Μαρμελάδα πορτοκάλι της μαμάς

Bαθμολογία: 4.7353
       
 
102 ψήφοι
NtinaKom, 15.11.07

Περιγραφή

Η πιο εύκολη μαρμελάδα πορτοκάλι που έχετε δει ποτέ!!!!
Μαρμελάδα πορτοκάλι της μαμάς
photo: love to cook

Συνταγή από:

NtinaKom

14 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 4 πορτοκάλια
  • 2 λεμόνια
  • ζάχαρη
  • 1 βανίλια
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Κόστος:
(3 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(3 ψήφοι)
Προετοιμασία: 17' (3 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 23' (3 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα λεμόνια. Τα κόβουμε σε κομμάτια μαζί με την φλούδα τους και τα βάζουμε σε μία λεκανίτσα. Τα καλύπτουμε με νερό και τα βάζουμε σκεπασμένα στο ψυγείο για 48 ώρες.
  2. Αφού περάσουν οι 48 ώρες τα αλέθουμε στο μούλτι (αφαιρώντας πρώτα τυχόν κουκούτσια) και μετράμε για κάθε κούπα πολτού μία κούπα ζάχαρη.
  3. Τη βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά, ρίχνουμε την βανίλια και την τοποθετούμε σε βάζα (αφού ανοιχτεί την διατηρούμε στο ψυγείο).

Λίγα μυστικά ακόμα

Νομίζω ότι θα σας ξετρελάνει διότι είναι πανεύκολη και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για πολλές χρήσεις (γέμιση σε μπισκότα ή σε κάποιο ρολό κ.α.)

