Μαρμελάδα Καρότο

Bαθμολογία: 4.6111
       
 
18 ψήφοι
Sitronella, 10.10.06

Περιγραφή

Μη σας ξενίζει η λέξη καρότο. Είναι μια από τις πιο νόστιμες μαρμελάδες που έχω φάει ποτέ. Τρώγεται με το κουτάλι.
Μαρμελάδα Καρότο

Τι χρειαζόμαστε:

  • ½ κιλό καρότα (περίπου 6 μεγαλούτσικα καρότα)
  • 1 μήλο
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 λεμόνι
  • 3 ½ φλ. ζάχαρη
  • 2 φλ. νερό
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Περιέχει: Μήλα
Φτιάχνει: περίπου 3 βαζάκια
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε καλά όλα τα φρούτα και τα καρότα.
  2. Ξεφλουδίζουμε το μήλο, το κόβουμε σε 4 κομμάτια και βγάζουμε τα κουκούτσια. Τη φλούδα και τα κουκούτσια τα βάζουμε σε τουλπανάκι, ενώ το μήλο το τρίβουμε στον τρίφτη.
  3. Καθαρίζουμε το πορτοκάλι. Τη φλούδα την κόβουμε σε πολύ λεπτές λουριδίτσες και το πορτοκάλι σε μικρά κυβάκια.
  4. Σε κατσαρόλα βάζουμε το τριμμένο μήλο, το πορτοκάλι, τη φλούδα του, το νερό και το τουλπανάκι. Τα αφήνουμε να βράσουν για κάνα 10λεπτο, να μαλακώσουν κάπως.
  5. Καθαρίζουμε τα καρότα και τα τρίβουμε και αυτά στον τρίφτη, να βγουν μακρόστενες λεπτές λωρίδες. Στίβουμε το λεμόνι και περιχύνουμε τα καρότα.
  6. Βγάζουμε το τουλπάνι από την κατσαρόλα, προσθέτουμε το καρότο και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να γίνει η μαρμελάδα (όταν φτάσει στους 104°). Εάν δεν έχετε θερμόμετρο, κάντε κάντε το τεστ του κρύου πιάτου*.
  7. Όπως είναι καυτή η μαρμελάδα, βάλτε τη σε αποστειρωμένα βάζα και γυρίστε τα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Με αυτό τον τρόπο κλείνουν αεροστεγώς.

Λίγα μυστικά ακόμα

*Το τεστ του κρύου πιάτου:
Βάλτε δύο πιατάκια στην κατάψυξη. Βάλτε πάνω στο ένα πιατάκι 1 κ.γ. μαρμελάδα. Βάλτε το ξανά στην κατάψυξη για ένα λεπτό. Βγάλτε το και προσπαθήστε να κάνετε μια γραμμή στη μαρμελάδα, με το δάχτυλό σας. Αν μπορείτε να κάνετε τη γραμμή χωρίς να προσπαθεί η μαρμελάδα να ξαναενωθεί, τότε είναι έτοιμη!
(Το άλλο πιατάκι είναι για την περίπτωση που δεν πετύχει το πρώτο. Τότε θα συνεχίσετε με το δεύτερο, μετά από λίγη ώρα)

Σχετικές συνταγές

Γλυκό του κουταλιού καρότο Γλυκό του κουταλιού καρότο
4.4615
       
       
(13)

