Μαρμελάδα με μαύρη σταφίδα Κορινθιακή
Τώρα που είναι η εποχή του τρύγου της, ευκαιρία να φτιάξουμε μια υπέροχη μαρμελάδα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Πριν μοιράσουμε τη μαρμελάδα στα βαζάκια, καλό είναι να αφαιρέσουμε τα κοτσανάκια της αρμπαρόριζας.
Υλικά
-
1 κιλό ρόγες, μαύρη σταφίδα Κορινθιακή
-
1/2 κιλό ζάχαρη
-
1/2 κιλό νερό
-
2 μεγάλα φύλλα αρμπαρόριζας
-
1 λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διαλέγουμε "αφαρμάκωτη" φρέσκια μαύρη σταφίδα Κορινθιακή (προσοχή γιατί κυκλοφορεί και εισαγόμενη). Αν έχουμε φίλο παραγωγό, ακόμα καλύτερα, γιατί θα ξέρουμε τι πρώτη ύλη έχουμε.
-
2
Ξερογιάζουμε με προσοχή ώστε να αφαιρούμε τυχόν σάπιες και ξερές ρόγες.
-
3
Προσθέτουμε σε κατσαρόλα τις ρόγες με το νερό και τη ζάχαρη. Σιγοβράζουμε για μισή ώρα.
-
4
Πολτοποιούμε, εν μέρει το περιεχόμενο της κατσαρόλας, προσθέτουμε την αρμπαρόριζα και συνεχίζουμε το βράσιμο, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
-
5
Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού, ανακατεύουμε και μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, τα οποία κλείνουμε καλά και αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια