Μαρμελάδα Μανταρίνι

Bαθμολογία: 4.8571
       
 
7 ψήφοι
cristie, 12.12.08

Περιγραφή

Μια εκπληκτική μαρμελάδα μανταρίνι με υπέροχο άρωμα, χρώμα και τελεια γεύση! Δοκιμάστε την!!!
Μαρμελάδα Μανταρίνι

Τι χρειαζόμαστε:

  • δυο κιλά μανταρίνια
  • δυο κιλά ζάχαρη
  • χυμό απο ένα λεμόνι
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Δυσκολία: Μέχρι 4 υλικά
Περιέχει: Φρούτα
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Φτιάχνει: 4 βαζάκια περίπου
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε πολύ καλά τα μανταρίνια
  2. Τα κόβουμε στα τέσσερα μαζί με την φλούδα τους
  3. Τα βάζουμε να πάρουν μια με δυο βράσεις
  4. Χύνουμε το νερό και βάζούμε πάλι τα μανταρίνια να πάρουν παλι δυο βράσεις
  5. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν (αν έχουν κουκούτσια πιέζουμε κάθε κομμάτι για να βγούν)
  6. Βάζουμε την ζάχαρη και τα μανταρίνια μαζί σε μια κατσαρόλα
  7. Οταν τα φρούτα βγάλουν τα υγρά τους βγάζουμε τις φλούδες και τις περνάμε από το multi μέχρι να γίνουν μικρα κομματάκια
  8. Τα βάζούμε παλι μεσα στην κατσαρόλα και τα βράζουμε για 10 λεπτά
  9. Αφήνουμε να κατσει η μαρμελάδα 24 ώρες
  10. Βράζουμε για άλλα 5 λεπτά και ρίχνουμε το χύμο λεμόνι
  11. Αφηνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε αποστηρωμένα βαζάκια

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι εύκολη συνταγή και πολύ νόστημή.. προσοχή να βράσετε την μαρμελάδα ακριβώς για όσο χρόνο λέει η συνταγή.. καλή επιτυχία!!!

Σχετικές συνταγές

    16 Όλα

    #
    Σχόλιο από carola, 23-3-09  
    evharisto poly gia tin oraia syntagi.mazepsa mandarinia apo kapia dentra , sto dromo kai tin eftiaxa.vgike ligo pikroytsiki logo ton froyton ala moy aresei kai etsi.evala parapano zahari gia na tin glykano

