Μαρμελάδα Κορόμηλο

Bαθμολογία: 5
       
 
10 ψήφοι
angy85, 10.07.10

Περιγραφή

Προσθέτω αυτή τη συνταγή με μεγάλη περηφάνια γιατί την έφτιαξα με τους πρώτους καρπούς της κορομηλιάς που φύτεψα στον κήπο μας πριν λίγα χρόνια!
Μαρμελάδα Κορόμηλο

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό κορόμηλα
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Στα γρήγορα
Εποχιακά: Καλοκαιρινή
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Vegan , Χορτοφαγική
Δυσκολία: Μέχρι 4 υλικά
Περιέχει: Μήλα , Φρούτα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε καλά τα κορόμηλα, τα κόβουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια χωρίς όμως να τα πετάξουμε.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κορόμηλα με τους χυμούς τους, τη ζάχαρη και τα κουκούτσια που έχουμε κρατήσει και έχουμε δέσει καλά σε ενα τούλι.
  3. Αφήνουμε να πάρει μια πρώτη βράση σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει. Ανακατεύουμε συχνά με ξύλινη κουτάλα για να μη κολλήσει.
  4. Χρειάζεται περίπου 35-40 λεπτά βράσιμο. Λίγο πριν αφαιρέσουμε απο τη φωτιά ρίχνουμε το λεμόνι.
  5. Την τοποθετούμε ζεστή σε καλά αποστειρωμένα βάζα και τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν σας αρέσουν οι πολύ γλυκιές μαρμελάδες ή τα φρούτα σας δεν είναι πολύ ώριμα μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα της ζάχαρης έως και 1 κιλό. Καλό θα ήταν όταν καθαρίζετε τα κορόμηλα να φορέσετε γάντια αλλιώς τα δάχτυλά σας θα καταλήξουν «μπορντοροδοκόκκινα» για δυο μέρες.

