MariaKot
MariaKot @cook_8494772
,Ελλάδα

Εύκολη μυρωδάτη σπιτική μαρμελάδα σύκο για αρχάριους.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ώριμο σύκο είναι αρκετά γλυκό σαν φρούτο για αυτό το λόγο η ποσότητα της ζάχαρης είναι περιορισμένη. Ανάλογα βέβαια τη γεύση και τα γούστα μπορείτε να προσαρμόσετε τη δοσολογία της ζάχαρης. Η παραπάνω ποσότητα μας βγάζει 2 βαζάκια των 400ml.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

50 Minutes
2 βάζα των 400 ml
  1. 2 κιλά καθαρισμένα ώριμα σύκα
  2. 250 γρ. ζάχαρη λευκή
  3. 3 κλωναράκια αρμπαρόριζα
  4. 2-3 κ.γλ. χυμό λεμονιού

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τοποθετούμε τα σύκα στην κατσαρόλα πιέζοντάς τα λίγο με τα χέρια μας να διαλυθούν.

  2. 2

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 - 40 λεπτά (ανάλογα το φούρνο) ανακατεύοντας και ξαφρίζοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

  3. 3

    Μόλις αρχίσει να πίνει το ζουμάκι της ρίχνουμε την αρμπαρόριζα να πάρει μερικές βράσεις.

  4. 4

    Εφόσον έχει δέσει η μαρμελάδα μας αποσύρουμε απο τη φωτιά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. (Αφαιρούμε τα κλωναράκια της αρμπαρόριζας).

  5. 5

    Σε αποστειρωμένα βαζάκια μοιράζουμε τη μαρμελάδα μας (όχι μέχρι πάνω) κλείνουμε και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

ntinak
ntinak @cook_8478980
ΠΡΙΝ 2 ΜΕΡΕΣ ΕΦΑΓΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΣΥΚΟ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΗ!!

Από

MariaKot
MariaKot @cook_8494772
στις
,Ελλάδα