράκια σου!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 13-3-09  
    Merci γλυκεια μου Ναυσικα!!!Να ρωτησω και κατι ακομα;Μην με βρισετε. Αν θελω να κανω μαρμελαδα ενα κεσεδακι φραουλες οπως τις πουλανε βαζω τη μιση ζαχαρη;Και περιμενω πρωτα να κρυωσει για να τη στρωσω στην πασρα φλωρα και να την ψησω;
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 13-3-09  
    Λιζα θα σου ζυγισουν το κεσεδακι που ειναι συνηθως 1/2 κιλο κ θα βαλεις τοση περιπου ζαχαρη η λιγο λγοτερη αν δ τη θες πολυ γλυκια.Ναι πρωτα ν κρυωσει κ μετα στην παστα φλωρα!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Επόμενο > Τέλος >>

    211 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Penny, 30-4-06  
    Η συνταγή είναι πολύ καλή και περισσότερο η συμβουλή για τον έλεγχο του δεσίματος. Ευχαριστούμε!
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 11-3-08  
    Οτι πρεπει για τα παιδακια μου. Εμεις ομως την ξαφριζουμε. Ετοιμη ειναι οταν με το κουταλι περνουμε λιγο απο το σιροπι και το αφηνουμε να σταξει στο νυχι του αντιχειρα.Αν κανει σταγονα,δεν τρεξει, ειναι ετοιμο.καλη επιτυχια!
    #
    Σχόλιο από YANNA, 3-5-08  
    Επίσης ένας άλλος τρόπος για να δούμε άν έδεσε η μαρμελάδα είναι να ρίξουμε λίγη μαρμελάδα σε κρύο πιατάκι και μετά απο ένα λεπτό να σπρώξουμε λίγο με το δάκτυλό μας την μαρμελάδα.Εάν σχηματιστούν ζάρες στην επιφάνειά της είναι έτοιμη.
    #
    Σχόλιο από voula, 4-5-08  
    Εγω την εφτιαξα χθες την μαρμελαδα με 800 gr ζαχαρη .Εγινε τελεια .Μοσχομυριξει φραουλα. Ο γιος μου κοντεψε να ανεβασει ζαχαρο από την πολύ μαρμελαδα που εφαγε .
    Μπράβο .
    #
    Σχόλιο από Ginger, 6-5-08  
    Την έφτιαξα τη μαρμελαδίτσα και έγινε καλή. Έχω μόνο δύο παρατηρήσεις να κάνω: νομίζω πως η ζάχαρη ήταν πολλή. Θα συμφωνήσω με τη Βούλα και την επόμενη φορά θα βάλω πιο λίγη. Βέβαια, είναι θέμα καθαρά προσωπικό και μάλλον και θέμα φράουλας. Επίσης, έκανα το κόλπο με το πιατάκι, αλλά νομίζω ότι όταν φτάσει στο σημείο να μην ενώνεται η μαρμελάδα είναι ήδη πολύ δεμένη. Την αραίωσα λιγάκι μετά και ήταν μια χαρά. Πάντως ήταν πολύ νόστιμη και μυρωδάτη!
    #
    Σχόλιο από Elefteria, 15-5-08  
    Πριν τη δοκιμή το κουταλάκι το αφήνω λίγο να κρυώσει, μι ζεματιστούμε κιόλας.
    Όσο για τα βάζα τα γεμίζω με ζεστή μαρμελάδα και ζεστά καπάκια κλείνω καλά και τα βάζω ανάποδα στον πάγκο να κρυώσουν και δεν έχουν πάθει πότε τίποτα.
