Μαρμελαδένια Λιχουδιά
Περισσέματα ψωμιού που δεν θέλουμε να πετάξουμε μπορουμε να τα αξιοποιήσουμε και να φτιάξουμε μια λιχουδιά τοσο για μάς όσο και για τα παιδι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να έχουν επιτυχία στο ψησιμο οι φέτες να στραγγίζετε πάρα πολύ καλά τις φέτες και να μήν μπαινει περίσια αβγου στο τηγάνι γιατι θα μαύρισει το λάδι, αυτο θα το πετύχετε εάν ακουμπησετε μια αβγομένη φέτα σε μία που δεν έχει περαστει με αβγό.Χαμηλωστε την φωτιά για να μήν αρπάξουν οι φέτες κατα την διάρκια του ψησίματος. Οι ποσότητες των υλικών ειναι ενδηκτικά με βάση την ποσότητα του ψωμιου καθως και κατα πόσο ειναι αποροφητικο το ψωμί (ποσο μπαγιάτικο ειναι).Να προτιμάτε πάντα μπαγιάτικο ψωμί γιατι είναι ποιό σφηκτό και σταθερό και δεν θα κοπει κατά το πέρασμα απο το αβγο.Παραλαγές που μπορείτε να κάνετε αντί για μπαγιατικο ψωμί να χρησιμοποιήσετε ψωμί του τόστ αλειμένο με μερέντα.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αφαιρέστε την κόρα απο τις φέτες το ψωμί.
-
2
Σε ένα μπωλ σπάτε τα αβγά προσθετε και το γάλα και χτυπάτε για να διαλυθει το αβγό και να αραιώσει.
-
3
Παίρνετε ένα τηγάνι και ρίχνετε το σπορελαίο να κάψει.
-
4
Περνάτε τις φέτες απο το αβγό και τις τηγανίζετε έως οτου πάρουν ένα ροδαλό χρώμα.
-
5
Όταν ειναι έτοιμες τις τοποθετουμε σε αποροφητικο χαρτι για να φυγει όλο το περίσσιο λάδι και τις κρατάτε ζεστες.
-
6
Σ' ένα άλλο τηγάνι ρίχνετε μέσα το λικέρ και το αφήνετε έως ότου ζεσταθει.
-
7
Προσθέτετε την μαρμελάδα και με την βοήθεια ενός πηρουνιού την διαλύουμε.
-
8
Ανακατεύετε συνεχώς εώς οτου αρχίσει να πάρει βράση.
-
9
Η σάλτσα ειναι έτοιμη όταν αρχίζει να δένει (να ειναι παχύρευστη) και την αποσύρουμε απο την φωτια.
-
10
Σε ένα μεγάλο γυάλινο μπωλ τοποθετήστε τις φέτες που έχετε κρατησει ζεστές.
-
11
Περιχύστε με την σάλτσα μαρμελάδας και αφήστε για λίγο να την αποροφήσουν οι φέτες.
-
12
Η μαρμελαδένια λιχουδιά σερβίρεται για πρωινό συνοδευόμενη με γάλα, καφέ και γιατι όχι και με τσάι ή ακόμα και με κάποιο χυμό της αρεσκίας σας.
-
13
Ενδηκνειται περισσότερο τον χειμωνα με το κρύο λόγο πολλών θερίδων και καλή σας όρεξη.
Σχόλια