Μαρμελάδα Ροδάκινο

Bαθμολογία: 4.8
       
 
5 ψήφοι
τσιγαρο, 03.04.07

Περιγραφή

Απο τις αγαπημενες μου
Μαρμελάδα Ροδάκινο
photo: xaroula

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1300 γρ ροδάκινα
  • 900 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ νερό
  • 40 γρ γλυκόζη
  • 1/2 φλυτζανακι χυμο λεμόνι
Στα γρήγορα
Εποχιακά: Καλοκαιρινή
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Δυσκολία: Μέχρι 4 υλικά
Περιέχει: Ροδάκινα , Φρούτα
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Αφαιρουμε τις φλουδες και τα κουκουτσια, τα κοβουμε σε κομματια και τα βαζουμε να βρασουν με το νερο στην κατσαρολα, μεχρι να λιωσουν.
  2. Τα στραγγιζουμε καλα, και τα βαζουμε παλι στην κατσαρολα (σε δυνατη φωτια), μαζι με την ζαχαρη, ανακατευοντας συνεχεια, μεχρι να δεσει...
  3. Αφου δεσει, θα βαλουμε την γλυκοζη και τον χυμο απο λεμονι και θα αφησουμε να παρει μια καλη βραση.
  4. Αφου την κατεβασουμε απο την φωτια, θα βγαλουμε τον αφρο, την αφηνουμε να κρυωσει, και μετα ταπερακια και ψυγειο....

Λίγα μυστικά ακόμα

Θελει δυνατη φωτια, να ανακατευουμε συνεχεια για να μην κολλησει, και να εχει ελαχιστα υγρα.

Σχετικές συνταγές

    5 Όλα

    #
    Σχόλιο από xaroula, 18-9-09  
    νοστιμοτατη,νερακι ομως δεν βαζω ποτε στις μαρμελαδες μου :)
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 17-8-10  
    Πολύ νόστιμη εγώ δεν τα άφησα να λιώσουν τελείως,απλά επιδή τα ροδάκινα ήταν λίγο άγουρα έβαλα ένα κιλό ζάχαρη.Τα έβαλα σε βάζα όσο ήταν ζεστή και μόλις κρύωσε στο ψυγείο.Μπράβο
    #
    Σχόλιο από athinag, 26-9-11  
    Εφτιαξα την μαρμελαδα και εγινε τελεια!!!
    Δεν τα αφησα να λιωσουν εντελως.
    Τα ροδακινα μου ηταν ωριμα και η μαρμελαδα εχει ενα πολυ ομορφο κοκκινο χρωμα!
    5 πηρουνακια για την συνταγη σου.
    #
    Σχόλιο από glikoula, 9-10-12  
    tin exo ftiaksi apo to kalokairi. Einai telia kai stenaxorieme giati telioni. Ypomoni mexri to kalokairi na thn ksanaftiakso.
    #
    Σχόλιο από louzi, 12-10-12  
    Υπέροχη σήμερα ανοίξαμε το βαζάκι από το καλοκαίρι!!!

    5 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από xaroula, 18-9-09  
    νοστιμοτατη,νερακι ομως δεν βαζω ποτε στις μαρμελαδες μου :)
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 17-8-10  
    Πολύ νόστιμη εγώ δεν τα άφησα να λιώσουν τελείως,απλά επιδή τα ροδάκινα ήταν λίγο άγουρα έβαλα ένα κιλό ζάχαρη.Τα έβαλα σε βάζα όσο ήταν ζεστή και μόλις κρύωσε στο ψυγείο.Μπράβο
    #
    Σχόλιο από athinag, 26-9-11  
    Εφτιαξα την μαρμελαδα και εγινε τελεια!!!
    Δεν τα αφησα να λιωσουν εντελως.
    Τα ροδακινα μου ηταν ωριμα και η μαρμελαδα εχει ενα πολυ ομορφο κοκκινο χρωμα!
    5 πηρουνακια για την συνταγη σου.
    #
    Σχόλιο από glikoula, 9-10-12  
    tin exo ftiaksi apo to kalokairi. Einai telia kai stenaxorieme giati telioni. Ypomoni mexri to kalokairi na thn ksanaftiakso.
    #
    Σχόλιο από louzi, 12-10-12  
    Υπέροχη σήμερα ανοίξαμε το βαζάκι από το καλοκαίρι!!!

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Καταψύχω φρούτα
    Τα φρούτα διατηρούνται πολύ καλά στην κατάψυξη. Έ...
    Νόστιμες μαρμελάδες
    Αντί να αγοράζετε μαρμελάδες, φτιάξτε τις δικές...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Αποστειρωμένα βάζα
    Όταν φτιάχνουμε μαρμελάδα, πρέπει μετά να τη β...
    Νηστείες
    Η νηστεία, πέρα από τη θρησκευτική της σημασία,...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    sintages 2013 2
    Ένα βιβλίο 753 αγαπημένων συνταγών, του/της litsa karagounaki
    Dikaia
    Ένα βιβλίο 164 αγαπημένων συνταγών, του/της Diane72
    Αγαπημένες δοκιμασμένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 70 αγαπημένων συνταγών, του/της louzi
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 85 αγαπημένων συνταγών, του/της cherry@
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 1073 αγαπημένων συνταγών, του/της ΣΙΛΒΥ