    #
    Σχόλιο από roulaan, 15-5-08  
    Sitronella εφτιαξα πρωτη φορα μαρμελαδα φραουλα και ομολογω οτι ηταν καταπληκτικη. Το σπιτι μοσχοβολησε....και το λιωσιμο με τα δαχτυλα τελειο γιατι και μεις θελουμε καμματακια φραουλας μεσα.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 12-6-08  
    Πρώτη φορά έφτιαξα μαρμελάδα φράουλα και έγινε φοβερή! Δηλ. 1000 φορές καλύτερη από την αγοραστή! Φοβόμουν μήπως δε δέσει, αλλά δεν είχα κανένα πρόβλημα τελικά. Να σημειώσω ότι έφτιαξα τη μισή δόση, έβαλα δηλ. μισό κιλό φράουλες και ζάχαρη λίγο παραπάνω από 1,5 φλ του τσαγιού και 1-2 κ.σούπας λεμόνι. Με τα σχόλια τρόμαξα ότι θα βγει αρκετά γλυκιά αν ακολουθούσα πιστά τη δοσολογία και εκτός από αυτό είχα ώριμες φράουλες, οπότε μείωσα την ποσότητα ζάχαρης.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 6-3-09  
    ευχαριστω...μολις την κανω θα σου πω!!σιγουρα θα ναι πολυ καλη.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 16-3-09  
    Αν ειχα δεκα πιρουνακια θα τα εβαζα με τονο!!!!!!!!!!!!!!Ειναι η πρωτη φορα που φτιαχνω μαρμελαδα και ειδικα φραουλα που ειναι αγαπημενη ολων εγινε καταπληκτικη μονο που την παραεβρασα και εγινε πιο πηχτη αλλα δεν πειραζει καθολου. Ειχε κομματια φραουλας ολοκληρα. Την εβαλα σε παστα φλωρα το Σαβ το πρωι και το ιδιο βραδυ δεν υπηρχε τιποτα. Χιλια μπραβο απο ολους μας!!!!Αξια αξια αξια!!!
    #
    Σχόλιο από xaroula, 18-3-09  
    δεν ειναι πρωτη φορα που την φτιαχνω βεβαια αλλα καθε φορα γινεται πεντανοστιμη και μοσκοβολιστη!!Εγω εβαλα 1300 γρ φραουλες και 800 γρ ζαχαρη :)
    #
    Σχόλιο από mariaky, 19-3-09  
    Τέλεια, εύκολη και μυρωδάτη!
    #
    Σχόλιο από ΤΡΙΑΔΑ, 19-3-09  
    Βέβαια θα ήταν ακόμα ποιο νόστιμη αν γινόταν όταν οι φράουλες θα ήταν η εποχή τους!Εγώ έκανα το καλοκαίρι και τώρα άνοιξα το τελευταίο βάζο και είναι νοστιμότατη!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 19-3-09  
    Εγώ συμφωνώ Τριάδα. Μάλιστα λέω πάντα πως οι φράουλες είναι ένα από τα φρούτα που "ρουφάνε" τα φυτοφάρμακα περισσότερο από ολα τα άλλα, κι έτσι αφού θα κάνουμε τον κόπο να τη φτιαξουμε, ας πάρουμε βιολογικές φράουλες, όταν είναι στην εποχή τους. Ακόμα και με την τιμή που έχουν, πιο φτηνή θα μας βγει η μαρμελάδα μας από την έτοιμη.
    #
    Σχόλιο από angy, 21-3-09  
    Ειναι πανευκολη νοστιμοτατη και απο μυρωδια μμμμμμμ.Ο γιος μου μπαινοβγαινε συνεχως και με ρωτουσε τι ειναι αυτο που μυριζει τοσο ωραια.Απο εδω και περα μονο σπιτικη μαρμελαδα φραουλα θα μπαινει στο σπιτι.Μπραβο!!!
    #
    Σχόλιο από tt2, 22-3-09  
    συγγνώμη, ξέχασα το σχόλιο!
    την έκανα χθες με βιολογικές φράουλες. έκανα μικρή ποσότητα για δοκιμή (350 γραμ. φράουλες και περίπου 250 ζάχαρη). βγήκε πραγματικά τέλεια! την τρώω με το κουτάλι (και δεν είμαι φανατική της μαρμελάδας!) ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από ROSA, 7-4-09  
    την έφτιαξα σήμερα είναι καταπληκτική
    μοσχοβολά τώρα που είναι οι φράουλες στην εποχή τους θα ξαναφτιάξω κι άλλη
    ευχαριστούμε για την συνταγή!!!!!
    #
    Σχόλιο από ΒΑΡΒΙ, 9-4-09  
    Εξαιρετική συνταγή. Ευχαριστούμε Σίτρο. Επιτέλους τρώμε μαρμελάδα φράουλα σπιτική.
