Μαρμελάδα Ροδάκινο

Bαθμολογία: 4.8
       
 
5 ψήφοι
τσιγαρο, 03.04.07

Περιγραφή

Απο τις αγαπημενες μου
Μαρμελάδα Ροδάκινο
photo: xaroula

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1300 γρ ροδάκινα
  • 900 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ νερό
  • 40 γρ γλυκόζη
  • 1/2 φλυτζανακι χυμο λεμόνι
Στα γρήγορα
Εποχιακά: Καλοκαιρινή
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Δυσκολία: Μέχρι 4 υλικά
Περιέχει: Φρούτα , Ροδάκινα
Νηστίσιμα: Νηστίσιμα
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Αφαιρουμε τις φλουδες και τα κουκουτσια, τα κοβουμε σε κομματια και τα βαζουμε να βρασουν με το νερο στην κατσαρολα, μεχρι να λιωσουν.
  2. Τα στραγγιζουμε καλα, και τα βαζουμε παλι στην κατσαρολα (σε δυνατη φωτια), μαζι με την ζαχαρη, ανακατευοντας συνεχεια, μεχρι να δεσει...
  3. Αφου δεσει, θα βαλουμε την γλυκοζη και τον χυμο απο λεμονι και θα αφησουμε να παρει μια καλη βραση.
  4. Αφου την κατεβασουμε απο την φωτια, θα βγαλουμε τον αφρο, την αφηνουμε να κρυωσει, και μετα ταπερακια και ψυγειο....

Λίγα μυστικά ακόμα

Θελει δυνατη φωτια, να ανακατευουμε συνεχεια για να μην κολλησει, και να εχει ελαχιστα υγρα.

Σχετικές συνταγές

    5 Όλα

    #
    Σχόλιο από xaroula, 18-9-09  
    νοστιμοτατη,νερακι ομως δεν βαζω ποτε στις μαρμελαδες μου :)
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 17-8-10  
    Πολύ νόστιμη εγώ δεν τα άφησα να λιώσουν τελείως,απλά επιδή τα ροδάκινα ήταν λίγο άγουρα έβαλα ένα κιλό ζάχαρη.Τα έβαλα σε βάζα όσο ήταν ζεστή και μόλις κρύωσε στο ψυγείο.Μπράβο
    #
    Σχόλιο από athinag, 26-9-11  
    Εφτιαξα την μαρμελαδα και εγινε τελεια!!!
    Δεν τα αφησα να λιωσουν εντελως.
    Τα ροδακινα μου ηταν ωριμα και η μαρμελαδα εχει ενα πολυ ομορφο κοκκινο χρωμα!
    5 πηρουνακια για την συνταγη σου.
    #
    Σχόλιο από glikoula, 9-10-12  
    tin exo ftiaksi apo to kalokairi. Einai telia kai stenaxorieme giati telioni. Ypomoni mexri to kalokairi na thn ksanaftiakso.
    #
    Σχόλιο από louzi, 12-10-12  
    Υπέροχη σήμερα ανοίξαμε το βαζάκι από το καλοκαίρι!!!

    5 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από xaroula, 18-9-09  
    νοστιμοτατη,νερακι ομως δεν βαζω ποτε στις μαρμελαδες μου :)
    #
    Σχόλιο από zafirenia, 17-8-10  
    Πολύ νόστιμη εγώ δεν τα άφησα να λιώσουν τελείως,απλά επιδή τα ροδάκινα ήταν λίγο άγουρα έβαλα ένα κιλό ζάχαρη.Τα έβαλα σε βάζα όσο ήταν ζεστή και μόλις κρύωσε στο ψυγείο.Μπράβο
    #
    Σχόλιο από athinag, 26-9-11  
    Εφτιαξα την μαρμελαδα και εγινε τελεια!!!
    Δεν τα αφησα να λιωσουν εντελως.
    Τα ροδακινα μου ηταν ωριμα και η μαρμελαδα εχει ενα πολυ ομορφο κοκκινο χρωμα!
    5 πηρουνακια για την συνταγη σου.
    #
    Σχόλιο από glikoula, 9-10-12  
    tin exo ftiaksi apo to kalokairi. Einai telia kai stenaxorieme giati telioni. Ypomoni mexri to kalokairi na thn ksanaftiakso.
    #
    Σχόλιο από louzi, 12-10-12  
    Υπέροχη σήμερα ανοίξαμε το βαζάκι από το καλοκαίρι!!!

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Αποστειρωμένα βάζα
    Όταν φτιάχνουμε μαρμελάδα, πρέπει μετά να τη β...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Ιδέες για νηστίσιμο πρωινό
    Ένα από τα θέματα που απασχολούν πολλούς στην δ...
    Καταψύχω φρούτα
    Τα φρούτα διατηρούνται πολύ καλά στην κατάψυξη. Έ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    κουλουρια
    Ένα βιβλίο 18 αγαπημένων συνταγών, του/της -ΑΦΡΟΔΙΤΗ=
    Αγαπημένες δοκιμασμένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 70 αγαπημένων συνταγών, του/της louzi
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 1063 αγαπημένων συνταγών, του/της ΣΙΛΒΥ
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 85 αγαπημένων συνταγών, του/της cherry@
    Dikaia
    Ένα βιβλίο 165 αγαπημένων συνταγών, του/της Diane72