glykoula
glykoula @Harisiro1982

Πρώτη φορά έκανα μαρμελάδα μούσμουλο.  Βρήκα μια εύκολη συνταγή από το σάιτ enter2life και όσο κατάφερα να δοκιμάσω, είναι φανταστική!!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μούσμουλο είναι αρκετά γλυκό γι' αυτό θα σας πρότεινα να μη βάλετε όλη τη ζάχαρη.  Εγώ σε 700 γρ. σάρκα φρούτου έβαλα περίπου 550 γρ. ζάχαρη και πιστεύω ότι για τα δικά μου γούστα είναι ό,τι πρέπει. Ήθελα να πω ότι στα 700 γρ. σάρκα μου βγήκε το βαζάκι της φωτογραφίας και το μικρό ταπεράκι χαχαχα, ίσα ίσα για μια φέτα ψωμί!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
  1. 1 κιλό μούσμουλα χωρίς τα κουκούτσια
  2. 1 κιλό ζάχαρη (ή και λιγότερο αν δε θέλετε πολύ γλυκιά τη μαρμελάδα σας)
  3. 2 κλωναράκια αρμπαρόριζα
  4. 2 φύλλα φρέσκια μέντα (αν έχετε)
  5. 2 κ.σ. λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε και ξεφλουδιζουμε τα μούσμουλα με ένα μαχαίρι προσεκτικά, βγάζουμε τα κουκούτσια και αν χρειαστεί τις ίνες που μπορεί να έχει στο σημείο του κουκουτσιού.

  2. 2

    Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη σάρκα του φρούτου και τα πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός.

  3. 3

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την αρμπαρόριζα και την μέντα (αν δεν έχουμε κάτι απο αυτά μπορούμε να βάλουμε λίγη βανίλια).

  4. 4

    Βράζουμε σε σιγανή φωτιά για περίπου 30 λεπτά και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.  Αν χρειαστεί ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.

  5. 5

    Μόλις ξαφρίσουμε και περάσει ο χρόνος που είπαμε, δοκιμάζουμε τη μαρμελάδα κάνοντας το τέστ με το πιατάκι.  Αν είναι έτοιμη, την κατεβάζουμε  από τη φωτιά και ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού.

  6. 6

    Αφήνουμε να κρυώσει και αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (2)

Από

glykoula
glykoula @Harisiro1982
στις