    #
    Σχόλιο από DIMES, 12-4-09  
    Απλά καταπληκτική.Με λιγότερη ζάχαρη νομίζω είναι καλύτερη.
    #
    Σχόλιο από Penny, 25-4-09  
    Το 2006 είχα γράψει το πρώτο σχόλιο για την συνταγή σου. Την φτυάχνω κάθε χρόνο και συμπληρώνω ότι εκτός από πεντανόστιμη, η μαρμελάδα κρατάει πάνω από ένα χρόνο στο ψυγείο χωρίς να ζαχαρώσει ή να μουχλιάσει. Μπράβο!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Επόμενο > Τέλος >>

    73 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από Ginger, 6-5-08  
    Φλυτζάνι του καφέ εννοούμε για το λεμόνι ή του τσαγιού;
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 16-5-08  
    Sitronela θέλει ξάφρισμα, ή όχι? Ακόμη, επειδή δεν έχουμε όλοι θερμόμετρο για να ελέγξουμε πότε θα είναι έτοιμη.. περίπου στο μισάωρο πάνω είναι οκ φαντάζομαι (αν και θα γίνει ο έλεγχος με το πιατάκι).Κάτι τελευταίο..roulaan έβαλες όλη την ποσότητα της ζάχαρης που λέει η συνταγή ή πιο λίγο? Τρελαίνομαι για μαρμελάδα φράουλα και θέλω να μου πετύχει!Σχόλια από βδομάδα όμως, που θα τη φτιάξω!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 16-5-08  
    sonrisa δεν την ξαφρίζω. Όσο για το χρόνο, ίσως η μισή ωρα να είναι πολύ που λες (δεν έχω κάνει φέτος και δε θυμάμαι ακριβώς), αλλά θα τη δεις στην κατσαρόλα και μόνη σου. Η ζάχαρη εξαρτάται σαφώς από τις φράουλες. Εάν είναι από μόνες τους γλυκειές, βάλτε λιγότερη.
    Τώρα όσον αφορά το φλυτζάνι που ρώτησε η Ginger (συγγνώμη που δεν το είδα νωρίτερα) εννούμε κανονικό φλυτζάνι μετρήσεως (των 240ml).
    #
    Σχόλιο από roulaan, 16-5-08  
    sonrisa μου, εγω εβαλα λιγο λιγοτερη ζαχαρη, με το ματι, γυρω στα 600 γραμμαρια.Ουτε εγω εχω θερμομετρο αλλα γυρω στο μισαωρο μου πηρε.Δεν ξαφρισα και δεν ειχα κανενα προβλημα και για το δεσιμο χρησιμοποιησα το πιατακι της Sitronella.Εκανα την διαχωριστικη γραμμη και αφου δεν ενωνοταν κατεβασα την μαρμελαδα. Μου φανηκε εκεινη την ωρα ρευστη αλλα την αλλη μερα το πρωι, ηταν μια χαρα. Καλη επιτυχια.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 5-3-09  
    καλη μου Sitronella εχω 1 ερωτηση. Δε χρειαζεται καθολου νερο?ρωτω διοτι περυσι που κανα ροδακινο, εβαλα τα ροδακινα μονο με τη ζαχαρη κι εγιναι..καραμελα καμενη κ την πεταξα!Θα θελα πολυ ν κανω τη μαρμελαδα σου,ομως ν σιγουρευτω πως θα πετυχει.
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 5-3-09  
    Δε χρειάζεται καθόλου νερό. Οι φράουλες βγάζουν πάρα πολύ χυμό.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 13-3-09  
    Μπορουμε να την χρησιμοποιησουμε στην παστα φλωρα;
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 13-3-09  
    Και βέβαια μπορείς Λιζάκι! Ακόμα καλύτερα που θα είναι και από τα χεράκια σου!
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 13-3-09  
    Merci γλυκεια μου Ναυσικα!!!Να ρωτησω και κατι ακομα;Μην με βρισετε. Αν θελω να κανω μαρμελαδα ενα κεσεδακι φραουλες οπως τις πουλανε βαζω τη μιση ζαχαρη;Και περιμενω πρωτα να κρυωσει για να τη στρωσω στην πασρα φλωρα και να την ψησω;
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 13-3-09  
    Λιζα θα σου ζυγισουν το κεσεδακι που ειναι συνηθως 1/2 κιλο κ θα βαλεις τοση περιπου ζαχαρη η λιγο λγοτερη αν δ τη θες πολυ γλυκια.Ναι πρωτα ν κρυωσει κ μετα στην παστα φλωρα!
