Μαρμελάδα σύκο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διαλεγουμε τα συκα ωριμα και γερα. Αφαιρουμε την φλουδα και τα βαζουμε σε λεκανη και τα λιωνουμε.
-
2
Τοποθετουμε τον πολτο απο τα συκα μαζι με την ζαχαρη στη κατσαρολα και τα ανακατευουμε.
-
3
Βραστε σε μετρια φωτια ανακατευοντας συνεχως για να μην κολλησει και αφαιρουμε τον αφρο.
-
4
Προς το τελος προσθετουμε τον χυμο.
-
5
Αφηνουμε την μαρμελαδα να κρυωσει και την βαζουμε στα βαζα.
Σχόλια (42)