Μαρμελάδα Ροδάκινο Φούρνου

Bαθμολογία: 4.9111
       
 
45 ψήφοι
Tasoula2208, 14.05.10

Περιγραφή

Μια εύκολη και πετυχημένη μαρμελάδα
Μαρμελάδα Ροδάκινο Φούρνου
photo: Ζουζουνελ

Συνταγή από:

Tasoula2208

4 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό ροδάκινα
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • χυμό από μισό λεμόνι
Στα γρήγορα
Εποχιακά: Καλοκαιρινή
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Περιέχει: Ροδάκινα , Φρούτα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζεις τα ροδάκινα, τα περνάς από το μούλτι χωρίς να τα κάνεις πολτό.
  2. Τα βάζεις στο ταψί, ανακατεύεις με τη ζάχαρη, βάζεις το ταψί στην κάτω σχάρα.
  3. Ψήνεις 1 ώρα και 30 λεπτά στους 150 βαθμούς Κελσίου.
  4. 15 λεπτά πριν το τέλος ρίχνεις το χυμό λεμονιού και ανακατευεις.

Λίγα μυστικά ακόμα

Την έχω κάνει και με δαμάσκηνα και γίνεται τέλεια

Σχετικές συνταγές

    61 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από narla, 18-5-10  
    Προσωπικά έτσι φτιάχνω όλες τις μαρμελάδες, στο φούρνο. Νομίζω, ότι ξέχασες να πεις ότι πρέπει να ανακατεύουμε λιγάκι, ειδικά στην αρχή για να λιώσει η ζάχαρη.
    #
    Σχόλιο από Tasoula2208, 19-5-10  
    Έχεις δίκιο. ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από RNKTSK1, 26-7-10  
    Πολυ καλη συνταγη , μολις την τελειωσα . Εβγε ! Θα ξετρελαθουν στο σπιτι . Εκανα λιγο παραπανω για να δωσω και στην κουνιαδα μου που τρελαινεται για σπιτικες μαρμελαδες , μου πηρε λιγο παραπανω στο φουρνο .
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 6-8-10  
    Παρα πολυ νοστιμη και ευκολη!
    Ευχαριστουμε για την συνταγη !
    #
    Σχόλιο από ggr, 7-8-10  
    Απρόσμενα καλή.
    Αναπάντεχα εύκολη.
    Απερίγραπτα νόστιμη και αρωματική

    Έως και την 1 ώρα και 5 λεπτά, αμφέβαλα πολύ αν θα πετύχει. Δεν έλεγε να χάσει τα υγρά της και να δέσει. Και μετά έγινε η ..... ολική ανατροπή. Σημειώστε ότι δεν άλεσα στο μίξερ τα (ώριμα) φρούτα, ούτε τα πέρασα από τον μύλο των λαχανικών, αλλά τα έτριψα στον τρίφτη, στη σκάλα για το κρεμμύδι. Έτσι, στην αρχή είχα στο ταψί μου ψιλοκομμένο ροδάκινο (σχεδόν πολτό) και τα ζουμιά του.

    Εξαιρετική στη γεύση και στο άρωμα, πολύ σωστή στο δέσιμό της.

    Ξέρει κάποιος να μας πει εάν γίνονται και οι άλλες μαρμελάδες (πέραν του δαμάσκηνου) με τον ίδιο τρόπο ? narla ? φαίνεται να ξέρεις κάποια πράγματα, θα βοηθήσεις ?

