Μαρμελάδα μανταρίνι express

Bαθμολογία: 4
       
 
1 ψήφοι
vasoulasoulala, 15.12.12

Περιγραφή

Μαρμελάδα εκτάκτου ανάγκης! Της Νένας Ισμυρνόγλου.

Μαρμελάδα μανταρίνι express
photo: μικρή πίπη

Συνταγή από:

vasoulasoulala

3 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 5 μέτρια μανταρίνια σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμόνι
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Φτιάχνει: 1 βάζο 300γρ.
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Ξεφλουδίζουμε τα μανταρίνια και τα χωρίζουμε στις φετούλες τους.
Βήμα 2
2) Αφαιρούμε τα κουκούτσια, αν υπάρχουν.
Βήμα 3
3) Βάζουμε τις φέτες των μανταρινιών στο μούλτι σε 2-3 δόσεις μέχρι να γίνουν πολτός.
Βήμα 4
4) Βάζουμε τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει και να γίνει ξανθιά καραμέλα.
Βήμα 5
5) Ρίχνουμε προσεχτικά τον πολτό των μανταρινιών και το χυμό λεμόνι στην καραμέλα και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει παχύρρευστο το μείγμα.
Βήμα 6
6) Γεμίζουμε αμέσως αποστειρωμένα βάζα μέχρι πάνω, τα κλείνουμε, τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην πανικοβληθείτε αν δείτε την καραμέλα να ¨κοκαλώνει" μόλις πέσει μέσα ο πολτός των μανταρινιών. Λιώνει ξανά!

Μπορούμε αν θέλουμε να αρωματίσουμε τη μαρμελάδα με αρμπαρόριζα ή δεντρολίβανο ενώ σιγοβράζει.

 

Ευχαριστούμε την μικρή πίπη για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    1 Όλα

    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 7-2-15  
    Πριν από όλα, να σημείωσουμε για όσους δεν έχουν ξαναπροσπαθήσει, να προσέχουν αρκετά διότι η πρόσμιξη καραμέλας ζεστής και πολτού κρύου, πετάει όπως το λάδι στα καλαμαράκια! Για να το αποφύγουμε αυτό, αλλά και για να μη κάψουμε την καραμέλα, καλό θα ήταν ο πολτός να μπει στην ίδια θερμοκρασία και φυσικά η καραμέλα σε μπεν μαρί. Αν ακολουθηθούν πιστά τα περιγραφόμενα βήματα, θα σχηματιστεί χυμός αντί πολτού με αποτέλεσμα να χρειάζεται πολύ περισσότερο βράσιμο. Αν λοιπόν θέλουμε το πολύ 20' βρασμού, θα διαχωρίσουμε πολτό από χυμό. Αλλο σημείο είναι η πίκρα. Προσωπικά την εκτιμώ ιδιαίτερα, αλλά αν σας προβληματίζει, πριν πολτοποιήσετε δώστε ένα βράσιμο στα καθαρισμένα μανταρίνια και αφαιρέστε τον αφρό που θα σχηματιστεί. Ο αφρός αυτός δεν θα πηχτός, οπότε ένα τουλπάνι στην τρυπητή σας κουτάλα θα βοηθήσει αρκετά. Μετά το ξάφρισμα, συνεχίζετε κανονικά. Ευχαριστούμε για τη συνταγή. Είναι μια λύση για να αξιοποιήσουμε τα μανταρίνια χωρίς φλούδα.

    1 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από μικρή πίπη, 7-2-15  
    Πριν από όλα, να σημείωσουμε για όσους δεν έχουν ξαναπροσπαθήσει, να προσέχουν αρκετά διότι η πρόσμιξη καραμέλας ζεστής και πολτού κρύου, πετάει όπως το λάδι στα καλαμαράκια! Για να το αποφύγουμε αυτό, αλλά και για να μη κάψουμε την καραμέλα, καλό θα ήταν ο πολτός να μπει στην ίδια θερμοκρασία και φυσικά η καραμέλα σε μπεν μαρί. Αν ακολουθηθούν πιστά τα περιγραφόμενα βήματα, θα σχηματιστεί χυμός αντί πολτού με αποτέλεσμα να χρειάζεται πολύ περισσότερο βράσιμο. Αν λοιπόν θέλουμε το πολύ 20' βρασμού, θα διαχωρίσουμε πολτό από χυμό. Αλλο σημείο είναι η πίκρα. Προσωπικά την εκτιμώ ιδιαίτερα, αλλά αν σας προβληματίζει, πριν πολτοποιήσετε δώστε ένα βράσιμο στα καθαρισμένα μανταρίνια και αφαιρέστε τον αφρό που θα σχηματιστεί. Ο αφρός αυτός δεν θα πηχτός, οπότε ένα τουλπάνι στην τρυπητή σας κουτάλα θα βοηθήσει αρκετά. Μετά το ξάφρισμα, συνεχίζετε κανονικά. Ευχαριστούμε για τη συνταγή. Είναι μια λύση για να αξιοποιήσουμε τα μανταρίνια χωρίς φλούδα.

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Ένα φρούτο την ημέρα
    Όλοι ξέρουμε λίγο πολύ ότι τα φρούτα μας κάνουν κα...
    Καταψύχω φρούτα
    Τα φρούτα διατηρούνται πολύ καλά στην κατάψυξη. Έ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Προς δοκιμή
    Ένα βιβλίο 146 αγαπημένων συνταγών, του/της Ναυσικά