Μαρμελάδα κυδώνι

Bαθμολογία: 5
       
 
3 ψήφοι
Phoebe, 09.10.12

Περιγραφή

Τα μπαχαρικά δίνουν στη μαρμελάδα ένα θεσπέσιο άρωμα!

Μαρμελάδα κυδώνι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 600 γρ. κυδώνια (μετά που θα τα καθαρίσουμε και θα τα κόψουμε)
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • χυμό μισού λεμονιού
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. μείγμα για γλυκά (κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, πιπερόριζα)
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Δυσκολία: Εύκολο
Περιέχει: Κυδώνια
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Αποστειρώνουμε τα βαζάκια που θα χρησιμοποιήσουμε βάζοντας τα σε προθερμασμένο φούρνο (στον αέρα) στους 100°C για 20 λεπτά.
  2. Καθαρίζουμε τα κυδώνια και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, κλείνουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε για 3-4 ώρες.
  3. Βάζουμε τη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά (χωρίς το καπάκι), ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε για λίγο ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη. Τα ρίχνουμε στο multi και τα αλέθουμε όσο θέλουμε (εγώ άφησα να υπάρχουν μικρά κομματάκια μέσα). Ξαναρίχνουμε στη κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε να κοχλάσουν για περίπου 15 λεπτά (χωρίς να ανακατεύουμε). Βάζουμε λίγη μαρμελάδα σε ένα παγωμένο πιατάκι ώστε να δούμε αν έδεσε. Αν χρειάζεται, την βάζουμε πίσω στη φωτιά για ακόμα 5 λεπτά και ξανα-ελέγχουμε.
  4. Μόλις δέσει, ρίχνουμε μέσα την κανέλα και το μείγμα για γλυκά και ανακατεύουμε καλά.
  5. Βάζουμε στα αποστειρωμένα βαζάκια, κλείνουμε καλά με το καπάκι τους και τα γυρνάμε ανάποδα. Μόλις κρυώσει η μαρμελάδα, βάζουμε τα βαζάκια στο ψυγείο.

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να γίνει η συνταγή ασφαλής για αυτούς που ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξής:

  • Ελέγξτε τα μπαχαρικά.

Σχετικές συνταγές

    10 Όλα

    #
    Σχόλιο από glikoula, 13-10-12  
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 13-10-12  
    Σε ευχαριστώ πολύ glikoula!
    #
    Σχόλιο από Jelly, 1-11-13  
    μμμ! θεσπέσια φαίνεται.. θα τη δοκιμάσω
    #
    Σχόλιο από socrates, 28-11-13  
    Εξαιρετική την έφτιαξα ξανά, κράτησα την αναλιογία 1 φρούτο 1/2 ζάχαρη, το άφησα 10 - 12 ώρες( έβγαλε πολλά ζουμιά), έβαλα κανέλα, γαρίφαλλο, μοσχοκάρυδο, πιπερόριζα με το μάτι, όταν ψήθηκε το πέρασα στην μηχανή, το λέριξα 0πίσω στην κατσαρόλα με το σιρόπι που είχε μείνει έριξα το λεμόνη, άφισα να πάρει μία-δύο βράσεις, το μοίρασα στα βάζα μου, το σχόλιο ήταν ότι ήταν πιο δεμμένη αυτήν την φορά
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 28-11-13  
    Ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από Γωγούλι, 26-1-14  
    Συγγνώμη που δεν είχα βαθμολογήσει την πρώτη φορά που την έφτιαξα. Φοβερή η συνταγή σου. Μου τελείωσε και θέλησα να την ξαναφτιάξω και έτσι είδα ότι έλειπαν τα πηρουνάκια μου.
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 27-1-14  
    Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από eta, 19-10-14  
    Σκοπεύω να κάνω αυριο την μαρμελάδα. Αλλά επειδη δεν έχω κάνει ποτέ μαρμελάδα , έχω κατι ερωτησούλες ψιλοχαζές μάλλον. Αν κατάλαβα καλά το βρασιμο της μαρμελάδας είναι μόνο 15 με 20 λεπτα, έτσι; Τα βαζάκια τα βάζωστη σχάρα ή σε ταψί με νερό; Βάζω και τα καπάκια;
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 19-10-14  
    eta, δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις :) Σωστά, το βράσιμο είναι μόνο 15-20 λεπτά. Τα βαζάκια τα βάζουμε στη σχάρα ανοιχτά και τα καπάκια δίπλα.
    #
    Σχόλιο από eta, 20-10-14  
    Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα επανέλθω σύντομα.

    8 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από glikoula, 13-10-12  
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 13-10-12  
    Σε ευχαριστώ πολύ glikoula!
    #
    Σχόλιο από Jelly, 1-11-13  
    μμμ! θεσπέσια φαίνεται.. θα τη δοκιμάσω
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 28-11-13  
    Ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από Γωγούλι, 26-1-14  
    Συγγνώμη που δεν είχα βαθμολογήσει την πρώτη φορά που την έφτιαξα. Φοβερή η συνταγή σου. Μου τελείωσε και θέλησα να την ξαναφτιάξω και έτσι είδα ότι έλειπαν τα πηρουνάκια μου.
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 27-1-14  
    Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από Phoebe, 19-10-14  
    eta, δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις :) Σωστά, το βράσιμο είναι μόνο 15-20 λεπτά. Τα βαζάκια τα βάζουμε στη σχάρα ανοιχτά και τα καπάκια δίπλα.
    #
    Σχόλιο από eta, 20-10-14  
    Ευχαριστώ για την απάντηση. Θα επανέλθω σύντομα.

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από eta, 19-10-14  
    Σκοπεύω να κάνω αυριο την μαρμελάδα. Αλλά επειδη δεν έχω κάνει ποτέ μαρμελάδα , έχω κατι ερωτησούλες ψιλοχαζές μάλλον. Αν κατάλαβα καλά το βρασιμο της μαρμελάδας είναι μόνο 15 με 20 λεπτα, έτσι; Τα βαζάκια τα βάζωστη σχάρα ή σε ταψί με νερό; Βάζω και τα καπάκια;

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από socrates, 28-11-13  
    Εξαιρετική την έφτιαξα ξανά, κράτησα την αναλιογία 1 φρούτο 1/2 ζάχαρη, το άφησα 10 - 12 ώρες( έβγαλε πολλά ζουμιά), έβαλα κανέλα, γαρίφαλλο, μοσχοκάρυδο, πιπερόριζα με το μάτι, όταν ψήθηκε το πέρασα στην μηχανή, το λέριξα 0πίσω στην κατσαρόλα με το σιρόπι που είχε μείνει έριξα το λεμόνη, άφισα να πάρει μία-δύο βράσεις, το μοίρασα στα βάζα μου, το σχόλιο ήταν ότι ήταν πιο δεμμένη αυτήν την φορά

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Διατροφή χωρίς γλουτένη: οδηγός συστατικών
    Εμφανίστηκε η κοιλιοκάκη στη ζωή μας; Είναι απα...
    Αποστειρωμένα βάζα
    Όταν φτιάχνουμε μαρμελάδα, πρέπει μετά να τη β...
    Καταψύχω φρούτα
    Τα φρούτα διατηρούνται πολύ καλά στην κατάψυξη. Έ...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη
    Η γλουτένη είναι συστατικό των δημητριακών (σιτ...
    Ένα φρούτο την ημέρα
    Όλοι ξέρουμε λίγο πολύ ότι τα φρούτα μας κάνουν κα...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλ.κουταλιού- Μαρμελάδες
    Ένα βιβλίο 62 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 51 αγαπημένων συνταγών, του/της Γωγούλι