Σχετικές συνταγές

    15 Όλα

    #
    Σχόλιο από ggr, 12-7-10  
    Είμαι περίεργος με πόση χρονική διαφορά ..... σβήσαμε το μάτι της κουζίνας και γύραμε πίσω, ικανοποιημένοι, να απολαύσουμε το θέαμα της δεμένης, ευωδιαστής και με υπέροχο χρώμα αυτής μαρμελάδας.
    Έκανα και εγώ μαρμελάδα κορόμηλο, angy85, και εγώ από " ους πρώτους καρπούς της κορομηλιάς που φύτεψα στον κήπο μου πριν από λίγα χρόνια".
    Ήταν η πρώτη χρονιά που έβγαλε τόσους πολλούς (πέρισυ έκανε τριες-τέσσερις, φέτος 3 κιλά). Και προέρχεται από ένα απλό κουκούτσι. Υπέροχο σαν επίτευγμα και όποιος θέλει ας το κοροιδέψει. Για έναν άνθρωπο της πόλης, τέτοιο είναι.
    Έχω στείλει για να ανέβουν 3 συνταγές (3 x 1 κιλό), έχουν σαφώς λιγότερξ ζάχαρη -γι' αυτό και λίγο περισσότερο χρόνο βρασίματος.
    Αφού δεν μπορώ να δώσω πιρουνάκια, έχεις την ειλικρινή εκτίμησή μου και μόνο για την ιδέα σου. ΜΠΡΑΒΟ !!!
    #
    Σχόλιο από pinalaki, 12-7-10  
    #
    Σχόλιο από λεμοναδα, 12-7-10  
    H αγαπημένη μου μαρμελάδα! Την φτιάχνω χρόνια με δικά μας κορόμηλα, μόνο που δεν βγάζω τα κουκούτσια, αλλά αφού τα πλύνω πολύ καλά και τα σκουπίσω, τα βάζω στην κατσαρόλα έτσι ολόκληρα όπως είναι και τα βράζω σε σιγανή όμως φωτιά και ανακατεύω ανά διαστήματα. Εν συνεχεία, αφού έχουν μαλακώσει, τα αδειάζω σε ένα μεγάλο σουρωτήρι(των μακαρονιών) αφού έχω τοποθετήσει από κάτω ένα μεγάλο ταψί και με μια ξύλινη σπάτουλα αρχίζω να τα ανακατεύω δυνατά, με σκοπό να βγει από τις τρύπες ο πολτός του φρούτου(είναι απλή διαδικασία). Στο τέλος τοποθετώ στην κατσαρόλα τον καθαρό πολτό και προσθέτω ζάχαρη και λεμόνι. Η γλυκόξινη γεύση της με τρελαίνει!
    #
    Σχόλιο από angy85, 12-7-10  
    Αγαπητέ ggr, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια! Χαίρομαι που μοιραζόμαστε το ίδιο αίσθημα ικανοποίησης & περηφάνιας! Μου έχει απομείνει ένα τελευταίο κιλό από τα «πολύτιμα» κορόμηλα & θα δοκιμάσω σίγουρα να κάνω τη μαρμελάδα αρωματισμένη με κανέλα όπως προτείνεις στη συνταγή σου.
    Pinalaki, ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!
    Λεμονάδα, όση ώρα έφτιαχνα τη μαρμελάδα, η γιαγιά μου μουρμούριζε: «Παιδάκι μου κάντο με τον τρόπο που σου λέω(ίδιος με τον δικό σου)να μη ταλαιπωρείσαι!».Όμως δεν το προτίμησα γιατί, αν δε κάνω λάθος, έτσι δε μένουν κομματάκια από τη φλούδα μέσα στη μαρμελάδα & τα θέλω οπωσδήποτε. Με όποιο τρόπο πάντως είναι εξαιρετικό το αποτέλεσμα! Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από stelia, 13-7-10  
    angy! Καλά έκανες και ανέβασες την συνταγή αυτή που πραγματικά έλειπε από το σάϊτ. ΄Εχω κι΄εγώ κορομηλιά και φτιάχνω κάθε χρόνο πολλά κιλά μαρμελάδα. Το μυστικό αυτό με τα κουκούτσια δεν το ήξερα και τα πέταγα. ΄Εφτιαξα καινούρια μαρμελάδα με την συνταγή σου και πράγματι μου έγινε καταπληκτική. 5 Πηρουνάκια με αγάπη!!!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 13-7-10  
    Έγινε πάρα πολύ νόστιμη.
    #
    Σχόλιο από angy85, 13-7-10  
    stelia & dcroula,ευχαριστώ για τα πιρουνάκια & χαίρομαι πολύ που σας άρεσε!Τα κουκούτσια περιέχουν πηκτίνη & βοηθούν τη μαρμελάδα να πήξει γρηγορότερα.
    #
    Σχόλιο από common, 5-8-10  
    Και η μαμά μου τη φτιάχνει τη μαρμελάδα αυτή με τον τρόπο που περιγράφει η "λεμονάδα" και που μουρμούριζε η γιαγιά σου :) Είναι πολύ εύκολο έτσι. Κι εμείς με δικά μας κορόμηλα από τον κήπο τη φτιάξαμε φέτος...
    #
    Σχόλιο από thomaei, 12-6-12  
    εχω πρασινα κορομιλα.... θα παιξει καποιο ρολο αυτο στην μαρμρλαδα που λεω να κανω ?
    #
    Σχόλιο από thomaei, 12-6-12  
    τελικα την εφτιαξα και εγινε νοστιμοτατη ... μονο που εγινε το χρωμα της καπως περιεργο... !!
    #
    Σχόλιο από alepap, 31-7-12  
    Ειναι στη κουζινα και ετοιμαζεται!!
    #
    Σχόλιο από katerina78, 24-9-12  
    Την έκανα και με τους δύο τρόπους και της γιαγιάς αλλά και τον δικό σου,και οι δυο βγήκα υπέροχες,τέλεια γλυκόξινη γεύση και υπέροχη υφή,καλύτερη και από τις έτοιμες!!!
    #
    Σχόλιο από glikoula, 13-10-12  
    #
    Σχόλιο από ΛΑΖΑΡΟΣ Κ, 5-7-13  
    Γίνεται και με λιγότερη ζάχαρη. Έβαλα 500gr μαύρη ζάχαρη σε περισσότερο από 1 κιλό φρούτα (περίπου 1 1/2 κιλ) προσθέτοντας και 2 μήλα κόκκινα (τριμμένα/καθαρισμένα). Έδεσε πάρα πολύ καλά. Και αντί για λεμόνι πρόσθεσα βανίλια αρωματισμένη με πορτοκάλι
    #
    Σχόλιο από tasa.x, 25-7-13  
    Πολύ ωραία μαρμελάδα.Την έκανα με διάφορα κορόμηλα,άσπρα,κίτρινα και μαύρα.Ότι βγάζει ο κήπος μου,που τόσα χρόνια τα μοίραζα γιατί δεν μπορούσαμε να τα φάμε,τόσα πολλά.
    Υπέροχη γλυκόξυνη γεύση και πολύ ωραίο χρώμα.Πρόσθεσα και 2 βανίλιες στο τέλος.
    Ευχαριστούμε για την ωραία ιδέα!!!

