Μαρμελάδα πεπόνι

Είχα δύο πεπόνια, ένα αργίτικο κι ένα απλό και για να μην χαλάσουν είπα να πειραματιστώ κι έφτιαξα μια ωραιότατη μαρμελάδα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν βάλετε ζάχαρη με πηκτίνη, απλά θα αργήσει να δέσει γιατί βγάζει πολλά υγρά. Το αργίτικο πεπόνι είναι πιο γλυκό νομίζω. Αν βάλετε το απλό, ίσως θέλει παραπάνω ζάχαρη. Καλή επιτυχία!
Μαρμελάδα πεπόνι
Είχα δύο πεπόνια, ένα αργίτικο κι ένα απλό και για να μην χαλάσουν είπα να πειραματιστώ κι έφτιαξα μια ωραιότατη μαρμελάδα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν βάλετε ζάχαρη με πηκτίνη, απλά θα αργήσει να δέσει γιατί βγάζει πολλά υγρά. Το αργίτικο πεπόνι είναι πιο γλυκό νομίζω. Αν βάλετε το απλό, ίσως θέλει παραπάνω ζάχαρη. Καλή επιτυχία!
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το πεπόνι σε κύβους.
-
2
Το ρίχνουμε σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και βράζουμε σε δυνατη φωτιά.
-
3
Προσέχουμε να μην κολλήσει ανακατεύοντας πού και πού με ξύλινη κουτάλα.
-
4
Μετά από καμιά ώρα ή όταν αρχίσει να μοιάζει με μαρμελάδα χαμηλώνουμε τη φωτιά να μην μας αρπάξει και ανακατεύουμε πιο συχνά.
-
5
Ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού.
-
6
Κάνουμε το κόλπο με το πιατάκι και όταν είναι έτοιμη, ρίχνουμε και τη βανίλια.
-
7
Έτοιμη!
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Παρόμοιες συνταγές
-
Μαρμελάδα πεπόνι - βερίκοκο - ροδάκινο της Νίτσας 👩🍳 Μαρμελάδα πεπόνι - βερίκοκο - ροδάκινο της Νίτσας 👩🍳
Είχα εδώ και καιρό πεπόνι που θα χαλούσε, ομοίως βερίκοκα και ροδάκινα. Αυτοσχεδίασα κι έφτιαξα αυτή την μαρμελάδα γιατί.......#Μηντοπετάς nitsa -
Μαρμελάδα πεπόνι 🍈 Μαρμελάδα πεπόνι 🍈
Με πολύ λίγη ζάχαρη πάλι (1 κουταλιά μόνο, αμεε) τη λες και μαρμελάδα διαίτης!😊🤗🤣😅😂. Εσείς αν δε θέλετε να στερηθείτε τη ζάχαρη προσθέστε κι άλλη. 🍈 Ανάλογα με την ποικιλία τα πεπόνια διαφέρουν στο σχήμα,στο μέγεθος,στο χρώμα της φλούδας και της σάρκας, στο άρωμα και στη γεύση. 🍈Τα πεπόνια προήλθαν από την Αφρική η από τις θερμές κοιλάδες της νοτιοδυτικής Ασίας, ιδιαίτερα το Ιράν και την Ινδία. 🍈Στην Ελλάδα οι μεγαλύτερες καλλιέργειες βρίσκονται στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη,ενώ συνολικά καλλιεργούνται 65.000 στρέμματα με την ετήσια παραγωγή να φτάνει τους 20.000 τόνους. 🍈Η Κίνα έχει τη μεγαλύτερη παραγωγή πεπονιών στον κόσμο.Ακολουθούν η Ισπανία,η Τουρκία,το Ισραήλ και οι ΗΠΑ. 🍈Η αγγλική λέξη για το πεπόνι(melon), προέρχεται από το λατινικό melopepo,που είναι η λατινοποίηση του ελληνικού μηλοπέπων( mēlopepōn ),που σημαίνει «πεπόνι»,το ίδιο συνθετικό του μῆλον (mēlon),«μήλο,δέντρο (κάθε είδους )"και πέπων(pepōn),μεταξύ άλλων "είδος κολοκύθας ή πεπονιού". 🍈Έχουν παραχθεί πολλές διαφορετικές ποικιλίες , ιδιαίτερα από πεπόνια. 🍈Το 2018, η παγκόσμια παραγωγή πεπονιών ήταν 27 εκατομμύρια τόνοι,με πρώτη την Κίνα με το 46% του συνόλου.Η Τουρκία,το Ιράν και η Ινδία παρήγαγαν περισσότερο από 1 εκατομμύριο τόνους το καθένα. ✓Πληροφορίες από την Βικιπαίδεια. -Στέλλα #Σπιτικό #Αλείμματα 🍝🍕miss Marmelade(Στέλλα+Βαλέριο)🍩🥐 -