Σχετικές συνταγές

    164 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από λιανα, 13-1-08  
    αγαπητη μου δε καταλαβαινω οταν λεμε τα κοβουμε ολοκληρα εννοεις τη φλουδα με το εσωτερικο τους και αν ναι δε ξυνιζει αυτη η μαρμελαδα που κατα τα αλλα φαινετε υπεροχη
    #
    Σχόλιο από NtinaKom, 22-1-08  
    Τα κόβεις ολόκληρα και τη φλούδα και το εσωτερικό τους(απλά προσέχεις να βγάλεις τα κουκούτσια από τα λεμόνια). Δεν πικρίζει διότι τα αφήνεις μέσα σε νερό(το νερό έχει την ιδιότητα να ξεπικρίζει). Δοκίμασε και πες μου εντυπώσεις.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 10-2-08  
    Κατα τη διαρκεια του βρασιματος δεν ανακατευουμε? Δεν υπαρχει περιπτωση να θελει περισσοτερη ωρα βρασιμο? Πως θα ξερω οτι δεν θα γινει πολυ γλυκια? Παρακαλω απαντηστε εγκαιρως διοτι θελω να τη φτιαξω σημερα!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 10-2-08  
    Α, αν δε βαλω λεμονια πειραζει?
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 6-3-08  
    Φοβερή η μαρμελάδα σου! Την έχω και κρυώνει!
    #
    Σχόλιο από Θεανώ, 16-3-08  
    έκανα την μαρμελάδα.Υπέροχη
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 7-4-08  
    Μπράβο Ntina, τέλεια μαρμελάδα. Δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο εύκολη τελικά.. Με πολύ ωραία υφή..και άρωμα φανταστικό..και αν την φτιάχνεις και με δικά σου πορτοκάλια, τότε το αποτέλεσμα είναι το ιδανικό.. Εάν σας αρέσουν κάτι μπισκοτάκια γεμιστά με μαρμελάδα πορτοκάλι (σχετικά μαλακά είναι),με επικάλυψη σοκολάτας, την ίδια γεύση μπορείτε να την πετύχετε αλείφοντας μια φέτα ψωμάκι με μια λεπτή στρώση μερέντα και από πάνω την μαρμελάδα.Πολύ ωραίος συνδυασμός!
    #
    Σχόλιο από roulaan, 7-4-08  
    Tελεια.Να προτεινω και κατι αλλο? Φτιαξτε ενα οποιοδηποτε κεικ σοκολατα, κοψτε το στη μεση και γεμιστε το με αυτη την μαρμελαδα. ΚΟΛΑΣΗ....
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 21-6-08  
    Tο πρόβλημα που έχω με αυτή τη μαρμελάδα, είναι πως αφού τη βάλω στο ψυγείο, γίνεται "πέτρα". Μη σας πω πως αν την πιάσετε..πλάθεται! Επίσης, μπορώ να την κάνω και με λεμόνι μόνο?
    #
    Σχόλιο από Ginger, 21-6-08  
    Πεταλουδίτσα, μήπως την δένεις πολύ;
    #
    Σχόλιο από NtinaKom, 21-6-08  
    Δεν μπορείς να την κάνεις μόνο με λεμόνια γιατί δεν θα τρώγεται απο την ξινίλα. Όσον αφορά το ότι γίνεται σαν πέτρα, μάλλον την βράζεις πολύ.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 22-6-08  
    Ξαναβαθμολογώ Ντίνα γιατί είναι φοβερή μαρμελάδα! Αγαπημένη γεύση το πορτοκάλι.. Εμένα μου έγινε μια χαρά. Μάλιστα επειδή έφτιαχνα πρώτη φορά μαρμελάδα είχα μια ανησυχία μήπως δεν πήξει γιατί όταν την κατέβασα από τη φωτιά ήταν κάπως ρευστή.. Ευτυχώς όμως όλα πήγαν καλά! ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ σίγουρα την έβρασες περισσότερο από το κανονικό.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 24-6-08  
    Μπορει να χετε δικιο. Απλα φοβαμαι πως αν δε δεσει καλα με αρκετο βρασιμο, μηπως μουχλιασει!
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 24-6-08  
    ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ το έπαθε και η μαμά μου αυτό. Την ξέχασε παραπάνω στη φωτιά και έγινε όπως λες πέτρα στο ψυγείο. Εγώ την έχω από τον Μάρτιο αν δεν κάνω λάθος και δε μου χει πάθει τίποτα.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 29-6-08  
    Την ξαναφτιαξα και παλι συμβαινει το ιδιο. Αν την παρεις με κουταλακι, εκτος ψυγειου, κοβεται σαν ρυζογαλο σφιχτο! Οποτε αν τη βαλω ψυγειο, δε θα αλειφεται! Λεω να τη φυλαξω στο ντουλαπι! Δε νομιζω να την παραβρασα γιατι μολις φυγανε τα υγρα (μην ειναι σα σιροπι) την εβγαλα αμεσως απο τη φωτια!
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 29-6-08  
    Πεταλουδίτσα και εμένα το ίδιο ακριβώς έγινε...και έκανα το λάθος και την έβαλα στο ψυγείο και έγινε πολύ πηχτή...και συνάμα έχει μείνει και μία μικρή σπιρτάδα από την φλούδα...δεν ξέρω δεν κατάφερα να την πετύχω...:(
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 29-6-08  
    Εβαλα παλι το 1 βαζακι μαρμελαδα σε κατσαρολακι με λιγο νερακι να αραιωσει. Την αφησα να βρασει λιγο μεχρι να κανει φουσκες, την εβαλα παλι στο βαζο αφου κρυωσε, αλλα αυτη τη φορα δεν την εδεσα τοσο πολυ επειδη σκεφτηκα πως στο ψυγειο θα σφιξει κι αλλο, και τωρα εχω το βαζο αυτο στο ψυγειο. Πιστευω πως θα ναι καλυτερα κι αν ναι, τοτε θα το κανω και στα αλλα βαζα!
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 30-6-08  
    ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ και Ratatouille είναι σίγουρο πως τη δέσατε παραπάνω απ΄όσο έπρεπε τη μαρμελάδα. Χωρίς να έχω την πείρα, απ΄όσο έχω ακούσει και απ΄όσο έχω δει μαμά, γιαγιά να φτιάχνουν μαρμελάδες, πάντα η μαρμελάδα βγαίνει κάπως ρευστή και παίρνει την ωραία υφή της στο ψυγείο. ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ πιστεύω με την ιδέα που είχες να διορθώθηκε το προβληματάκι. Όσο για τη σπιρτάδα στη γεύση και στη δικιά μου υπάρχει, μα σε οποιαδήποτε μαρμελάδα πορτοκάλι κι αν έχω δοκιμάσει έτσι βγαίνει..
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 30-6-08  
    Ναι, εγινε καπως καλυτερη. Την εβγαλα απο τη φωτια οταν ηταν ακομη καπως ρευστη, την αφησα να κρυωσει, την ξαναβαλα στο βαζο και μετα στο ψυγειο. Αφου μπηκε στο ψυγειο, τωρα ειναι πιο ρευστη και απλωνεται ευκολα. Ο μονος φοβος μου ειναι μη μουχλιασει! Τα αλλα βαζα που δεν εχω ανοιξει ακομη τα χω στο ντουλαπι, δεν πειραζει, ετσι?
    #
    Σχόλιο από xaroula, 30-6-08  
    θα την φτιαξω βρε παιδια με ξεμυαλισατε
    αραγε θα γινει καλη που τα πορτοκαλια δεν ειναι στην εποχη τους??
    μυστικο για να μην μουχλιαζουν οι μαρμελαδες,αποστειρωνουμε παντα τα βαζα και δεν χρησιμοποιουμε ποτε καποιο κουταλι[πχ]που εχουμε βαλει στο στομα μας,η εχει ακουμπησει καπου,αναπτυσονται αμεσως μυκητες,εχω στο ψυγειο μετα το ανοιγμα μαρμελαδα βερυκοκο εδω και 1,5 χρονο ειναι σαν να την εκανα τωρα
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>