    14 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από pinalaki, 12-7-10  
    #
    Σχόλιο από λεμοναδα, 12-7-10  
    H αγαπημένη μου μαρμελάδα! Την φτιάχνω χρόνια με δικά μας κορόμηλα, μόνο που δεν βγάζω τα κουκούτσια, αλλά αφού τα πλύνω πολύ καλά και τα σκουπίσω, τα βάζω στην κατσαρόλα έτσι ολόκληρα όπως είναι και τα βράζω σε σιγανή όμως φωτιά και ανακατεύω ανά διαστήματα. Εν συνεχεία, αφού έχουν μαλακώσει, τα αδειάζω σε ένα μεγάλο σουρωτήρι(των μακαρονιών) αφού έχω τοποθετήσει από κάτω ένα μεγάλο ταψί και με μια ξύλινη σπάτουλα αρχίζω να τα ανακατεύω δυνατά, με σκοπό να βγει από τις τρύπες ο πολτός του φρούτου(είναι απλή διαδικασία). Στο τέλος τοποθετώ στην κατσαρόλα τον καθαρό πολτό και προσθέτω ζάχαρη και λεμόνι. Η γλυκόξινη γεύση της με τρελαίνει!
    #
    Σχόλιο από angy85, 12-7-10  
    Αγαπητέ ggr, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια! Χαίρομαι που μοιραζόμαστε το ίδιο αίσθημα ικανοποίησης & περηφάνιας! Μου έχει απομείνει ένα τελευταίο κιλό από τα «πολύτιμα» κορόμηλα & θα δοκιμάσω σίγουρα να κάνω τη μαρμελάδα αρωματισμένη με κανέλα όπως προτείνεις στη συνταγή σου.
    Pinalaki, ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!
    Λεμονάδα, όση ώρα έφτιαχνα τη μαρμελάδα, η γιαγιά μου μουρμούριζε: «Παιδάκι μου κάντο με τον τρόπο που σου λέω(ίδιος με τον δικό σου)να μη ταλαιπωρείσαι!».Όμως δεν το προτίμησα γιατί, αν δε κάνω λάθος, έτσι δε μένουν κομματάκια από τη φλούδα μέσα στη μαρμελάδα & τα θέλω οπωσδήποτε. Με όποιο τρόπο πάντως είναι εξαιρετικό το αποτέλεσμα! Ευχαριστώ για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από stelia, 13-7-10  
    angy! Καλά έκανες και ανέβασες την συνταγή αυτή που πραγματικά έλειπε από το σάϊτ. ΄Εχω κι΄εγώ κορομηλιά και φτιάχνω κάθε χρόνο πολλά κιλά μαρμελάδα. Το μυστικό αυτό με τα κουκούτσια δεν το ήξερα και τα πέταγα. ΄Εφτιαξα καινούρια μαρμελάδα με την συνταγή σου και πράγματι μου έγινε καταπληκτική. 5 Πηρουνάκια με αγάπη!!!!
    #
    Σχόλιο από dcroula, 13-7-10  
    Έγινε πάρα πολύ νόστιμη.
    #
    Σχόλιο από angy85, 13-7-10  
    stelia & dcroula,ευχαριστώ για τα πιρουνάκια & χαίρομαι πολύ που σας άρεσε!Τα κουκούτσια περιέχουν πηκτίνη & βοηθούν τη μαρμελάδα να πήξει γρηγορότερα.
    #
    Σχόλιο από common, 5-8-10  
    Και η μαμά μου τη φτιάχνει τη μαρμελάδα αυτή με τον τρόπο που περιγράφει η "λεμονάδα" και που μουρμούριζε η γιαγιά σου :) Είναι πολύ εύκολο έτσι. Κι εμείς με δικά μας κορόμηλα από τον κήπο τη φτιάξαμε φέτος...
    #
    Σχόλιο από thomaei, 12-6-12  
    εχω πρασινα κορομιλα.... θα παιξει καποιο ρολο αυτο στην μαρμρλαδα που λεω να κανω ?
    #
    Σχόλιο από thomaei, 12-6-12  
    τελικα την εφτιαξα και εγινε νοστιμοτατη ... μονο που εγινε το χρωμα της καπως περιεργο... !!
    #
    Σχόλιο από alepap, 31-7-12  
    Ειναι στη κουζινα και ετοιμαζεται!!
    #
    Σχόλιο από katerina78, 24-9-12  
    Την έκανα και με τους δύο τρόπους και της γιαγιάς αλλά και τον δικό σου,και οι δυο βγήκα υπέροχες,τέλεια γλυκόξινη γεύση και υπέροχη υφή,καλύτερη και από τις έτοιμες!!!
    #
    Σχόλιο από glikoula, 13-10-12  
    #
    Σχόλιο από ΛΑΖΑΡΟΣ Κ, 5-7-13  
    Γίνεται και με λιγότερη ζάχαρη. Έβαλα 500gr μαύρη ζάχαρη σε περισσότερο από 1 κιλό φρούτα (περίπου 1 1/2 κιλ) προσθέτοντας και 2 μήλα κόκκινα (τριμμένα/καθαρισμένα). Έδεσε πάρα πολύ καλά. Και αντί για λεμόνι πρόσθεσα βανίλια αρωματισμένη με πορτοκάλι
    #
    Σχόλιο από tasa.x, 25-7-13  
    Πολύ ωραία μαρμελάδα.Την έκανα με διάφορα κορόμηλα,άσπρα,κίτρινα και μαύρα.Ότι βγάζει ο κήπος μου,που τόσα χρόνια τα μοίραζα γιατί δεν μπορούσαμε να τα φάμε,τόσα πολλά.
    Υπέροχη γλυκόξυνη γεύση και πολύ ωραίο χρώμα.Πρόσθεσα και 2 βανίλιες στο τέλος.
    Ευχαριστούμε για την ωραία ιδέα!!!