    Να δείτε που θα κάνουμε και ..... γεμιστά στον ατμό, στο τέλος

    Μπράβο Tasoula, 2208 πιρουνάκια και όχι μόνο 5
    #
    Σχόλιο από ggr, 7-8-10  
    Είπαμε, 2208 αλλά να μη ξεχνάμε και τα 5 !!!!!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 7-8-10  
    Ολες η μαρμελαδες γινονται στον φουρνο ggr,μονο που πρεπει να αυξομειώνεις την ζαχαρη αναλογα το φρουτο η διαδικασια ειναι η ιδια!
    #
    Σχόλιο από sniper, 4-9-10  
    σε ευχαριστώ Τασούλα,την έκανα εχθες και είπα σήμερα να σου γράψω. Πολλή καλή συνταγή γιατί είναι εύκολη και γρήγορη και χωρίς να γεμίζει ο τόπος μαρμελαδα...και να κολανε ολα...
    με βοηθησες αρκετά
    #
    Σχόλιο από AMALIASY, 9-9-10  
    Πάρα πολύ εύκολη διαδικασία. Ευχαριστούμε Τασούλα.
    #
    Σχόλιο από yafzou, 3-10-10  
    Πανεύκολη!!!
    Με απλά συστατικά (φρούτο-ζάχαρη-λεμόνι)!!!
    Χωρίς να είσαι συνεχώς πάνω από την κατσαρόλα να ανακατεύεις και να επιβλέπεις!!!
    και πάνω απ'όλα...
    ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ μαρμελάδα απ'τα χεράκια μου!!!
    5 στα 5
    #
    Σχόλιο από despoina55, 5-7-11  
    κοριτσια μην ξεχνατε ενα μυστικο , πρεπει οταν κανουμε μαρμελαδες να ξερουμε κ το ποσοστο πηκτινης καθε φρουτου(πχ. το ροδακινο εχει χαμηλη) η λύση είναι ή αγοραζουμε πητκινη απο το φαρμακειο ή βαζουμε και ενα αλλο φρουτο που εχει μεγαλη . Στν συγκεκριμένη μαρμελαδα , εγω εβαλα κ μερικα ωριμα νεκταρινια , βανιλιες (δαμασκηνα)και για ενα ταψι της κουζινας εριξα και φυσικο χυμο πορτοκαλιου . Ολα τα λεφτα ηταν η μαρμελαδα . Τα εσπεριδοειδη εχουν μεγαλο βαθμο πηκτινης .Θα την δοκιμασω και με βερικυκοκα ,απλα θα τα ψιλοκοψω θελω να εχει κ λιγο φρουτο μεσα σκεφτομαι να βαλω κ λιγη μαυρη ζαχαρη και λιγο λαιμ για αρωμα . Θα σας πω αποτελεσμα μετα.
    #
    Σχόλιο από marileta, 9-8-11  
    Τι να σας πω βρε παιδιά!Απίστευτη η μαρμελάδα. Είχα πάρει ροδάκινα για μαρμελάδα που θα την έκανα, όπως κάθε φορά,στην κατσαρόλα.Μέχρι που έπεσα πάνω στη συγκεκριμένη συνταγή.Αν και είχα τις αμφιβολίες μου, είπα να την δοκιμάσω.Και πολύ καλά έκανα γιατί δεν πρόκειται να ξαναφτιάξω ποτέ μαρμελάδα στην κατσαρόλα.Τέρμα το τσουρούφλισμα!Εγώ έφτιαξα 1,5 κιλό ροδάκινα και πρόσθεσα και 3 δαμάσκηνα.Μου πήρε μόνο περισσότερη ώρα στο φούρνο. Έγινε τέλεια!Μπράβο!!
    #
    Σχόλιο από Tasoula2208, 9-8-11  
    Την έχω κάνει με ροδάκινο με δαμάσκηνο, με νεκταρίνι, με βαρύκοκο, φράουλα και με συνδιασμούς κοκτέηλ. τον χειμώνα έκανα μήλο-κυδώνι έγινε τέλεια. Δεν χρησιμοποιώ πια κατσαρόλα
    #
    Σχόλιο από celest, 10-8-11  
    Τέλεια και πανεύκολη συνταγή!! Την έκανα με σύκα και έγινε πεντανόστιμη! Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από momitsi, 12-8-11  
    την έκανα και βγήκε τέλεια-εγώ πρόσθεσα και μερικά δάκρυα απο μαστίχα χίου σπασμένα και της έδωσε μια άλλη νότα και σε γεύση αλλα και σε άρωμα.και έμενα μου πήρε περρισότερη ώρα στο ψήσιμο άλλα αξίζει γιατι δέν λέρωσααααα..μπράβοοοοοοοο
    #
    Σχόλιο από nikianton, 24-8-11  
    Την εφτιαξα με φρουκτοζη στην μιση ποσοτητα ζαχαρης αλλα δεν ενθουσιαστηκα...ωραια μεν στην γευση αλλα σε εμφανιση υστερει.Δεν γυαλιζει οπως στην κατσαρολα,μπορει να φταιει και η φρουκτοζη? Μου βγηκε σαν πολτος φρουτου.
    #
    Σχόλιο από Tasoula2208, 26-8-11  
    Δεν την έχω κάνει με φρουκτόζη, ίσως να φταίει η φρουκτόζη. Μολις έκανα την μαρμελάδα ροδάκινο - νεκταρίνι και έγινε τέλεια και στο χρώμα και στην υφή.
    #
    Σχόλιο από Cindy, 26-8-11  
    nikianthon,εγώ φτιάχνω μαρμελάδες με φρουκτόζη (κλασικά όμως στην κατσαρόλα, για αυτή την μέθοδο του φούρνου δεν ξέρω να σου πω).Όμως όσον αφορά την φρουκτόζη έχω να σου πω ότι βάζω ίδια ποσότητα με την ζάχαρη και βγαίνει τέλεια.
    Επ'ευκαιρίας τώρα που είδα αυτήν του φούρνου θα την δοκιμάσω και αυτή την μέθοδο...
    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 27-8-11  
    Στον αερα η στις αντιστασεις την ψηνουμε?
    #
    Σχόλιο από Tasoula2208, 28-8-11  
    Γίνεται και στον αέρα και στις αντιστάσεις. Στις αντιστάσεις αργεί περισσότερο, στον αέρα γινεται συνήθως στη μιάμιση ώρα. Ο χρόνος είναι περίπου, ανάλογα με τους χυμούς που έχουν τα φρούτα. Τα ώριμα που έχουν περισσότερους χυμούς θέλουν λίγο περισσότερο χρόνο. Η κάθε νοικοκυρά ξέρει τον φούρνο της. Κάποιες κουζίνες είναι πιο δυνατές, σ' αυτές κάνουμε τη μαρμελάδα στις αντιστάσεις.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    50 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από narla, 18-5-10  
    Προσωπικά έτσι φτιάχνω όλες τις μαρμελάδες, στο φούρνο. Νομίζω, ότι ξέχασες να πεις ότι πρέπει να ανακατεύουμε λιγάκι, ειδικά στην αρχή για να λιώσει η ζάχαρη.
    #
    Σχόλιο από Tasoula2208, 19-5-10  
    Έχεις δίκιο. ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από RNKTSK1, 26-7-10  
    Πολυ καλη συνταγη , μολις την τελειωσα . Εβγε ! Θα ξετρελαθουν στο σπιτι . Εκανα λιγο παραπανω για να δωσω και στην κουνιαδα μου που τρελαινεται για σπιτικες μαρμελαδες , μου πηρε λιγο παραπανω στο φουρνο .
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 6-8-10  
    Παρα πολυ νοστιμη και ευκολη!
    Ευχαριστουμε για την συνταγη !
    #
    Σχόλιο από ggr, 7-8-10  
    Απρόσμενα καλή.
    Αναπάντεχα εύκολη.
    Απερίγραπτα νόστιμη και αρωματική

