Μαρμελάδα με φρούτα του δάσους
Μία απ'τις πιο εύκολες κι αρωματικές μαρμελάδες, αρκεί να έχετε μια ποικιλία από φρούτα του δάσους, φρέσκα ή κατεψυγμένα
Λίγα μυστικά ακόμα
Διατηρείται για περισσότερο καιρό στο ψυγείο.
Υλικά
-
1 κιλό φρούτα του δάσους (μύρτιλα, φραγκοστάφυλλα, μούρα, αγριοκέρασα, βατόμουρα...)
-
800 γρ. ζάχαρη
-
2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζετε τα φρούτα με τη ζάχαρη μαζί, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα και να είναι παχύρευστη (κάνουμε το γνωστό τεστ με το πιάτοβάζουμε ένα κουταλάκι μαρμελάδα στο πιάτο, και αφήνουμε να κρυώσει 5 λεπτά. Αν γίνει παχύρευστη και δεν τρέχει σαν ζουμί, η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη αλλιώς βράζουμε κι άλλο. Προσοχή μη σας παραπήξει!).
-
2
Στο τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και βάζουμε τη μαρμελάδα μας σε γυάλινα βαζάκια. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και βιδώνουμε καλά με τα καπάκια.
Σχόλια (25)