    31 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από katerinas., 16-1-07  
    πολύ νόστιμη μαρμελάδα!θυμίζει, βέβαια, και γλυκό του κουταλιού, καθώς δεν είναι τόσο αραιή όπως οι άλλες μαρμελάδες, αλλά είναι νοστιμότατη! το πορτοκάλι δίνει πολύ ευχάριστη γεύση και η φλούδα δεν πικρίζει! την προτείνω!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 16-1-07  
    Την τελευταία φορά που την έφτιαξα (ας είναι καλά η βαρεμάρα) τα έτριψα όλα και τα έβαλα όλα να βράσουν από την αρχή (δηλαδή και τα καρότα μαζί με το μήλο). Μια χαρά βγήκε. Μόνο που επειδή μου φάνηκε κάπως σφιχτή την πρώτη φορά, έβαλα παραπάνω νερό και το παράκανα, γιατί τώρα μου βγήκε λίγο νερουλή (πάντως φαγώθηκε μια χαρά)
    #
    Σχόλιο από emark, 7-2-08  
    την έφαγα από μια φίλη και είναι πράγματι υπέροχη, τρώγεται σαν γλυκό κουταλιού, είναι πανόστιμη και το ωραίο είναι ότι είναι πανεύκολη!!!
    Δεν έβαλα πέντε πιρούνια γιατί η φίλη έβαλε 1 φλιτζάνι νερό και 3 μόνο ζάχαρη και ήταν τέλεια. πειράζει;;
    μπράβο σας για την ωραία συνταγή1
    #
    Σχόλιο από ΚίμωνΑυγεριν, 20-9-08  
    Η συνταγή είναι πολύ καλή.Πιστεύω ότι γίνεται εξίσου καλή και με λιγότερη ζάχαρη.Μου βγήκε σαν γλυκό του κουταλιού,παρά σαν μαρμελάδα.Έκανα κάποιο λάθος ή βγαίνει έτσι;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 22-9-08  
    ΚιμωνΑυγερ, η ζάχαρη είναι και θέμα γούστου. Η μαρμελάδα αυτή πάντως βγαίνει λίγο σαν γλυκό του κουταλιού, όπως έχουν πει και οι υπόλοιποι. Δεν είναι τόσο αραιή δηλαδή όσο οι άλλες μαρμελάδες, καθώς όλα είναι τριμμένα και όχι πολτοποιημένα.
    #
    Σχόλιο από autumnrain, 22-1-09  
    Ειναι πραγματικα υπεροχη αλλα οπως αναφερουν και οι προηγουμενοι,θυμιζει γλυκο του κουταλιου.Δεν μας χαλασε ομως καθολου!!!Εβαλα λιγοτερη ζαχαρη και περισσοτερο νερακι,γιατι κι εμενα μου φανηκε λγο πηχτη με το ματι....!
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 3-2-09  
    Την έφτιαξα σήμερα και μ'άρεσε πολύ, φαντάζομαι ότι θα είναι πολύ ωραία στην πάστα φλώρα. Πάω να ψάξω για συνταγή....
    #
    Σχόλιο από ΒΙΚΟΥΛΑ k., 6-2-09  
    Πόση ώρα περίπου θέλει βράσιμο για να είναι έτοιμη? και σε χαμηλή θερμοκρασία ή δυνατή?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 8-2-09  
    Προτείνω δυνατή φωτιά. Τώρα για το πόση ώρα... τι να σου πω. Θα το δεις με το μάτι ότι σου πήζει και θα βάλεις θερμόμετρο ή θα κάνεις το τεστ του πιάτου.
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 17-3-09  
    Τα δυο φλυτζάνια νερό που αναγράφονται στα υλικά;;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 18-3-09  
    Συγγνώμη Ρηνιώ, έχεις δίκιο. Τα βάζουμε με το πορτοκάλι και το μήλο. Θα το συμπληρώσω άμεσα.
    #
    Σχόλιο από virginia, 29-10-09  
    Πολύ μυρωδάτη μαρμελάδα με διαφορετική από τις συνηθισμένες γεύση!! Σχεδόν διπλασίασα τις ποσότητες των φρούτων, αλλά την ζάχαρη την άφησα ως έχει. Η ελαφρώς υπόξινη γεύση που αφήνει στο τέλος της δίνει μια εξαιρετική -για τα δικά μου γούστα- σπιρτάδα.
    Merci!!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 30-10-09  
    Την έφτιαξα μόλις! Πολύ ωραία γεύση, δεν το περίμενα! Θα τη βάλω στην πάστα φλώρα αύριο, για να δούμε...:)
    #
    Σχόλιο από DIMITRIS TSITSILIAGOS, 22-6-10  
    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 10-2-11  
    παρα πολυ νοστιμη και πρωτοτυπη...για ακομα μια φορα σ'ευχαριστουμε φανταστικη Sitronella!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 19-3-11  
    Αυτή ακριβώς τη μαρμελάδα, τη δοκίμασα πάνω σε γιαούρτι, σε κάποια έξοδό μας.
    Δεν ήμουν σίγουρη ότι θα έβγαινε ακριβώς η ίδια!!! Όταν τη δοκίμασα ξετρελάθηκα!
    Είναι απίστευτη η νοστιμιά της!!!
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή τα 5 πηρουνάκια είναι πολύ λίγα.
    #
    Σχόλιο από nancy.v, 19-3-11  
    ΕΚΑΝΑ (ΓΙΑ 2η ΦΟΡΑ ΦΟΡΑ) ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ-ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΣΕ 2,5 ΦΛΥΤΣ.ΜΕ ΞΕΤΡΕΛΑΝΕ Η ΥΠΟΞΙΝΗ ΓΕΥΣΗ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ,ΠΑΓΩΤΟ,ΑΝΘΟΤΥΡΟ... ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΟ ΒΑΖΟ,ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΠΙΑΝΕΙ ΜΟΥΧΛΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΜΙΚΡΑ ΒΑΖΑΚΙΑ (400-450gr).ΤΑ ΒΡΙΣΚΩ ΠΙΟ ΕΥΧΡΗΣΤΑ
    #
    Σχόλιο από ninapr, 29-6-11  
    Μου άρεσε πάρα πολύ και έγινε αρκετά εύκολα!! Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 5-11-11  
    Το πορτοκάλι ταιριάζει πολύ!!!
    Μείωσα την ζάχαρη κατά ένα φλιτζάνι(δλδ 2,5 φλ.) αλλά πάλι μου φάνηκε πολύ γλυκιά, θα την μειώσω κι άλλο την επόμενη φορά.
    #
    Σχόλιο από 3rkaki, 29-11-11  
    Sitronella yπέροχη η μαρμελάδα!!!!!!!! Άυξησα λίγο την δοσολογία μιας και έχω πολύ κόσμο να θρέψω!!!και επίσης έβαλα και τις δικές μου πινελιές.πρόσθεσα ένα ξύλο κανέλας,μερικά γαρίφαλα και αντί για πολύ λεπτές ροδέλες της φλούδας πορτοκαλιού έβαλα το ξύσμα του και επίσης ξύσμα λεμονιού.Μου βγήκε σαν γλυκό του κουταλιού λόγω πυκνότητας.ΚΑΙ μαρμελάδα μαζί!2 σε 1!!!το λάτρεψα.5 πιρουνάκια και λίγα είναι!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    20 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από katerinas., 16-1-07  
    πολύ νόστιμη μαρμελάδα!θυμίζει, βέβαια, και γλυκό του κουταλιού, καθώς δεν είναι τόσο αραιή όπως οι άλλες μαρμελάδες, αλλά είναι νοστιμότατη! το πορτοκάλι δίνει πολύ ευχάριστη γεύση και η φλούδα δεν πικρίζει! την προτείνω!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 16-1-07  
    Την τελευταία φορά που την έφτιαξα (ας είναι καλά η βαρεμάρα) τα έτριψα όλα και τα έβαλα όλα να βράσουν από την αρχή (δηλαδή και τα καρότα μαζί με το μήλο). Μια χαρά βγήκε. Μόνο που επειδή μου φάνηκε κάπως σφιχτή την πρώτη φορά, έβαλα παραπάνω νερό και το παράκανα, γιατί τώρα μου βγήκε λίγο νερουλή (πάντως φαγώθηκε μια χαρά)
    #
    Σχόλιο από emark, 7-2-08  
    την έφαγα από μια φίλη και είναι πράγματι υπέροχη, τρώγεται σαν γλυκό κουταλιού, είναι πανόστιμη και το ωραίο είναι ότι είναι πανεύκολη!!!
    Δεν έβαλα πέντε πιρούνια γιατί η φίλη έβαλε 1 φλιτζάνι νερό και 3 μόνο ζάχαρη και ήταν τέλεια. πειράζει;;
    μπράβο σας για την ωραία συνταγή1
    #
    Σχόλιο από ΚίμωνΑυγεριν, 20-9-08  
    Η συνταγή είναι πολύ καλή.Πιστεύω ότι γίνεται εξίσου καλή και με λιγότερη ζάχαρη.Μου βγήκε σαν γλυκό του κουταλιού,παρά σαν μαρμελάδα.Έκανα κάποιο λάθος ή βγαίνει έτσι;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 22-9-08  
    ΚιμωνΑυγερ, η ζάχαρη είναι και θέμα γούστου. Η μαρμελάδα αυτή πάντως βγαίνει λίγο σαν γλυκό του κουταλιού, όπως έχουν πει και οι υπόλοιποι. Δεν είναι τόσο αραιή δηλαδή όσο οι άλλες μαρμελάδες, καθώς όλα είναι τριμμένα και όχι πολτοποιημένα.
    #
    Σχόλιο από autumnrain, 22-1-09  