    156 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από λιανα, 13-1-08  
    αγαπητη μου δε καταλαβαινω οταν λεμε τα κοβουμε ολοκληρα εννοεις τη φλουδα με το εσωτερικο τους και αν ναι δε ξυνιζει αυτη η μαρμελαδα που κατα τα αλλα φαινετε υπεροχη
    #
    Σχόλιο από NtinaKom, 22-1-08  
    Τα κόβεις ολόκληρα και τη φλούδα και το εσωτερικό τους(απλά προσέχεις να βγάλεις τα κουκούτσια από τα λεμόνια). Δεν πικρίζει διότι τα αφήνεις μέσα σε νερό(το νερό έχει την ιδιότητα να ξεπικρίζει). Δοκίμασε και πες μου εντυπώσεις.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 10-2-08  
    Κατα τη διαρκεια του βρασιματος δεν ανακατευουμε? Δεν υπαρχει περιπτωση να θελει περισσοτερη ωρα βρασιμο? Πως θα ξερω οτι δεν θα γινει πολυ γλυκια? Παρακαλω απαντηστε εγκαιρως διοτι θελω να τη φτιαξω σημερα!
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 10-2-08  
    Α, αν δε βαλω λεμονια πειραζει?
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 6-3-08  
    Φοβερή η μαρμελάδα σου! Την έχω και κρυώνει!
    #
    Σχόλιο από Θεανώ, 16-3-08  
    έκανα την μαρμελάδα.Υπέροχη
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 7-4-08  
    Μπράβο Ntina, τέλεια μαρμελάδα. Δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο εύκολη τελικά.. Με πολύ ωραία υφή..και άρωμα φανταστικό..και αν την φτιάχνεις και με δικά σου πορτοκάλια, τότε το αποτέλεσμα είναι το ιδανικό.. Εάν σας αρέσουν κάτι μπισκοτάκια γεμιστά με μαρμελάδα πορτοκάλι (σχετικά μαλακά είναι),με επικάλυψη σοκολάτας, την ίδια γεύση μπορείτε να την πετύχετε αλείφοντας μια φέτα ψωμάκι με μια λεπτή στρώση μερέντα και από πάνω την μαρμελάδα.Πολύ ωραίος συνδυασμός!
    #
    Σχόλιο από roulaan, 7-4-08  
    Tελεια.Να προτεινω και κατι αλλο? Φτιαξτε ενα οποιοδηποτε κεικ σοκολατα, κοψτε το στη μεση και γεμιστε το με αυτη την μαρμελαδα. ΚΟΛΑΣΗ....
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 21-6-08  
    Tο πρόβλημα που έχω με αυτή τη μαρμελάδα, είναι πως αφού τη βάλω στο ψυγείο, γίνεται "πέτρα". Μη σας πω πως αν την πιάσετε..πλάθεται! Επίσης, μπορώ να την κάνω και με λεμόνι μόνο?
    #
    Σχόλιο από Ginger, 21-6-08  
    Πεταλουδίτσα, μήπως την δένεις πολύ;
    #
    Σχόλιο από NtinaKom, 21-6-08  
    Δεν μπορείς να την κάνεις μόνο με λεμόνια γιατί δεν θα τρώγεται απο την ξινίλα. Όσον αφορά το ότι γίνεται σαν πέτρα, μάλλον την βράζεις πολύ.
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 22-6-08  
    Ξαναβαθμολογώ Ντίνα γιατί είναι φοβερή μαρμελάδα! Αγαπημένη γεύση το πορτοκάλι.. Εμένα μου έγινε μια χαρά. Μάλιστα επειδή έφτιαχνα πρώτη φορά μαρμελάδα είχα μια ανησυχία μήπως δεν πήξει γιατί όταν την κατέβασα από τη φωτιά ήταν κάπως ρευστή.. Ευτυχώς όμως όλα πήγαν καλά! ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ σίγουρα την έβρασες περισσότερο από το κανονικό.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 24-6-08  
    Μπορει να χετε δικιο. Απλα φοβαμαι πως αν δε δεσει καλα με αρκετο βρασιμο, μηπως μουχλιασει!
