κύρια φωτογραφία συνταγής Μαρμελάδα μανταρίνι express

Μαρμελάδα μανταρίνι express

Μαγειρεύτηκε 1 φορά
vasoulasoulala
vasoulasoulala @cook_8463851

Μαρμελάδα εκτάκτου ανάγκης! Της Νένας Ισμυρνόγλου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μην πανικοβληθείτε αν δείτε την καραμέλα να ¨κοκαλώνει" μόλις πέσει μέσα ο πολτός των μανταρινιών. Λιώνει ξανά!Μπορούμε αν θέλουμε να αρωματίσουμε τη μαρμελάδα με αρμπαρόριζα ή δεντρολίβανο ενώ σιγοβράζει. Ευχαριστούμε την μικρή πίπη για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
1 βάζο 300γρ.
  1. 5 μέτρια μανταρίνια σε θερμοκρασία δωματίου
  2. 2/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  3. 1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ξεφλουδίζουμε τα μανταρίνια και τα χωρίζουμε στις φετούλες τους.

  2. 2

    Αφαιρούμε τα κουκούτσια, αν υπάρχουν.

  3. 3

    Βάζουμε τις φέτες των μανταρινιών στο μούλτι σε 2-3 δόσεις μέχρι να γίνουν πολτός.

  4. 4

    Βάζουμε τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει και να γίνει ξανθιά καραμέλα.

  5. 5

    Ρίχνουμε προσεχτικά τον πολτό των μανταρινιών και το χυμό λεμόνι στην καραμέλα και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει παχύρρευστο το μείγμα.

  6. 6

    Γεμίζουμε αμέσως αποστειρωμένα βάζα μέχρι πάνω, τα κλείνουμε, τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

Αντιδράσεις

Cooksnaps (1)

Σχόλια

μικρή πίπη
μικρή πίπη @cook_8450943
Πριν από όλα, να σημείωσουμε για όσους δεν έχουν ξαναπροσπαθήσει, να προσέχουν αρκετά διότι η πρόσμιξη καραμέλας ζεστής και πολτού κρύου, πετάει όπως το λάδι στα καλαμαράκια! Για να το αποφύγουμε αυτό, αλλά και για να μη κάψουμε την καραμέλα, καλό θα ήταν ο πολτός να μπει στην ίδια θερμοκρασία και φυσικά η καραμέλα σε μπεν μαρί. Αν ακολουθηθούν πιστά τα περιγραφόμενα βήματα, θα σχηματιστεί χυμός αντί πολτού με αποτέλεσμα να χρειάζεται πολύ περισσότερο βράσιμο. Αν λοιπόν θέλουμε το πολύ 20' βρασμού, θα διαχωρίσουμε πολτό από χυμό. Αλλο σημείο είναι η πίκρα. Προσωπικά την εκτιμώ ιδιαίτερα, αλλά αν σας προβληματίζει, πριν πολτοποιήσετε δώστε ένα βράσιμο στα καθαρισμένα μανταρίνια και αφαιρέστε τον αφρό που θα σχηματιστεί. Ο αφρός αυτός δεν θα πηχτός, οπότε ένα τουλπάνι στην τρυπητή σας κουτάλα θα βοηθήσει αρκετά. Μετά το ξάφρισμα, συνεχίζετε κανονικά. Ευχαριστούμε για τη συνταγή. Είναι μια λύση για να αξιοποιήσουμε τα μανταρίνια χωρίς φλούδα.

Από

vasoulasoulala
vasoulasoulala @cook_8463851
στις