Μαρουλοσαλάτα πολυτελείας

Τιμοθέη
Τιμοθέη @cook_8450488
,Ελλάδα

Για γιορτινό τραπέζι και όχι μόνο....

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα τοματάκια δεν τα ξεπλένουμε, απλά τα στραγγίζουμε λίγο για να φύγει το πολύ ζουμί τους. Επίσης προσοχή στο ανακάτεμα της σαλάτας για να μην λιώσει το μαρουλόφυλλο μιας και είναι ευαίσθητο. Πιο καλά ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας. Αν έχουμε ξύδι balsamo γίνεται πιο γλυκιά στη γεύση! Συνοδεύεται πολύ ωραία με ψάρι και κόκκινο κρασί!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 άτομα
  1. 3 μαρούλια
  2. 10 καρότα μεσαίου μεγέθους
  3. 10 φρέσκα κρεμμυδάκια
  4. 6 κ.σ. σουμάμι καβουρδισμένο
  5. 1 1/2 κ.σ. αλάτι
  6. 12 κομμάτια τομάτα λιαστή
  7. λίγο άνιθο
  8. 1/2 φλ. τσ. ξύδι
  9. 1 φλ. τσ. ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μιά λεκάνη ψιλοκόβουμε το μαρούλι.

  2. 2

    Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τόν άνιθο και τα ρίχνουμε στο μαρούλι.

  3. 3

    Κατόπιν χτυπάμε στο μπλέντερ τα καθαρισμένα καρότα ώσπου να γίνουν ψιλοκομμένα.

  4. 4

    Τα ρίχνουμε κ αυτά στην λεκάνη προσθέτοντας και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

  5. 5

     Ανακατεύουμε πολύ καλά.

  6. 6

    Σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΙ
ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΙ @cook_8454948
Δεν την έχω κάνει εγώ, αλλά το Σάββατο την έφαγα σε μια φίλη μου. Αυτό το σουσαμάκι ήταν όνειρο!!!!

Από

Τιμοθέη
Τιμοθέη @cook_8450488
στις
,Ελλάδα
Είμαι παιδί του καλοκαιριού και της θάλασσας, γεννηθείς το έτος 1973. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική και γι' αυτό η καθημερινή μου μέριμνα είναι το πως θα κάνω τους άλλους να ευχαριστηθούν μέσα από τις..... δημιουργίες μου!!!
Δες περισσότερα