Marshmallows

Bαθμολογία: 4.8235
       
 
17 ψήφοι
VICKY B., 06.02.09

Περιγραφή

Kι όμως! Είναι τόσο εύκολα!!!

Επειδή για το ΜΑΓΙΚΟ ΜΟΥ ΓΛΑΣΣΟ έβρισκα μόνο χρωματιστά και κυρίως ρόζ marshmallows και εγώ έχω 2 αγοράκια, βρήκα την συναγή για την παρασκευή τους και είναι πανεύκολη αλλά και πολύ οικονομική!!!

Marshmallows
photo: 2ΙΟΥι

Τι χρειαζόμαστε:


  • 2 σακουλάκια ζελατίνη σε σκόνη
  • 6 κουταλιές σούπας νερό
  • 1 & 1/3 κούπες ζάχαρη
  • 1/2 κούπα + 2 κουταλιές σούπας ελαφρύ σιρόπι γλυκόζης
  • 1/4 κούπα νερό
  • 1/4 κουταλιά σούπας αλάτι
  • 1 κουταλιά σούπας άρωμα βανίλιας σε υγρή μορφή
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα γλυκά
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Στον κάδο του μίξερ αδειάζω την ζελατίνη μαζί με τις 6 κουταλιές νερό, ανακατεύω ελαφρά και ελάχιστα. Το κλείνω.
  2. Στρώνω ένα τετράγωνο μικρό ταψί με αντικολλητικό χαρτί που το έχω βουτυρώσει ελάχιστα.
  3. Σε κατσαρολάκι βάζω την ζάχαρη, το σιρόπι και το νερό, ανακατεύω και το αφήνω να φτάσει σε θερμοκρασία 240f, το κατεβάζω από τη φωτιά και όπως είναι καυτό το αδειάζω στον κάδο του μίξερ και το χτυπάω για 10'λεπτά να γίνει αφράτο και λευκό όπως η μαρέγμα.
  4. Αδειάζω το μείγμα στο ταψί και το στρώνω να γίνει ισοπαχές. Το καλύπτω από πάνω με αντικολλητικό χαρτί που και πάλι το έχω βουτυρώσει ελαφρά και το αφήνω όλη τη νύχτα να στερεοποιηθεί.
  5. Το πρωί το κόβω με ψαλίδι σε κύβους.