    #
    Σχόλιο από cristie, 24-3-09  
    h alh8ia einai oti krataei mia mikrh entash sthn geush alla emena den me enoxlei idiaitera!mou aresei polu kai noiw8w thn xarakthristikh geush tou mantariniou!
    #
    Σχόλιο από PYLH, 9-12-09  
    Επειδή θέλω να φτιαξω κι εγω μήπως μπορείτε να μου πείτε αν μπορώ να παραλείψω τις φλούδες? Θέλω να την ανακατέψω με μαρμελαδα πορτοκάλι που ήδη είναι πικρούτσικη.Και πώς ακριβώς πρέπει να την κάνω?
    #
    Σχόλιο από tsipouraki, 5-1-10  
    Καταπληκτική μαρμελάδα με πολύ πλούσιο άρωμα!Μας έφεραν μια τεράστια σακούλα μανταρίνια και δεν ξέραμε τι να τα κάνουμε. Κράτησα τα πολύ μικρά για να τα κάνω γλυκό και τα υπόλοιπα τα έκανα μαρμελάδα. Τώρα ετοιμάζομαι να φτίαξω ρολό με παντεσπάνι να το γεμίσω με τη μαρμελάδα και να το καλύψω με σάλτσα σοκολάτας! Απλά κόλαση! Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Ελένη53, 3-12-10  
    Οταν χύνουμε το νερό από το πρώτο βράσιμο τα βάζουμε με άλλο νερό ή σκέτα τα μανταρίνια? θέλω να την φτάξω τα μαρμελάδα σου και σε παρακαλώ διευκρίνησ'ε το μου
    #
    Σχόλιο από anitaki, 10-12-10  
    se euxaristo gia tin orea sindagi sou tin eftiaksa kai einai iperoxi exoume dika mas dentra me polla kai diafora idi mandarinion kai ekana ena miks apla telio kala xristougenna!!!
    #
    Σχόλιο από cristie, 15-12-10  
    βραζουμε τα μανταρινια για δευτερη φορα σε καθαρο νερο, αν το κανεις με το νερο της πρωτης βρασης η μαρμελαδα θα κρατησει πικρη γευση. καλη επιτυχια!!
    #
    Σχόλιο από chilli, 21-12-10  
    Πες μου σε παρακαλώ,τα μανταρίνια να είναι 2 κιλά πριν το βράσιμο?
    #
    Σχόλιο από cristie, 21-12-10  
    chilli nai ta mantarinia einai 2 kila prin to vrasimo!kalh epituxia!!
    #
    Σχόλιο από pralina!, 8-1-11  
    Πολύ ευκολή και ιδιαίτερα νόστιμη!!!!! Το μανταρίνι κρατάει όλο το άρωμα του και το χρώμα είναι πολύ ζωντανο! Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 1-2-11  
    Περίπου πόση ώρα αφήνετε τη ζάχαρη με τα μανταρίνια για να βγάλουν τα υγρά τους;Ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 4-2-11  
    Έγινε φοβερή Θυμίζει τη μαρμελάδα με το πορτοκάλι και το λεμόνι που υπάρχει στο site που πάλι βάζει τις φλούδες από τα εσπεριδοειδή.Αφήνει αυτή την ελαφρά πικρή γεύση λόγω της φλούδας αλλά εμένα μ αρέσει πολύ...Έβαλα βιολογικά μανταρινάκια ψιλόφλουδα
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 11-12-11  
    Είναι σίγουρα πολύ αρωματική. Παρ' όλ' αυτά, μου φάνηκε από την αρχή ότι πίκριζε οπότε κατέληξα να βγάλω τα 5/6 των φλούδων και να περάσω από τον μπλέντερ μόνο την ψύχα. Την εσωσα και δεν πικρίζε, απλά έχει μια σπιρτάδα.
    #
    Σχόλιο από antonis-team, 22-12-13  
    Τρία υλικά!.
    5 βρασμοί!.
    Ποσότητα νερού κάθε φορά?!.
    Antonis-team.
    #
    Σχόλιο από Kimwlos, 20-1-14  
    Καλημέρα, να ρωτήσω εγώ τώρα κάτι? Λες κόβουμε τα μανταρίνια στα 4 μαζί με την φλούδα τους (....) και μετά τα βράοζυμε με την ζάχαρη και αφού βγάκουν τα υρά τους αφαιρούμε την φλούδα και πολτοποιούμε.... αν είναι καυτό (είναι????)....πως τις βγάζουμε? τις έχουμ διαχωρίσει από πριν?

    11 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από carola, 23-3-09  
    evharisto poly gia tin oraia syntagi.mazepsa mandarinia apo kapia dentra , sto dromo kai tin eftiaxa.vgike ligo pikroytsiki logo ton froyton ala moy aresei kai etsi.evala parapano zahari gia na tin glykano

