Ναυσικά
Ναυσικά @nafsika

Διασκευή από την κλασική αγγλική Seville orange marmelade. #μένουμεσπίτι #ΜηνΤοΠετάς

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν και φαίνεται νερουλή, μόλις κρυώσει, θα πήξει.Τη συνταγή την είχα κρατήσει από κάποιο γαστροπεριοδικό. Είναι της Αγλαΐας Κρεμεζή.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
7 βαζάκια
  1. 10-12 φρέσκα βιολογικά λεμόνια (με παχύ φλούδι κατά προτίμηση)
  2. 1 1/2 λίτρο νερό
  3. 1 1/2-2 κιλά ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε τα λεμόνια και τα στριμώχνουμε σε κατσαρόλα, ώστε να χωράνε ακριβώς. Περιχύνουμε με νερό και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση.

  2. 2

    Τοποθετούμε ένα πιάτο πάνω από τα λεμόνια για να τα κρατά βυθισμένα στο νερό και βράζουμε για περίπου 20΄, να αρχίσουν να μαλακώνουν.

  3. 3

    Με πηρούνι κάνουμε 2-3 τρύπες σε κάθε λεμόνι, να μαλακώσουν γρηγορότερα, και συνεχίζουμε να βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα λεμόνια μας.

  4. 4

    Με τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα λεμόνια σε βαθύ ταψί και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά.

  5. 5

    Αδειάζουμε τη ζάχαρη στην κατσαρόλα με το ζουμί από τα λεμόνια, και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.

  6. 6

    Κόβουμε στη μέση τα λεμόνια, βγάζουμε την σάρκα και την τοποθετούμε σε τουλπάνι, ενώ κρατάμε το φλούδι (και το λευκό μέρος) και το κόβουμε σε κομματάκια.

  7. 7

    Μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με το ζαχαρωμένο ζουμί τα κομματάκια της φλούδας των λεμονιών καθώς και το τουλπάνι με τη σάρκα τους. Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε ζωηρά τη μαρμελάδα για περίπου 15΄-20', ανακατεύοντας πού και πού.

  8. 8

    Όταν αρχίζει να σιροπιάζει (θα γίνουν μεγαλύτερες οι φυσαλίδες), κάντε το τεστ με το πιάτο. Αν η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη, αφαιρούμε το τουλπάνι και την τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (20)

ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΜΑΡΙΑ @cook_8466970
ΕΓΩ ΕΦΤΙΑΞΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΛΕΜΟΝΙ ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΣΥΝΤΑΓΗ (ΑΠΟ ΤΗΛ) ΚΑΙ ΜΟΥ ΒΓΗΚΕ ΠΙΚΡΗ

Από

Ναυσικά
στις
Ξεκίνησα από τις Συνταγές της Παρέας το 2006 και έχω υπάρξει για πολλά χρόνια μέλος της διαχειριστικής ομάδας της Cookpad. Έμαθα να μαγειρεύω πρώτα για μένα και μετά για όσους αγαπώ, να ταξιδεύω στο χώρο και τον χρόνο μέσα από γεύσεις και κάθε μέρα να προσπαθώ να φέρω ένα αξιόλογο πιάτο στο τραπέζι μου. Η μαγειρική είναι χαρά και δημιουργία (εντάξει, όχι πάντα, δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες!) και φέρνει τους ανθρώπους κοντά. Οπότε δεν μπορεί παρά να έχει μια πολύ σημαντική θέση στην δική μου ζωή και καθημερινότητα!
Δες περισσότερα

Κορυφαία αναζήτηση σε