    #
    Σχόλιο από Nataly, 3-4-09  
    μήπως έχετε δοκιμάσει με μαύρη ζάχαρη? έχω πάρει βιολογικές φράουλες και δεν έχω καθόλου λευκή ζάχαρη στο σπίτι, δεν την χρησιμοποιώ. αν όμως είναι απαραίτητη για την μαρμελάδα να την πάρω.ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 3-4-09  
    Nataly, η μαύρη ζάχαρη έχει εντελώς άλλη γεύση. Δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ σε μαρμελάδα, αλλα μια φορά που έβαλα σε γρανίτα ήταν μεγάλη αποτυχία. Δε ξέρω τώρα, είναι φαντάζομαι και θέμα γούστου.
    #
    Σχόλιο από Nataly, 3-4-09  
    Ευχαριστώ πολύ! θα πάρω λευκή ζάχαρη, θα την φτιάξω και θα επανέρθω με πηρουνάκια.
    #
    Σχόλιο από telson71, 23-4-09  
    Ευχαιστω πολυ για την συνταγη,απλα πολυ γευστικη,μονο που εμενα,μου βγηκε σαν....λαστιχο μολις την εβγαλα απο το ψυγειο και δεν μπορουσα να την αλειψω στο ψωμι.Την εβρασα κανα 20',εκανα και το "κολπακι"με το πιατακι......Μπορεις να με βοηθησεις Sitro???Ειμαι φανατικος με την μαρμεαδα αυτη!!!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 27-4-09  
    telson71 συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση μα έλειπα. Μπορείς να βάλεις ξανά τη μαρμελάδα σου για βράσιμο με λίγο νεράκι και θα γίνει τέλεια.

    Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια, είναι πράγματι πολύ νόστιμη αυτή η μαρμελάδα!
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 5-5-09  
    Τη μαρμελάδα αυτή τη φτιάχνω χρόνια και γίνεται πάρα πολύ καλή, όσο για το οτι είναι πολύ γλυκιά 1 προς 1 και ηκόρη μου μου το λέι, οπότε θα δοκιμάσω και με τα 700γρ. Το κακό είναι πως μου αφρίζει και όσο και να την ξαφρίσω μένουν στο τέλος υπολείμματα άσπρα, μήπως φταίει που βάζω το λεμόνι στο τέλος;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 5-5-09  
    vasiliki68 εγώ δεν την ξαφρίζω καθόλου και βγαίνει πάντα διάφανη και καθαρή. Αν τη δοκιμάσεις ξανά θα πρότεινα να την κάνεις σύμφωνα με τις οδηγίες να δεις τι θα γίνει. Επίσης να πω πως πολλες φορές απλώς κόβω τις φράουλες και δεν τις λιώνω και βάζω κατά τη διάρκεια το μούλτι χειρός και τις λιώνω μεσα στην κατσαρολα.
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 5-5-09  
    Sitronella σ'ευχαριστώ, αν κι έφτιαξα για φέτος, θα ξαναφτιάξω και με τον τρόπο αυτό, γιατί είμαστε fun της συγκεκριμένης μαρμελάδας
    #
    Σχόλιο από kessy, 5-5-09  
    και αν βάλουμε πηκτίνη για μαρμέλάδες πόση ώρα θα βράσουμε?
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 5-5-09  
    κεσσυ εγω την εβρασα 3 λεπτα με τη πηκτινη.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    17 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 13-3-09  
    Φανταστικη η μαρμελαδα σου!πηρε γυρω στο μισαωρο.επειδη δ την ηθελα με κοματακια οταν εγινε την περασα απο το blender.αντι χυμο λεμονι εβαλα γλυκοζη.μυρωδατη πολυ και νοστιμοτατη!καμια σχεση με την ετοιμη!
