Μαρμελάδα μανταρίνι express
Μαρμελάδα εκτάκτου ανάγκης! Της Νένας Ισμυρνόγλου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μην πανικοβληθείτε αν δείτε την καραμέλα να ¨κοκαλώνει" μόλις πέσει μέσα ο πολτός των μανταρινιών. Λιώνει ξανά!Μπορούμε αν θέλουμε να αρωματίσουμε τη μαρμελάδα με αρμπαρόριζα ή δεντρολίβανο ενώ σιγοβράζει. Ευχαριστούμε την μικρή πίπη για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
5 μέτρια μανταρίνια σε θερμοκρασία δωματίου
-
2/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
-
1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ξεφλουδίζουμε τα μανταρίνια και τα χωρίζουμε στις φετούλες τους.
-
2
Αφαιρούμε τα κουκούτσια, αν υπάρχουν.
-
3
Βάζουμε τις φέτες των μανταρινιών στο μούλτι σε 2-3 δόσεις μέχρι να γίνουν πολτός.
-
4
Βάζουμε τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει και να γίνει ξανθιά καραμέλα.
-
5
Ρίχνουμε προσεχτικά τον πολτό των μανταρινιών και το χυμό λεμόνι στην καραμέλα και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να γίνει παχύρρευστο το μείγμα.
-
6
Γεμίζουμε αμέσως αποστειρωμένα βάζα μέχρι πάνω, τα κλείνουμε, τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
Σχόλια