Μαρμελάδα σύκο με αρμπαρόριζα
Εύκολη μυρωδάτη σπιτική μαρμελάδα σύκο για αρχάριους.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το ώριμο σύκο είναι αρκετά γλυκό σαν φρούτο για αυτό το λόγο η ποσότητα της ζάχαρης είναι περιορισμένη. Ανάλογα βέβαια τη γεύση και τα γούστα μπορείτε να προσαρμόσετε τη δοσολογία της ζάχαρης. Η παραπάνω ποσότητα μας βγάζει 2 βαζάκια των 400ml.
Υλικά
-
2 κιλά καθαρισμένα ώριμα σύκα
-
250 γρ. ζάχαρη λευκή
-
3 κλωναράκια αρμπαρόριζα
-
2-3 κ.γλ. χυμό λεμονιού
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τοποθετούμε τα σύκα στην κατσαρόλα πιέζοντάς τα λίγο με τα χέρια μας να διαλυθούν.
-
2
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 - 40 λεπτά (ανάλογα το φούρνο) ανακατεύοντας και ξαφρίζοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
-
3
Μόλις αρχίσει να πίνει το ζουμάκι της ρίχνουμε την αρμπαρόριζα να πάρει μερικές βράσεις.
-
4
Εφόσον έχει δέσει η μαρμελάδα μας αποσύρουμε απο τη φωτιά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. (Αφαιρούμε τα κλωναράκια της αρμπαρόριζας).
-
5
Σε αποστειρωμένα βαζάκια μοιράζουμε τη μαρμελάδα μας (όχι μέχρι πάνω) κλείνουμε και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει.
Σχόλια (6)