    Έως και την 1 ώρα και 5 λεπτά, αμφέβαλα πολύ αν θα πετύχει. Δεν έλεγε να χάσει τα υγρά της και να δέσει. Και μετά έγινε η ..... ολική ανατροπή. Σημειώστε ότι δεν άλεσα στο μίξερ τα (ώριμα) φρούτα, ούτε τα πέρασα από τον μύλο των λαχανικών, αλλά τα έτριψα στον τρίφτη, στη σκάλα για το κρεμμύδι. Έτσι, στην αρχή είχα στο ταψί μου ψιλοκομμένο ροδάκινο (σχεδόν πολτό) και τα ζουμιά του.

    Εξαιρετική στη γεύση και στο άρωμα, πολύ σωστή στο δέσιμό της.

    Ξέρει κάποιος να μας πει εάν γίνονται και οι άλλες μαρμελάδες (πέραν του δαμάσκηνου) με τον ίδιο τρόπο ? narla ? φαίνεται να ξέρεις κάποια πράγματα, θα βοηθήσεις ?

    Να δείτε που θα κάνουμε και ..... γεμιστά στον ατμό, στο τέλος

    Μπράβο Tasoula, 2208 πιρουνάκια και όχι μόνο 5
    #
    Σχόλιο από ggr, 7-8-10  
    Είπαμε, 2208 αλλά να μη ξεχνάμε και τα 5 !!!!!
    #
    Σχόλιο από Ζουζουνελ, 7-8-10  
    Ολες η μαρμελαδες γινονται στον φουρνο ggr,μονο που πρεπει να αυξομειώνεις την ζαχαρη αναλογα το φρουτο η διαδικασια ειναι η ιδια!
    #
    Σχόλιο από sniper, 4-9-10  
    σε ευχαριστώ Τασούλα,την έκανα εχθες και είπα σήμερα να σου γράψω. Πολλή καλή συνταγή γιατί είναι εύκολη και γρήγορη και χωρίς να γεμίζει ο τόπος μαρμελαδα...και να κολανε ολα...
    με βοηθησες αρκετά
    #
    Σχόλιο από AMALIASY, 9-9-10  
    Πάρα πολύ εύκολη διαδικασία. Ευχαριστούμε Τασούλα.
    #
    Σχόλιο από yafzou, 3-10-10  
    Πανεύκολη!!!
    Με απλά συστατικά (φρούτο-ζάχαρη-λεμόνι)!!!
    Χωρίς να είσαι συνεχώς πάνω από την κατσαρόλα να ανακατεύεις και να επιβλέπεις!!!
    και πάνω απ'όλα...
    ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ μαρμελάδα απ'τα χεράκια μου!!!
    5 στα 5
    #
    Σχόλιο από marileta, 9-8-11  
    Τι να σας πω βρε παιδιά!Απίστευτη η μαρμελάδα. Είχα πάρει ροδάκινα για μαρμελάδα που θα την έκανα, όπως κάθε φορά,στην κατσαρόλα.Μέχρι που έπεσα πάνω στη συγκεκριμένη συνταγή.Αν και είχα τις αμφιβολίες μου, είπα να την δοκιμάσω.Και πολύ καλά έκανα γιατί δεν πρόκειται να ξαναφτιάξω ποτέ μαρμελάδα στην κατσαρόλα.Τέρμα το τσουρούφλισμα!Εγώ έφτιαξα 1,5 κιλό ροδάκινα και πρόσθεσα και 3 δαμάσκηνα.Μου πήρε μόνο περισσότερη ώρα στο φούρνο. Έγινε τέλεια!Μπράβο!!
    #
    Σχόλιο από Tasoula2208, 9-8-11  
    Την έχω κάνει με ροδάκινο με δαμάσκηνο, με νεκταρίνι, με βαρύκοκο, φράουλα και με συνδιασμούς κοκτέηλ. τον χειμώνα έκανα μήλο-κυδώνι έγινε τέλεια. Δεν χρησιμοποιώ πια κατσαρόλα
    #
    Σχόλιο από celest, 10-8-11  
    Τέλεια και πανεύκολη συνταγή!! Την έκανα με σύκα και έγινε πεντανόστιμη! Ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από Tasoula2208, 26-8-11  
    Δεν την έχω κάνει με φρουκτόζη, ίσως να φταίει η φρουκτόζη. Μολις έκανα την μαρμελάδα ροδάκινο - νεκταρίνι και έγινε τέλεια και στο χρώμα και στην υφή.
    #
    Σχόλιο από Cindy, 26-8-11  
    nikianthon,εγώ φτιάχνω μαρμελάδες με φρουκτόζη (κλασικά όμως στην κατσαρόλα, για αυτή την μέθοδο του φούρνου δεν ξέρω να σου πω).Όμως όσον αφορά την φρουκτόζη έχω να σου πω ότι βάζω ίδια ποσότητα με την ζάχαρη και βγαίνει τέλεια.
    Επ'ευκαιρίας τώρα που είδα αυτήν του φούρνου θα την δοκιμάσω και αυτή την μέθοδο...
    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 27-8-11  
    Στον αερα η στις αντιστασεις την ψηνουμε?
    #
    Σχόλιο από Tasoula2208, 28-8-11  
    Γίνεται και στον αέρα και στις αντιστάσεις. Στις αντιστάσεις αργεί περισσότερο, στον αέρα γινεται συνήθως στη μιάμιση ώρα. Ο χρόνος είναι περίπου, ανάλογα με τους χυμούς που έχουν τα φρούτα. Τα ώριμα που έχουν περισσότερους χυμούς θέλουν λίγο περισσότερο χρόνο. Η κάθε νοικοκυρά ξέρει τον φούρνο της. Κάποιες κουζίνες είναι πιο δυνατές, σ' αυτές κάνουμε τη μαρμελάδα στις αντιστάσεις.
    #
    Σχόλιο από ΣΙΛΒΥ, 28-8-11  
    Σ'ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση :)
    #
    Σχόλιο από ritsaki80, 4-9-11  
    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 4-9-11  
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    5 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Tasoula2208, 4-10-11  
    Γίνεται με τα περισσότερα φρούτα. Εγώ την έχω κάνει με ροδάκινο, βερύκοκο, δαμάσκηνο, σύκο, μήλο-κυδώνι με τρομερή επιτυχία. μάλιστα αυτοσχεδιάζω, βάζω μέλι, καστανή ζάχαρι, κανέλλα, ανθόνερο και ότι νομίζω οτι ταιριάζει σε κάθε φρούτο. Ευχαριστώ για τα πηρουνάκια
    #
    Σχόλιο από nana1, 4-10-11  
    Μου πήρε περισσότερη ώρα αλλά τα φρούτα μου ήταν πολύ ζουμερά (γερμάδες από τον κήπο μας). Έγινε τέλεια και στη γεύση και στο χρώμα. Θα προσπαθήσω να φτιάξω και μαρμελάδα σύκο στο φούρνο, ελπίζω να έχει το ίδιο αποτέλεσμα, μήπως υπάρχει και καμία συμβουλή για το σύκο;

    Ευχαριστώ για την πολύ καλή συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από bebe_jb, 10-3-12  
    τελεια. την δοκιμασα με ροδακινα. απιστευτα ευκολη. τωρα θα την δοκιμασω με αχλαδια και μηλα. για να δουμε...δεν ξερω ομως την ζαχαρη.εσυ ποσο εβαλες?
    #
    Σχόλιο από pontiumpablo, 17-7-14  
    Πολύ εύκολη ακούγεται όντως . Μια ερώτηση μόνο : Ο φούρνος δεν λερώνεται ;
    #
    Σχόλιο από viki dimitris, 5-8-14  
    καλησπέρα στη παρεα.ηθελα να ρωτησω με τον αφρο τι κανουμε όταν είναι στο φουρνο? ανοιγοκλείνουμε ολη την ωρα?γιατι στη κατσαρολα βγαζει το ροδακινο συγκεκριμενα.αλλα κ γενικοτερα με αλλα φρουτα τι γινεται στο θεμα αυτό όταν μπει στο φουρνο?ευχαριστω.

    6 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από despoina55, 5-7-11  
    κοριτσια μην ξεχνατε ενα μυστικο , πρεπει οταν κανουμε μαρμελαδες να ξερουμε κ το ποσοστο πηκτινης καθε φρουτου(πχ. το ροδακινο εχει χαμηλη) η λύση είναι ή αγοραζουμε πητκινη απο το φαρμακειο ή βαζουμε και ενα αλλο φρουτο που εχει μεγαλη . Στν συγκεκριμένη μαρμελαδα , εγω εβαλα κ μερικα ωριμα νεκταρινια , βανιλιες (δαμασκηνα)και για ενα ταψι της κουζινας εριξα και φυσικο χυμο πορτοκαλιου . Ολα τα λεφτα ηταν η μαρμελαδα . Τα εσπεριδοειδη εχουν μεγαλο βαθμο πηκτινης .Θα την δοκιμασω και με βερικυκοκα ,απλα θα τα ψιλοκοψω θελω να εχει κ λιγο φρουτο μεσα σκεφτομαι να βαλω κ λιγη μαυρη ζαχαρη και λιγο λαιμ για αρωμα . Θα σας πω αποτελεσμα μετα.
    #
    Σχόλιο από momitsi, 12-8-11  
    την έκανα και βγήκε τέλεια-εγώ πρόσθεσα και μερικά δάκρυα απο μαστίχα χίου σπασμένα και της έδωσε μια άλλη νότα και σε γεύση αλλα και σε άρωμα.και έμενα μου πήρε περρισότερη ώρα στο ψήσιμο άλλα αξίζει γιατι δέν λέρωσααααα..μπράβοοοοοοοο
    #
    Σχόλιο από nikianton, 24-8-11  
    Την εφτιαξα με φρουκτοζη στην μιση ποσοτητα ζαχαρης αλλα δεν ενθουσιαστηκα...ωραια μεν στην γευση αλλα σε εμφανιση υστερει.Δεν γυαλιζει οπως στην κατσαρολα,μπορει να φταιει και η φρουκτοζη? Μου βγηκε σαν πολτος φρουτου.
    #
    Σχόλιο από ritsaki80, 12-9-11  
    #
    Σχόλιο από elsa*, 15-9-12  
    τέλεια συνταγή!εγώ αντί για λεμόνι έβαλα γκρέιπφρουτ και μισή βανίλια.μοσχοβόλησε το σπίτι!
    #
    Σχόλιο από Tasoula2208, 10-9-14  
    Φίλες μου, η μαρμελάδα στον φούρνο ΔΕΝ ΠΙΤΣΙΛΑΕΙ, ΔΕΝ ΑΦΡΙΖΕΙ, μην σας τρομάζει . Κάντε τους δικούς σας συνδυασμούς φρούτων και θα εκπλαγείται, Αν το φρούτο δεν έχει πολλούς χυμούς θα βάλεται λίγο νερό ή χυμό. Εγώ πχ έκανα σύκο και έβαλα στα 3 κιλά σύκα 2/3 του ποτηριού βυσινάδα, έβαλα λιγότερη ζάχαρι και μερικά φυλαράκια αρμπαρόριζα . Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Δοκιμάστε συνδυασμούς...

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Νόστιμες μαρμελάδες
    Αντί να αγοράζετε μαρμελάδες, φτιάξτε τις δικές...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Αποστειρωμένα βάζα
    Όταν φτιάχνουμε μαρμελάδα, πρέπει μετά να τη β...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 1073 αγαπημένων συνταγών, του/της ΣΙΛΒΥ
    γλυκά
    Ένα βιβλίο 279 αγαπημένων συνταγών, του/της sofi_loutraki
    μαρμελαδες-γλυκα κουταλιου
    Ένα βιβλίο 8 αγαπημένων συνταγών, του/της kikinas
    γλυκακια σλουρπ
    Ένα βιβλίο 83 αγαπημένων συνταγών, του/της KIP
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 63 αγαπημένων συνταγών, του/της krhtikopoyla