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από ggr, 12-7-10  
    Είμαι περίεργος με πόση χρονική διαφορά ..... σβήσαμε το μάτι της κουζίνας και γύραμε πίσω, ικανοποιημένοι, να απολαύσουμε το θέαμα της δεμένης, ευωδιαστής και με υπέροχο χρώμα αυτής μαρμελάδας.
    Έκανα και εγώ μαρμελάδα κορόμηλο, angy85, και εγώ από " ους πρώτους καρπούς της κορομηλιάς που φύτεψα στον κήπο μου πριν από λίγα χρόνια".
    Ήταν η πρώτη χρονιά που έβγαλε τόσους πολλούς (πέρισυ έκανε τριες-τέσσερις, φέτος 3 κιλά). Και προέρχεται από ένα απλό κουκούτσι. Υπέροχο σαν επίτευγμα και όποιος θέλει ας το κοροιδέψει. Για έναν άνθρωπο της πόλης, τέτοιο είναι.
    Έχω στείλει για να ανέβουν 3 συνταγές (3 x 1 κιλό), έχουν σαφώς λιγότερξ ζάχαρη -γι' αυτό και λίγο περισσότερο χρόνο βρασίματος.
    Αφού δεν μπορώ να δώσω πιρουνάκια, έχεις την ειλικρινή εκτίμησή μου και μόνο για την ιδέα σου. ΜΠΡΑΒΟ !!!

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Αποστειρωμένα βάζα
    Όταν φτιάχνουμε μαρμελάδα, πρέπει μετά να τη βάλο...
    Όλα για τα μήλα
    Το μήλο είναι ένα από τα πιο θρεπτικά και υγιει...
    Καταψύχω φρούτα
    Τα φρούτα διατηρούνται πολύ καλά στην κατάψυξη. Έ...
    Νόστιμες μαρμελάδες
    Αντί να αγοράζετε μαρμελάδες, φτιάξτε τις δικές...

    Το tip της ημέρας

    Μην ξεχάσετε να βάλετε ξύδι στο νερό που βάφετε τα πασχαλινά αυγά σας. Θα κάνει τα χρώματα πιο έντονα!

    Τη συνταγή προτείνουν:

    μαρμελαδες-γλυκα κουταλιου
    Ένα βιβλίο 7 αγαπημένων συνταγών, του/της kikinas
    μαρμελαδες και γλυκα κουταλιου
    Ένα βιβλίο 77 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    μαρμελαδες
    Ένα βιβλίο 33 αγαπημένων συνταγών, του/της glikoula
    Γλ.κουταλιού- Μαρμελάδες
    Ένα βιβλίο 62 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    exanimo
    Ένα βιβλίο 51 αγαπημένων συνταγών, του/της exanimo