    Ειναι πραγματικα υπεροχη αλλα οπως αναφερουν και οι προηγουμενοι,θυμιζει γλυκο του κουταλιου.Δεν μας χαλασε ομως καθολου!!!Εβαλα λιγοτερη ζαχαρη και περισσοτερο νερακι,γιατι κι εμενα μου φανηκε λγο πηχτη με το ματι....!
    #
    Σχόλιο από vasiliki68, 3-2-09  
    Την έφτιαξα σήμερα και μ'άρεσε πολύ, φαντάζομαι ότι θα είναι πολύ ωραία στην πάστα φλώρα. Πάω να ψάξω για συνταγή....
    #
    Σχόλιο από virginia, 29-10-09  
    Πολύ μυρωδάτη μαρμελάδα με διαφορετική από τις συνηθισμένες γεύση!! Σχεδόν διπλασίασα τις ποσότητες των φρούτων, αλλά την ζάχαρη την άφησα ως έχει. Η ελαφρώς υπόξινη γεύση που αφήνει στο τέλος της δίνει μια εξαιρετική -για τα δικά μου γούστα- σπιρτάδα.
    Merci!!
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 30-10-09  
    Την έφτιαξα μόλις! Πολύ ωραία γεύση, δεν το περίμενα! Θα τη βάλω στην πάστα φλώρα αύριο, για να δούμε...:)
    #
    Σχόλιο από DIMITRIS TSITSILIAGOS, 22-6-10  
    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 10-2-11  
    παρα πολυ νοστιμη και πρωτοτυπη...για ακομα μια φορα σ'ευχαριστουμε φανταστικη Sitronella!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 19-3-11  
    Αυτή ακριβώς τη μαρμελάδα, τη δοκίμασα πάνω σε γιαούρτι, σε κάποια έξοδό μας.
    Δεν ήμουν σίγουρη ότι θα έβγαινε ακριβώς η ίδια!!! Όταν τη δοκίμασα ξετρελάθηκα!
    Είναι απίστευτη η νοστιμιά της!!!
    Ευχαριστούμε για τη συνταγή τα 5 πηρουνάκια είναι πολύ λίγα.
    #
    Σχόλιο από nancy.v, 19-3-11  
    ΕΚΑΝΑ (ΓΙΑ 2η ΦΟΡΑ ΦΟΡΑ) ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ-ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΣΕ 2,5 ΦΛΥΤΣ.ΜΕ ΞΕΤΡΕΛΑΝΕ Η ΥΠΟΞΙΝΗ ΓΕΥΣΗ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ,ΠΑΓΩΤΟ,ΑΝΘΟΤΥΡΟ... ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΟ ΒΑΖΟ,ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΠΙΑΝΕΙ ΜΟΥΧΛΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΜΙΚΡΑ ΒΑΖΑΚΙΑ (400-450gr).ΤΑ ΒΡΙΣΚΩ ΠΙΟ ΕΥΧΡΗΣΤΑ
    #
    Σχόλιο από ninapr, 29-6-11  
    Μου άρεσε πάρα πολύ και έγινε αρκετά εύκολα!! Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 5-11-11  
    Το πορτοκάλι ταιριάζει πολύ!!!
    Μείωσα την ζάχαρη κατά ένα φλιτζάνι(δλδ 2,5 φλ.) αλλά πάλι μου φάνηκε πολύ γλυκιά, θα την μειώσω κι άλλο την επόμενη φορά.
    #
    Σχόλιο από anastasiadhm, 10-11-12  
    τεσσερα πιρουνακια μονο και μονο επειδη δεν ειναι μαρμελαδα αλλα γλυκο του κουταλιου οπως ειπαν και οι κυριες πριν κατα τα αλλα αν το βαθμολογουσα σαν γλυκο κουταλιου θα επαιρνε 5 και 45 μην σου πιρουνακια...μοιαζει παρα πολυ με το κυδωνι και δεν πιστευεις οτι ειναι καροτο.πολυ ωραια και παλι συνταγη απο τις συνταγες της παρεας μπραβο και παλι.
    #
    Σχόλιο από MAGEIRISSA, 20-1-13  
    Έχει γίνει απ'τις αγαπημένες μας μαρμελάδες, κάθε χρόνο 2 - 3 φορές θα τη φτιάξω, για να συνοδεύουμε το γιαούρτι μας!
    Ο μανάβης μου απορεί κάθε φορά, τι θα τα κάνω τόοοσα καρότα????
    χαχαααα
    Ευχαριστούμε και παλι!
    #
    Σχόλιο από Κυριακή Γ.Σ.Ν., 10-2-13  
    Η μαρμελάδα αυτή είναι υπέροχη! Αυτή ακριβώς είχα στο μυαλό μου σαν αποτέλεσμα... Και παρόλο που δεν το περίμενα, άρεσε πολύ και στα παιδιά μου. Ευχαριστούμε για την συνταγή...
    #
    Σχόλιο από gorda, 16-10-13  
    #
    Σχόλιο από Eirinaki, 15-3-14  
    Δεν μου έδεσε οπως περίμενα αλλά είναι πολύ νόστιμη! Μου αρέσει αρκετά η συγκεκριμένη! Με γιαούρτι ειναι τέλεια!!!
    =)

    10 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ΒΙΚΟΥΛΑ k., 6-2-09  
    Πόση ώρα περίπου θέλει βράσιμο για να είναι έτοιμη? και σε χαμηλή θερμοκρασία ή δυνατή?
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 8-2-09  
    Προτείνω δυνατή φωτιά. Τώρα για το πόση ώρα... τι να σου πω. Θα το δεις με το μάτι ότι σου πήζει και θα βάλεις θερμόμετρο ή θα κάνεις το τεστ του πιάτου.
    #
    Σχόλιο από Ρηνιώ, 17-3-09  
    Τα δυο φλυτζάνια νερό που αναγράφονται στα υλικά;;
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 18-3-09  
    Συγγνώμη Ρηνιώ, έχεις δίκιο. Τα βάζουμε με το πορτοκάλι και το μήλο. Θα το συμπληρώσω άμεσα.
    #
    Σχόλιο από ShadowWave, 23-3-12  
    Ή λοιπόν ο τίτλος είναι παραπλανητικός ή εγώ οικτρή στις μαρμελάδες.. :( Γιατί αυτό που δοκίμασα όταν το έφτιαξα ήταν γευστικότατο αλλά η υφή που είχε ήταν παρόμοια με γλυκό του κουταλιού...παρά μαρμελάδας.. Φταίει ότι τοποθέτησα από την αρχή όλα τα υλικά στην κατσαρόλα(μαζί με τη ζάχαρη);Επίσης τα φρούτα τα έκοψα σε μικρούς κύβους και το καρότο στον τρίφτη και παρόλα αυτά ακόμα και μετά το βράσιμο διατήρησαν την αρχική τους μορφή(δεν πολτοποιήθηκαν δηλαδή όπως περίμενα να συμβεί)
    Ήταν η πρώτη φορά που επιχείρησα να φτιάξω μαρμελάδα και απογοήτευτηκα... τα φώτα σας!
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 23-3-12  
    Το μήλο, καθώς και το καρότο, δεν υπάρχει περίπτωση να σου πολτοποιηθούν από μόνα τους, σε οποιαδήποτε μαρμελάδα. Γι αυτό και λέω να τα κάνεις με τον τρίφτη. Γενικά, αν σου αρέσει η μαρμελάδα χωρίς κομματάκια, μπορείς να βάλεις μέσα ένα πίμερ (αυτά τα μπλέντερ χειρός) και να λιώσεις τα φρούτα (όταν θα έχουν βράσει αρκετά). Αν δεν έχεις τέτοιο, μπορείς όταν θα έχει βράσει κάμποσο, να το περάσεις από το μπλέντερ ή το μίξερ και μετά ξανά στην κατσαρόλα.
    Με αυτό τον τρόπο θα έχεις μαρμελάδα χωρίς κομματάκια.
    Στη συγκεκριμένη πάντως, το καρότο φαίνεται κάπως, δεν γίνεται εντελώς λειώμα. Μπορείς να δεις και τις φωτογραφίες όλων να δεις την υφή που τους είχε στο τέλος η μαρμελάδα.
    Μη το βάζεις κάτω, κάθε αρχή και δύσκολη! Με λίγη εμπειρία θα καταφέρεις να φτιάξεις την τέλεια -για σένα- μαρμελάδα!
    #
    Σχόλιο από marilenaex, 7-4-12  
    Λέω να την φτιάξω σήμερα! Τι είναι το τουλπανακι?
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 7-4-12  
    Το τουλπάνι είναι ένα τούλι που μέσα θα βάλεις ό,τι λέει η συνταγή και από πάνω θα το δέσεις με ένα σχοινάκι για να μην φύγει το εσωτερικό του. Μπορείς κάλλιστα να χρησιμοποιήσεις ένα τούλι από μπομπονιέρα ας πούμε.
    #
    Σχόλιο από katrins, 31-7-12  
    sitronella ειμαι σίγουρη οτι εφοσον προστέθηκε απο σένα η συνταγή θα γίνει τέλεια. γι'αυτο σε παρακαλώ θέλω να την κάνω τέλεια και έχω το εξης κόλλημα, θέλω να γνωρίζω με σχετικη ακρίβεια τισ ποσότητες σε γραμμάρια. με μπερδεύουν τα γλυτζάνια-κούπες κτλ. πες μου σε παρακαλώ πολύ σε γραμμάρια πόση ζάχαρη και νερό. επίσης ήθελα να ρωτήσω γιατί κρατάμε στο τουλπανάκι και τα κουκούτσια? η φλούδα απο το ποστοκάλι υπάρχει περίπτωση να πικρίσει την μαρμελάδα ή μόνο θα το αρωματίσει?ευχομαι σε όλους μια καλή και γλυκιά μερα! :)
    #
    Σχόλιο από Sitronella, 31-7-12  
    480ml νερό και 700γρ ζάχαρη. Καλή επιτυχία!

