Μαρμελάδα κεράσι

Μαγειρεύτηκε 11 φορές
Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Πάρτε ωραία ώριμα μαύρα κεράσια και φτιάξτε αυτή τη μαρμελάδα. Το μόνο χρονοβόρο είναι το ξεκουκούτσιασμα!

Ζάχαρη με πηκτίνη θα βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Η μαρμελάδα αυτή παίρνει αρκετή γεύση από τα πορτοκάλια. Εγώ την άλλη φορά θα το δοκιμάσω με λιγότερο χυμό.
Αν θέλετε η μαρμελάδα σας να είναι λεία, πάρτε το μπλέντερ χειρός και όταν έχουν μαλακώσει τα κεράσια, λιώστε τα.
Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

40 λεπτά
περίπου 4 βάζα
  1. 1 κιλό μαύρα κεράσια
  2. 1 κιλό ζάχαρη με πηκτίνη
  3. Ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλύντε τα κεράσια, βγάλτε το κουκούτσι τους και κόψτε τα στη μέση.

  2. 2

    Βάλτε όλα τα υλικά σε μια βαθιά κατσαρόλα, ανακατέψτε τα και αφήστε τα σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

  3. 3

    Ανεβάστε λίγο τη φωτιά και αφήστε τα να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα κεράσια.

  4. 4

    Ανεβάστε τη φωτιά και αφήστε τα να βράσουν για άλλα 4' περίπου (η ειδική ζάχαρη με την πηκτίνη χρειάζεται λίγη ώρα βράσιμο). Κατεβάστε από τη φωτιά και κάντε το τεστ του κρύου πιάτου*.

  5. 5

    Αφήστε τη να κρυώσει λίγο και βάλτε τη σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (42)

MariaPapillion
MariaPapillion @cook_8450856
εάν χρησιμοποιήσω κοινή ζάχαρη χωρίς πηκτίνη θα τι διαφορά θα υπάρχει?

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα