Μαρουλοσαλάτα πολυτελείας
Για γιορτινό τραπέζι και όχι μόνο....
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα τοματάκια δεν τα ξεπλένουμε, απλά τα στραγγίζουμε λίγο για να φύγει το πολύ ζουμί τους. Επίσης προσοχή στο ανακάτεμα της σαλάτας για να μην λιώσει το μαρουλόφυλλο μιας και είναι ευαίσθητο. Πιο καλά ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας. Αν έχουμε ξύδι balsamo γίνεται πιο γλυκιά στη γεύση! Συνοδεύεται πολύ ωραία με ψάρι και κόκκινο κρασί!
Υλικά
-
3 μαρούλια
-
10 καρότα μεσαίου μεγέθους
-
10 φρέσκα κρεμμυδάκια
-
6 κ.σ. σουμάμι καβουρδισμένο
-
5 κ.σ. κουκουνάρι
-
1 1/2 κ.σ. αλάτι
-
12 κομμάτια τομάτα λιαστή
-
λίγο άνιθο
-
1/2 φλ. τσ. ξύδι
-
1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μιά λεκάνη ψιλοκόβουμε το μαρούλι.
-
2
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τόν άνιθο και τα ρίχνουμε στο μαρούλι.
-
3
Κατόπιν χτυπάμε στο μπλέντερ τα καθαρισμένα καρότα ώσπου να γίνουν ψιλοκομμένα.
-
4
Τα ρίχνουμε κ αυτά στην λεκάνη προσθέτοντας και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
-
5
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
-
6
Σερβίρουμε.
Σχόλια (5)