    #
    Σχόλιο από cristie, 24-3-09  
    h alh8ia einai oti krataei mia mikrh entash sthn geush alla emena den me enoxlei idiaitera!mou aresei polu kai noiw8w thn xarakthristikh geush tou mantariniou!
    #
    Σχόλιο από PYLH, 9-12-09  
    Επειδή θέλω να φτιαξω κι εγω μήπως μπορείτε να μου πείτε αν μπορώ να παραλείψω τις φλούδες? Θέλω να την ανακατέψω με μαρμελαδα πορτοκάλι που ήδη είναι πικρούτσικη.Και πώς ακριβώς πρέπει να την κάνω?
    #
    Σχόλιο από tsipouraki, 5-1-10  
    Καταπληκτική μαρμελάδα με πολύ πλούσιο άρωμα!Μας έφεραν μια τεράστια σακούλα μανταρίνια και δεν ξέραμε τι να τα κάνουμε. Κράτησα τα πολύ μικρά για να τα κάνω γλυκό και τα υπόλοιπα τα έκανα μαρμελάδα. Τώρα ετοιμάζομαι να φτίαξω ρολό με παντεσπάνι να το γεμίσω με τη μαρμελάδα και να το καλύψω με σάλτσα σοκολάτας! Απλά κόλαση! Ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από anitaki, 10-12-10  
    se euxaristo gia tin orea sindagi sou tin eftiaksa kai einai iperoxi exoume dika mas dentra me polla kai diafora idi mandarinion kai ekana ena miks apla telio kala xristougenna!!!
    #
    Σχόλιο από cristie, 15-12-10  
    βραζουμε τα μανταρινια για δευτερη φορα σε καθαρο νερο, αν το κανεις με το νερο της πρωτης βρασης η μαρμελαδα θα κρατησει πικρη γευση. καλη επιτυχια!!
    #
    Σχόλιο από pralina!, 8-1-11  
    Πολύ ευκολή και ιδιαίτερα νόστιμη!!!!! Το μανταρίνι κρατάει όλο το άρωμα του και το χρώμα είναι πολύ ζωντανο! Μπράβο!
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 1-2-11  
    Περίπου πόση ώρα αφήνετε τη ζάχαρη με τα μανταρίνια για να βγάλουν τα υγρά τους;Ευχαριστώ πολύ
    #
    Σχόλιο από mitsaki, 4-2-11  
    Έγινε φοβερή Θυμίζει τη μαρμελάδα με το πορτοκάλι και το λεμόνι που υπάρχει στο site που πάλι βάζει τις φλούδες από τα εσπεριδοειδή.Αφήνει αυτή την ελαφρά πικρή γεύση λόγω της φλούδας αλλά εμένα μ αρέσει πολύ...Έβαλα βιολογικά μανταρινάκια ψιλόφλουδα
    #
    Σχόλιο από Ναυσικά, 11-12-11  
    Είναι σίγουρα πολύ αρωματική. Παρ' όλ' αυτά, μου φάνηκε από την αρχή ότι πίκριζε οπότε κατέληξα να βγάλω τα 5/6 των φλούδων και να περάσω από τον μπλέντερ μόνο την ψύχα. Την εσωσα και δεν πικρίζε, απλά έχει μια σπιρτάδα.

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Ελένη53, 3-12-10  
    Οταν χύνουμε το νερό από το πρώτο βράσιμο τα βάζουμε με άλλο νερό ή σκέτα τα μανταρίνια? θέλω να την φτάξω τα μαρμελάδα σου και σε παρακαλώ διευκρίνησ'ε το μου
    #
    Σχόλιο από chilli, 21-12-10  
    Πες μου σε παρακαλώ,τα μανταρίνια να είναι 2 κιλά πριν το βράσιμο?
    #
    Σχόλιο από cristie, 21-12-10  
    chilli nai ta mantarinia einai 2 kila prin to vrasimo!kalh epituxia!!
    #
    Σχόλιο από antonis-team, 22-12-13  
    Τρία υλικά!.
    5 βρασμοί!.
    Ποσότητα νερού κάθε φορά?!.
    Antonis-team.
    #
    Σχόλιο από Kimwlos, 20-1-14  
    Καλημέρα, να ρωτήσω εγώ τώρα κάτι? Λες κόβουμε τα μανταρίνια στα 4 μαζί με την φλούδα τους (....) και μετά τα βράοζυμε με την ζάχαρη και αφού βγάκουν τα υρά τους αφαιρούμε την φλούδα και πολτοποιούμε.... αν είναι καυτό (είναι????)....πως τις βγάζουμε? τις έχουμ διαχωρίσει από πριν?

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Ένα φρούτο την ημέρα
    Όλοι ξέρουμε λίγο πολύ ότι τα φρούτα μας κάνουν κα...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Αποστειρωμένα βάζα
    Όταν φτιάχνουμε μαρμελάδα, πρέπει μετά να τη βάλο...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...

    Το tip της ημέρας

    Για κάθε φλυτζάνι νερό, βάλτε μια κουταλιά του γλυκού τσάι (αν χρησιμοποιείτε χύμα) και ρίξτε πάνω από τα φύλλα το βραστό νερό. Ανακατέψτε το καλά, σκεπάστε την τσαγιέρα και αφήστε το για 5’ (αν έχετε μόνο ένα φλυτζάνι σκεπάστε το με το πιατάκι του. 3-4’ είναι αρκετά για το φακελάκι).

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Μαρμελάδες και του κουταλιού
    Ένα βιβλίο 5 αγαπημένων συνταγών, του/της Κριτσίνι
    ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ- ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 23 αγαπημένων συνταγών, του/της johnpapas
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 85 αγαπημένων συνταγών, του/της cherry@
    ΣΤΕΛΛΑ
    Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της malli
    Συνταγές για Μαρμελάδες -  Γλυκές σάλτσες - Σιρόπια - Γλάσα
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της velina