    #
    Σχόλιο από ΔΙΑΜΑΝΤΩ, 3-4-09  
    Την εφτιαξα την μαρμελαδα.Ομως εγω δεν ελιωσα τις φραουλες τις εβαλα ολοκληρες μόνο όσες ήταν μεγαλες τις εκοβα στα δύο. Ενα πραγμα θα πω. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ
    #
    Σχόλιο από Ermioni, 30-4-09  
    Λοιπον εγω εβαλα ζαχαρη με πικτινη και 2:1 (ενα κιλο φραουλες,μισο κιλο ζαχαρη) χυμο απο ενα λεμονι και επειδη βρηκα σε τιμη ευκαιριας (0,47€) φασολια βανιλλιας βαζω σχεδον παντου(εκτος απο το φαγητο μας) και περνει το υπεροχο αρομα της βανιλλιας.Α,ναι πολτοποιησα και τις φραουλες.
    #
    Σχόλιο από kessy, 7-5-09  
    να πω το αμάρτημά μου έβαλα πηκτίνη για να είναι πιο φραουλένια και χωρίς να χασει βιτ.απο το βράσιμο.Ζάχαρη εβαλα μισό κιλό για να μείνει λίγο ξυνούτσικη.
    #
    Σχόλιο από sinfulsonia, 29-5-09  
    Δεν καταλαβαίνω γιατί λιώνετε τις φράουλες και χρησιμοποιείτε χυμό λεμονιού και τόση ζάχαρη!! Περιττό!
    Μη λιώνετε τις φράουλες, μπορείτε να τις κόψετε στη μέση απλά.
    Ρίξτε πάνω στις φράουλες τη ζάχαρη (1,5 κιλό φράουλες, 1 κιλό ζάχαρη) και αφήστε για μερικές ώρες μετά ξεκινάτε κανονικά το βράσιμο και φυσικά ξαφρίζετε........
    Έτσι οι φράουλες κρατάνε το χρωματάκι τους και βγάζουν τα ζουμάκια τους!!!!
    Ποτέ μα ποτέ δεν βάζω χυμό λεμονιού, τόσο γλυκόξινες είναι ήδη οι φράουλες γιατί να βοηθήσω κι άλλο;
    Η μαρμελάδα μπορεί να καταναλωθεί και ως γλυκό του κουταλιού!!
    Την συνταγή την έμαθα από τη μητέρα μου και τη θεία μου και αξίζει........
    #
    Σχόλιο από Ginger, 29-5-09  
    Μα το λεμόνι δεν το καταλαβαίνεις στη γεύση και δεν χρησιμοποιείται για κανένα άλλο λόγο, παρά μόνο ως συντηρητικό και για να μην ζαχαρώσει η μαρμελάδα. Όσο για τη ζάχαρη, είναι και θέμα φρούτου και θέμα γούστου, όπως και το λιώσιμο ή όχι των φρούτων. Εμένα, πχ, δεν μου αρέσει να έχει κομμάτια, τα θέλω λιωμένα.
    Ούτε εγώ την ξάφρισα κι έγινε λαμπερή.
    #
    Σχόλιο από sinfulsonia, 30-5-09  
    OK! Δεκτό! Πάντως έχω διαφορετική άποψη..... Επειδή την δοκίμασα, μπορώ να πω ότι ήταν αρκετά καλή!
    #
    Σχόλιο από Ariaki, 1-6-09  
    Λοιπόν κορίτσια και αγόρια σας ενημερώνω ότι και οι μαρμελάδες και τα γλυκά κουταλιού δεν έχουν κανένα μα κανένα πρόβλημα όταν τα φτιάχνουμε με φρουκτόζη . Πήζουν κανονικά και έχουν και τις μισές σχεδόν θερμίδες ( είχα μαραθώνιο το Σ/Κ και το δοκίμασα και σε γλυκο και σε μαρμελάδα) . Χρησιμοποίησα τα μισά γραμμαρια απ' ότι θέλουμε σε ζάχαρη . Αυτά για ενημέρωση !!
    #
    Σχόλιο από iNSaNiTY, 4-3-10  
    Tην εφτιαξα με 200γρ. φρουκτοζη,και εγινεεεε μουρλια!!!Πανευκολη και καθολου χρονοβορα!Ευχαριστουμε για την πολυ ωραια συνταγη!