Μαρμελάδα πεπόνι Μαρμελάδα πεπόνι
Απλά υπέροχη. Διαφορετική γεύση ιδιαίτερη,όμως εμένα μου άρεσε πολύ. Χατζηνικολάου Χρύσα -
-
Κέικ με κακάο και μαρμελάδα πεπονιού Κέικ με κακάο και μαρμελάδα πεπονιού
Είναι το κέικ πείραμά μού κάθε φορά που το φτιάχνω προσθέτω και κάτι καινούργιο! Σήμερα με μαρμελάδα πεπονιου το έκανα! Βλ. συνταγή μου για μαρμελάδα πεπονιου! Rodi Boultzi -
Μαρμελάδα πεπονιού Μαρμελάδα πεπονιού
Αφού κάνουμε μαρμελάδες είπα να κάνω κάτι καινούργιο μιας και έφτασε το καλοκαίρι που λατρεύω γιατί η κουζίνα είναι πιο πλούσια σε φαγητά! Rodi Boultzi -
Μαρμελάδα κεράσι Μαρμελάδα κεράσι
Πάρτε ωραία ώριμα μαύρα κεράσια και φτιάξτε αυτή τη μαρμελάδα. Το μόνο χρονοβόρο είναι το ξεκουκούτσιασμα! Ζάχαρη με πηκτίνη θα βρείτε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ. Η μαρμελάδα αυτή παίρνει αρκετή γεύση από τα πορτοκάλια. Εγώ την άλλη φορά θα το δοκιμάσω με λιγότερο χυμό. Αν θέλετε η μαρμελάδα σας να είναι λεία, πάρτε το μπλέντερ χειρός και όταν έχουν μαλακώσει τα κεράσια, λιώστε τα. Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα. Sitronella -
Μαρμελάδα σταφύλι Μαρμελάδα σταφύλι
Φέτος έφτιαξα πρώτη φορά μαρμελάδα σταφύλι και μας άρεσε πολύ. Αφού δεν βρήκα κάποια παρόμοια συνταγή στο site, είπα να τη μοιραστώ μαζί σας! Λίγα μυστικά ακόμα Για να ελέγξετε αν έχει δέσει η μαρμελάδα, δείτε την πολύ αναλυτική υποσημείωση της συνταγής «Μαρμελάδα Φράουλα».Τη συνταγή την πήρα από αυτό το site, αλλά έκανα κάποιες μικροαλλαγές. despinal -
Μαρμελάδα φράουλα 🍓 Μαρμελάδα φράουλα 🍓
extra tip: και ισχύει για όλες τις μαρμελάδες, μπορούμε να τρίψουμε και λίγο μήλο μαζί με το κύριο φρούτο μας. Το μήλο περιέχει πηκτίνη, η οποία βοηθάει την μαρμελάδα να δέσει και να πήξει με φυσικό τρόπο, δίνοντας και μια γλύκα παραπάνω στο αποτέλεσμα. Rania -
Μαρμελάδα Αχλάδι Μαρμελάδα Αχλάδι
Είχα αχλάδια στο ψυγείο και για να μη χαλάσουν είπα να τα κάνω μαρμελάδα..... lenavour -
Καρπούζι 🍉 μαρμελάδα Καρπούζι 🍉 μαρμελάδα
Πολλοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν τις ιδιότητες της φλούδας του καρπουζιού. Η φλούδα του καρπουζιού είναι πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, ένζυμα και χλωροφύλλη. Εκμεταλλεύτηκα λοιπόν την φλούδα και έφτιαξα μια υπέροχη μαρμελάδα! Ελπίζω να αρέσει και σε εσάς! #ΜηνΤοΠετάς #Καρπούζι #μαρμελάδα Λίγα μυστικά ακόμα Εκτός από ένα γεμάτο βιταμίνες αλλά και θερμίδες πρωινό με φρυγανιές και βούτυρο μπορείτε να το συνοδέψετε και σαν επιδόρπιο με γιαούρτι. Εξίσου ΥΠΕΡΟΧΟ!!!Καρπούζι μαρμελάδα η γλυκό του κουταλιού;;; Με τα ίδια υλικά μπορείτε να κόψετε σε λωρίδες λεπτές την φλούδα και να σας γίνει ένα υπέροχο γλυκό κουταλιού. taVrina Gar.Lit.Sef.
Περισσότερες συνταγές
Σχόλια (15)