Μαρμελάδα Καρότο
Μη σας ξενίζει η λέξη καρότο. Είναι μια από τις πιο νόστιμες μαρμελάδες που έχω φάει ποτέ. Τρώγεται με το κουτάλι.
Μοιάζει λίγο με γλυκό του κουταλιού...
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε καλά όλα τα φρούτα και τα καρότα.
-
2
Ξεφλουδίζουμε το μήλο, το κόβουμε σε 4 κομμάτια και βγάζουμε τα κουκούτσια. Τη φλούδα και τα κουκούτσια τα βάζουμε σε τουλπανάκι, ενώ το μήλο το τρίβουμε στον τρίφτη.
-
3
Καθαρίζουμε το πορτοκάλι. Τη φλούδα την κόβουμε σε πολύ λεπτές λουριδίτσες και το πορτοκάλι σε μικρά κυβάκια.
-
4
Σε κατσαρόλα βάζουμε το τριμμένο μήλο, το πορτοκάλι, τη φλούδα του, το νερό και το τουλπανάκι. Τα αφήνουμε να βράσουν για κάνα 10λεπτο, να μαλακώσουν κάπως.
-
5
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα τρίβουμε και αυτά στον τρίφτη, να βγουν μακρόστενες λεπτές λωρίδες. Στίβουμε το λεμόνι και περιχύνουμε τα καρότα.
-
6
Βγάζουμε το τουλπάνι από την κατσαρόλα, προσθέτουμε το καρότο και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να γίνει η μαρμελάδα (όταν φτάσει στους 104°). Εάν δεν έχετε θερμόμετρο, κάντε κάντε το τεστ του κρύου πιάτου*.
-
7
Όπως είναι καυτή η μαρμελάδα, βάλτε τη σε αποστειρωμένα βάζα και γυρίστε τα ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Με αυτό τον τρόπο κλείνουν αεροστεγώς.
Σχόλια (31)