    #
    Σχόλιο από Ginger, 26-4-10  
    Έχω ξαναψηφίσει αυτή την τέλεια μαρμελάδα, απλώς θέλω να συμπληρώσω πως σήμερα που την ξανάφτιαξα έβαλα και μια φυσική βανίλια και της ταίριαζε πολύ!
    #
    Σχόλιο από angy85, 5-5-10  
    Έφτιαξα τη μαρμελάδα ξανά σήμερα.Αυτή τη φορά χρησιμοποίησα καστανή ζάχαρη. Έβαλα 1 κιλό φράουλες & 450γρ. ζάχαρη, χρειάστηκε λίγο παραπάνω βράσιμο για να πήξει & το αποτέλεσμα ήταν πολύ γευστικό!
    #
    Σχόλιο από Cindy, 25-5-10  
    Συγνώμη για το διπλό ποστ απλά να σημειώσω ότι τις έλιωσα με το εργαλείο του πουρέ αντί με τα δάχτυλα και πάλι έμιεναν κομματάκια μέσα και μου πήρε μια ώρα το ψήσιμο ίσως γιατί δεν έβαλα πολλή ζάχαρη και έπρεπε να εξατμιστούν τα ζουμιά και ίσως γιατί είχα την κατσαρόλα σε πολύ πολύ χαμηλή φωτιά.
    #
    Σχόλιο από 2ΙΟΥι, 2-6-10  
    τελεια μαρμελαδα εγω την εκανα στον αρτοπαρασκευαστη εβαλα 500γρ φραουλες και 200γρ ζαχαρη και αντι για λεμονι εβαλα γλυκοζι πολυ καλη μπραβο sitronella.........
    #
    Σχόλιο από elsa*, 11-5-11  
    Η μαρμελάδα βγήκε τέλεια! Νόστιμη τέλειο χρώμα και μυρωδιά . Εγώ έβαλα και μία βανίλια, η οποία καθόλου δεν επηρέασε την μυρωδιά της φράουλας, μάλλον την ανέδειξε περισσότερο. Επίσης θα ήθελα να δώσω ένα tip για το ξάφρισμα. Μπορούμε να το γλυτώσουμε σε αρκετά μεγάλο βαθμό , αν ζεστάνουμε πριν τη ζάχαρη στο φούρνο για 10΄ στους 180o C.
    #
    Σχόλιο από frosoula_s, 4-6-12  
    Δεν την ήθελα πολύ γλυκιά και έβαλα μόνο 500γρ ζάχαρη στο 1 κιλό φράουλες.. έδεσε μια χαρά και έγινε νοστιμότατη!
    #
    Σχόλιο από triantafillenia, 3-6-13  
    και εγώ αντί για λεμόνι έβαλα μία κουταλίτσα γλυκόζη (σε ένα κιλό φράουλες) και έγινε καταπληκτική! Sitronella είσαι εγγύηση!
    #
    Σχόλιο από kikim, 22-3-14  
    Τελεια,οταν ξαφριζω πεταω μονο τον αφρο, αυτο που καθεται κατω ειναι υπεροχο σιροπι φραουλας.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Αποστειρωμένα βάζα
    Όταν φτιάχνουμε μαρμελάδα, πρέπει μετά να τη β...
    Φράουλες: μια ζουμερή απόλαυση!
    Ζουμερές και αρωματικές, σε σχήμα καρδιάς, οι φ...
    Καταψύχω φρούτα
    Τα φρούτα διατηρούνται πολύ καλά στην κατάψυξη. Έ...
    Ένα φρούτο την ημέρα
    Όλοι ξέρουμε λίγο πολύ ότι τα φρούτα μας κάνουν κα...
    Νόστιμες μαρμελάδες
    Αντί να αγοράζετε μαρμελάδες, φτιάξτε τις δικές...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Agannoula
    Ένα βιβλίο 80 αγαπημένων συνταγών, του/της Agannoula
    Agannoula
    Ένα βιβλίο 80 αγαπημένων συνταγών, του/της Agannoula
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 655 αγαπημένων συνταγών, του/της kmastrogianni
    Εκτελεσμένες
    Ένα βιβλίο 193 αγαπημένων συνταγών, του/της greg97
    Συνταγές για Μαρμελάδες -  Γλυκές σάλτσες - Σιρόπια - Γλάσα
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της velina