Μαρμελάδα πεπόνι

Είχα δύο πεπόνια, ένα αργίτικο κι ένα απλό και για να μην χαλάσουν είπα να πειραματιστώ κι έφτιαξα μια ωραιότατη μαρμελάδα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν βάλετε ζάχαρη με πηκτίνη, απλά θα αργήσει να δέσει γιατί βγάζει πολλά υγρά. Το αργίτικο πεπόνι είναι πιο γλυκό νομίζω. Αν βάλετε το απλό, ίσως θέλει παραπάνω ζάχαρη. Καλή επιτυχία!
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το πεπόνι σε κύβους.
-
2
Το ρίχνουμε σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη και βράζουμε σε δυνατη φωτιά.
-
3
Προσέχουμε να μην κολλήσει ανακατεύοντας πού και πού με ξύλινη κουτάλα.
-
4
Μετά από καμιά ώρα ή όταν αρχίσει να μοιάζει με μαρμελάδα χαμηλώνουμε τη φωτιά να μην μας αρπάξει και ανακατεύουμε πιο συχνά.
-
5
Ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού.
-
6
Κάνουμε το κόλπο με το πιατάκι και όταν είναι έτοιμη, ρίχνουμε και τη βανίλια.
-
7
Έτοιμη!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (15)