ΜΙΚΡΗ ΜΑΓΙΣΣΑ
ΜΙΚΡΗ ΜΑΓΙΣΣΑ @cook_8454326
ΚΕΡΚΥΡΑ,ΕΛΛΑΔΑ

Εύκολη και γρήγορη μαρμελάδα με την υπέροχη γεύση του κουμ κουάτ και το άρωμα κανέλας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να την απολαύσετε με βούτυρο σε ψημένες φέτες ψωμιού ή και σε φρυγανιές, ακόμα σε τάρτες και γλυκά, αλλά το θεικό είναι να το συνδυάσετε με παγωτό καιμάκι. Φυσικά το κουμ κουάτ γίνεται και υπέροχο γλυκό κουταλιού.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

25 Minutes
περίπου ένα κιλό μαρμελάδα
  1. 1 κιλό κουμ κουάτ
  2. 1 κιλό ζάχαρη
  3. 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  4. 2 ξυλάκια κανέλας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζω τα κουμ κουάτ για δέκα λεπτά και σουρώνω το νερό.

  2. 2

    Τα αφήνω λίγο να κρυώσουν και κάνω την ίδια διαδικασία για άλλες τρεις φορές, έτσι ώστε να ξεπικρίσουν καλά.

  3. 3

    Κόβω τα κουμ κουάτ στην μέση και βγάζω τα κουκούτσια τους.

  4. 4

    Τα μισά κουμ κουάτ τα χτυπάω στο μπέντερ μέχρι να γίνουν ένας χοντροκομμένος χυλός και τα άλλα μισά τα κόβω σε μικρά κομμάτια με το μαχαίρι.

  5. 5

    Βάζω σε μία κατσαρόλα το νερό και την ζάχαρη να βράσουν για δέκα λεπτά και μετά προσθέτω και όλα τα κουμ κουάτ, τα ξυλάκια της κανέλας και το λεμόνι κομμένο στα τέσσερα.

  6. 6

    Βράζω μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.

  7. 7

    Μόλις κρυώσει, αφαιρώ τα λεμόνια και την κανέλα και φυλάω σε αποστειρωμένα βάζα.

Σχόλια (14)

Katerina Kovaiou
Katerina Kovaiou @cook_29540596
γεια σας. θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω μόνο τη φλούδα από τα κουμ κούατ καθαρίζοντας τα κυκλικά όπως μερικές φορές καθαρίζουμε ένα πορτοκάλι?

Από

ΜΙΚΡΗ ΜΑΓΙΣΣΑ
στις
ΚΕΡΚΥΡΑ,ΕΛΛΑΔΑ