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 24-6-08  
    ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ το έπαθε και η μαμά μου αυτό. Την ξέχασε παραπάνω στη φωτιά και έγινε όπως λες πέτρα στο ψυγείο. Εγώ την έχω από τον Μάρτιο αν δεν κάνω λάθος και δε μου χει πάθει τίποτα.
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 29-6-08  
    Την ξαναφτιαξα και παλι συμβαινει το ιδιο. Αν την παρεις με κουταλακι, εκτος ψυγειου, κοβεται σαν ρυζογαλο σφιχτο! Οποτε αν τη βαλω ψυγειο, δε θα αλειφεται! Λεω να τη φυλαξω στο ντουλαπι! Δε νομιζω να την παραβρασα γιατι μολις φυγανε τα υγρα (μην ειναι σα σιροπι) την εβγαλα αμεσως απο τη φωτια!
    #
    Σχόλιο από _Ratatouille_, 29-6-08  
    Πεταλουδίτσα και εμένα το ίδιο ακριβώς έγινε...και έκανα το λάθος και την έβαλα στο ψυγείο και έγινε πολύ πηχτή...και συνάμα έχει μείνει και μία μικρή σπιρτάδα από την φλούδα...δεν ξέρω δεν κατάφερα να την πετύχω...:(
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 29-6-08  
    Εβαλα παλι το 1 βαζακι μαρμελαδα σε κατσαρολακι με λιγο νερακι να αραιωσει. Την αφησα να βρασει λιγο μεχρι να κανει φουσκες, την εβαλα παλι στο βαζο αφου κρυωσε, αλλα αυτη τη φορα δεν την εδεσα τοσο πολυ επειδη σκεφτηκα πως στο ψυγειο θα σφιξει κι αλλο, και τωρα εχω το βαζο αυτο στο ψυγειο. Πιστευω πως θα ναι καλυτερα κι αν ναι, τοτε θα το κανω και στα αλλα βαζα!
    #
    Σχόλιο από sonrisa, 30-6-08  
    ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ και Ratatouille είναι σίγουρο πως τη δέσατε παραπάνω απ΄όσο έπρεπε τη μαρμελάδα. Χωρίς να έχω την πείρα, απ΄όσο έχω ακούσει και απ΄όσο έχω δει μαμά, γιαγιά να φτιάχνουν μαρμελάδες, πάντα η μαρμελάδα βγαίνει κάπως ρευστή και παίρνει την ωραία υφή της στο ψυγείο. ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ πιστεύω με την ιδέα που είχες να διορθώθηκε το προβληματάκι. Όσο για τη σπιρτάδα στη γεύση και στη δικιά μου υπάρχει, μα σε οποιαδήποτε μαρμελάδα πορτοκάλι κι αν έχω δοκιμάσει έτσι βγαίνει..
    #
    Σχόλιο από ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ, 30-6-08  
    Ναι, εγινε καπως καλυτερη. Την εβγαλα απο τη φωτια οταν ηταν ακομη καπως ρευστη, την αφησα να κρυωσει, την ξαναβαλα στο βαζο και μετα στο ψυγειο. Αφου μπηκε στο ψυγειο, τωρα ειναι πιο ρευστη και απλωνεται ευκολα. Ο μονος φοβος μου ειναι μη μουχλιασει! Τα αλλα βαζα που δεν εχω ανοιξει ακομη τα χω στο ντουλαπι, δεν πειραζει, ετσι?
    #
    Σχόλιο από xaroula, 30-6-08  
    θα την φτιαξω βρε παιδια με ξεμυαλισατε
    αραγε θα γινει καλη που τα πορτοκαλια δεν ειναι στην εποχη τους??
    μυστικο για να μην μουχλιαζουν οι μαρμελαδες,αποστειρωνουμε παντα τα βαζα και δεν χρησιμοποιουμε ποτε καποιο κουταλι[πχ]που εχουμε βαλει στο στομα μας,η εχει ακουμπησει καπου,αναπτυσονται αμεσως μυκητες,εχω στο ψυγειο μετα το ανοιγμα μαρμελαδα βερυκοκο εδω και 1,5 χρονο ειναι σαν να την εκανα τωρα
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 Επόμενο > Τέλος >>