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από 3rkaki, 29-11-11  
    Sitronella yπέροχη η μαρμελάδα!!!!!!!! Άυξησα λίγο την δοσολογία μιας και έχω πολύ κόσμο να θρέψω!!!και επίσης έβαλα και τις δικές μου πινελιές.πρόσθεσα ένα ξύλο κανέλας,μερικά γαρίφαλα και αντί για πολύ λεπτές ροδέλες της φλούδας πορτοκαλιού έβαλα το ξύσμα του και επίσης ξύσμα λεμονιού.Μου βγήκε σαν γλυκό του κουταλιού λόγω πυκνότητας.ΚΑΙ μαρμελάδα μαζί!2 σε 1!!!το λάτρεψα.5 πιρουνάκια και λίγα είναι!!!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Λαχανικά: πότε είναι η εποχή τους;
    Μπορεί να βρίσκουμε όλα τα λαχανικά πλέον όλες ...
    Νόστιμες μαρμελάδες
    Αντί να αγοράζετε μαρμελάδες, φτιάξτε τις δικές...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Όλα για τα μήλα
    Το μήλο είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και υγιει...
    Καταψύχω λαχανικά
    Μπορείτε να αγοράσετε φρέσκα λαχανικά, να τα βάλε...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    γλυκα
    Ένα βιβλίο 74 αγαπημένων συνταγών, του/της evanthoula
    ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ
    Ένα βιβλίο 9 αγαπημένων συνταγών, του/της malli
    μαρμελαδες
    Ένα βιβλίο 33 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula
    Συνταγές για Μαρμελάδες -  Γλυκές σάλτσες - Σιρόπια - Γλάσα
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της velina
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 61 αγαπημένων συνταγών, του/της fatma