    6 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από matoula 28, 8-9-10  
    Η ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΠΟΣΑ ΒΑΖΑΚΙΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ
    #
    Σχόλιο από VIVIΚΑ, 4-1-11  
    Βρε παιδιά τελικά το νερό που σκεπάσαμε τα πορτοκάλια το αλέθουμε μαζί τους ή μόνα τους τα πορτοκάλια μετά τις 48 ώρες;
    #
    Σχόλιο από dimitrapol, 9-12-11  
    Μόλις έβαλα τα πορτοκάλια στο νερό!Όταν έρθει η ώρα να τα αλέσω,το νερό το στραγγίζω?Ας μου απαντήσει κάποιος που την έφτιαξε.Ευχαριστώ πολύ!!
    #
    Σχόλιο από nitro912gr, 10-12-12  
    Πόπη και εμένα βγήκε πικρή, φταίει ότι αυτή την εποχή τα πορτοκάλια δεν είναι πολύ ώριμα και έχουν χοντρές φλούδες.

    Από ότι μου είπαν η καλύτερη εποχή είναι αργότερα προς το τέλος της εποχής των πορτοκαλιών.
    #
    Σχόλιο από rouli726, 14-1-13  
    καλησπερα! πολυ ευκολη συνταγη,μπραβο!
    εχω ομως ενα προβληματακι κι ελπιζω να μπορειτε να με βοηθησετε!
    γενικα μου αρεσει η λιγη πικραδα και δεν εβαλα πολυ ζαχαρη, το δοκιμαζα σιγα σιγα. οταν το εβγαλα απο τη φωτια μου φαινοταν ενταξει στη γευση αλλα οταν την εβγαλα απο το ψυγειο μετα απο μερικες μερες για να τη χρησιμοποιησω μου φανηκε πολυ πικρη.πώς μπορώ να τη σωσω? αν τη βαλω σε ενα κατσαρολακι με νερο και ζαχαρη λετε να γλυκανει?
    παρακαλω αν ξερετε αλλη λυση πειτε μου.
    ευχαριστω!
    #
    Σχόλιο από dmci, 2-11-13  
    να κανω μια ερωτηση πριν την δοκιμασω...γιατι στς φωτο εχετε γυρισει τα βαζακια αναποδα, εχει να κανει με το να κλεινουν αεροστεγως? εχω κανει μαρμελαδα ροδακινο αλλα δεν εκανα αυτην την διαδικασια

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από jfetokaki, 1-2-10  
    την ξαναέκανα και για μένα οι ιδανικές αναλογίες είναι 4 κούπες πολτού με 3 κούπες ζάχαρη.πολύ νόστιμη μαρμελάδα μπράβο!
    #
    Σχόλιο από tentoura, 27-12-12  
    εξαιρετικά απλή, εύκολη και νόστιμη συνταγή για μαρμελαδα πορτοκάλι! πρόσθεσα και λίγη μαστίχα για το άρωμα και έγινε υπέροχη! ευχαριστούμε που τη μοιράστηκες μαζί μας!

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Αποστειρωμένα βάζα
    Όταν φτιάχνουμε μαρμελάδα, πρέπει μετά να τη β...
    Νόστιμες μαρμελάδες
    Αντί να αγοράζετε μαρμελάδες, φτιάξτε τις δικές...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...
    Αποστειρωμένα βάζα
    Όταν φτιάχνουμε μαρμελάδα, πρέπει μετά να τη β...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της mac ser
    tasted
    Ένα βιβλίο 79 αγαπημένων συνταγών, του/της 103
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 50 αγαπημένων συνταγών, του/της pyrialas
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 410 αγαπημένων συνταγών, του/της EVIVAGIA
    Συνταγές για Μαρμελάδες -  Γλυκές σάλτσες - Σιρόπια - Γλάσα
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της velina