Σχετικές συνταγές

    61 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από evdoba, 12-2-09  
    Και γίνονται το ίδιο αφράτα με τα έτοιμα? χμμμμ...με προβληματίζεις. Θα τα δοκιμάσω. Ευχαριστούμε για την ιδέα! :-)
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 13-2-09  
    Για να γίνουν το ίδιο αφράτα, είναι θέμα μίξερ. Και επειδή τα έτοιμα γίνονται με επαγγελματικά μίξερ, δεν μπορεί να είναι το ίδιο αφράτα...Πάντως για να φτιάξεις το γλάσσο είναι ό,τι πρέπει!
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 13-2-09  
    Δηλαδή με αυτά μπορούμε μετά να σχηματίσουμε και διάφορες φιγούρες? όπως τριαντάφυλλα κ.τ.λ?
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 13-2-09  
    Mπορείς να κόψεις με κούπ-πατ αλλά και αντί να το βάλεις σε ταψί να το βάλεις σε φορμάκια. Έχω χρησιμοποιήσει, φόρμες σιλικόνις για παγάκια και έχω βγάλει αστεράκια και καρδούλες.
    #
    Σχόλιο από vapozytsa, 2-3-09  
    Ερώτηση:τελειώνοντας το στάδιο 3, μπορούμε να προσθέσουμε ζάχαρη άχνη και να φτιάξουμε το μαγικό γλάσο όπως περιγράφεις στη συνταγή του?
    (ή πρέπει να στερεοποιηθούν πρώτα?)
    #
    Σχόλιο από elleni, 2-3-09  
    Η ζελατίνη πόσα γραμμάρια είναι???Γιατί έτσι δεν μπορώ να καταλάβω την ποσότητα!Και το ,ελαφρύ σιρόπι γλυκόζης είναι αυτό που είναι πηκτό και διάφανο(το σιρόπι καλαμποκίου)????
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 3-3-09  
    Απαντήσεις.
    1) Κάθε φακελάκι ζελατίνης είναι 10γρ
    Δεν έχω δοκιμάσει να φτιάξω το γλάσσο σε αυτό το στάδιο.Μια δοκιμή θα μας πείσει όμως.
    2)Ναι, το σιρόπι που πουλάνε στα ΣΜ, απλά επιλέξτε κάποιο που να μην είναι πολύ πηχτό.
    #
    Σχόλιο από emark, 5-3-09  
    θα την φτιάξω πολύ ΄συντομα, αλλά η θερμοκρασία 240 F είναι 115 C; και πρακτικά αυτό τι σημαίνει να βράσει καλά;
    #
    Σχόλιο από elleni, 5-3-09  
    Ευχαριστώ πολύ VICKY B.Μόλις την κάνω θα επιστρέψω με πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από caroline, 7-4-09  
    Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή! Θα τη δοκιμάσω σίγουρα! Όμως έχω κι εγώ μια απορία..
    Πώς θα καταλάβω ότι το μείγμα έφτασε στους 240f? Πρέπει να'χω θερμόμετρο? Ευχαριστούμε πάντως!
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 7-4-09  
    Nαι πρέπει να έχεις θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής. Μπορείς να βρεις σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ.
    #
    Σχόλιο από caroline, 7-4-09  
    Ωραία, θα φροντίσω να προμηθευτώ ένα. Και κάτι ακόμα. Ο λόγος που πρέπει να βουτυρώσω το ταψί και τη λαδόκολα είναι για να ξεκολάει, σωστά? Αν αντί για βούτυρο βάλω ζάχαρη άχνη, πιστεύεις ότι θα πετύχει? Φοβάμαι μη βάλω παραπάνω βούτυρο απ'όσο πρέπει και αλλοιώσει τη γεύση τους.
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 8-4-09  
    Πολύ σωστά το φοβάσαι. Εγώ βάζω σε ένα βαμβάκι και το βουτυρώνω. Βουτάω το βαμβάκι 1 φορά στο βούτυρο. Θέλει ελάχιστ δηλαδή. Καμία σχέση με το βουτύρωμα που κάνουμε στο κέικ. Ζάχαρη άχνη δεν έχω βάλει δεν ξέρω να σου πω. Ελπίζω να σε κάλυψα.
    #
    Σχόλιο από caroline, 8-4-09  
    Πώς το βουτάς? Αφού είναι στερεό. Θα δοκιμάσω όπως το'χω καταλάβει και θα σου πω αν μου πέτυχε. Ευχαριστώ πάντως για τις οδηγίες!
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 8-4-09  
    Εννοείτε οτι έχεις λιώσει μια μικρή ποσότητα και εκεί βουτάς το βαμβάκι σου. Γι αυτό είπα "καμία σχέση με το βουτύρωμα που κάνουμε για το κέικ" όπου εκεί βουτυρώνουμε με στερεό βούτυρο (εγώ έτσι κάνω τουλάχιστον).
    #
    Σχόλιο από caroline, 8-4-09  
    Δεν βρήκα ζελατίνη σε σκόνη. τη βρήκα σε φύλλα. κάνει?
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 9-4-09  
    Κάνει!
    #
    Σχόλιο από caroline, 9-4-09  
    ούτε βανίλια σε υγρή μορφή βρήκα. Με πόσα φακελάκια σκόνης αντιστοιχεί? Μπορώ να βάλω σκόνη, έτσι δεν είναι?
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 9-4-09  
    Δεν θ ασου συνιστούσα να βάλεις σκόνη γιατί αν δεν "ψηθεί" όπως γίνεται στα κέικ θα "καίει" στη γεύση, για να καταλάβεις τι εννοώ, βάλε λίγη σκονίτσα πάνω στη γλώσσα σου.
    Υγρό άρωμα θα βρείς στα βέφας, σε Βασιλόπουλο, Carefur, Θανόπουλο, Σκλαβενίτη. Έχουν όλοι αυτοί.
    #
    Σχόλιο από foodlover, 15-4-09  
    Δεν έχω βρει σιρόπι γλυκόζης αλλά έχω στο σπίτι γλυκόζη σκόνη. Ξέρεις να μου πεις περίπου την αναλογία για να το φτιάξω? Ή αν μπορεί κάποιος από Κύπρο να μου πει που να βρω το σιρόπι
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    54 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από evdoba, 12-2-09  
    Και γίνονται το ίδιο αφράτα με τα έτοιμα? χμμμμ...με προβληματίζεις. Θα τα δοκιμάσω. Ευχαριστούμε για την ιδέα! :-)
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 13-2-09  
    Για να γίνουν το ίδιο αφράτα, είναι θέμα μίξερ. Και επειδή τα έτοιμα γίνονται με επαγγελματικά μίξερ, δεν μπορεί να είναι το ίδιο αφράτα...Πάντως για να φτιάξεις το γλάσσο είναι ό,τι πρέπει!
    #
    Σχόλιο από ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΤΣΑ, 13-2-09  
    Δηλαδή με αυτά μπορούμε μετά να σχηματίσουμε και διάφορες φιγούρες? όπως τριαντάφυλλα κ.τ.λ?
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 13-2-09  
    Mπορείς να κόψεις με κούπ-πατ αλλά και αντί να το βάλεις σε ταψί να το βάλεις σε φορμάκια. Έχω χρησιμοποιήσει, φόρμες σιλικόνις για παγάκια και έχω βγάλει αστεράκια και καρδούλες.
    #
    Σχόλιο από vapozytsa, 2-3-09  
    Ερώτηση:τελειώνοντας το στάδιο 3, μπορούμε να προσθέσουμε ζάχαρη άχνη και να φτιάξουμε το μαγικό γλάσο όπως περιγράφεις στη συνταγή του?
    (ή πρέπει να στερεοποιηθούν πρώτα?)
    #
    Σχόλιο από elleni, 2-3-09  
    Η ζελατίνη πόσα γραμμάρια είναι???Γιατί έτσι δεν μπορώ να καταλάβω την ποσότητα!Και το ,ελαφρύ σιρόπι γλυκόζης είναι αυτό που είναι πηκτό και διάφανο(το σιρόπι καλαμποκίου)????
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 3-3-09  
    Απαντήσεις.
    1) Κάθε φακελάκι ζελατίνης είναι 10γρ
    Δεν έχω δοκιμάσει να φτιάξω το γλάσσο σε αυτό το στάδιο.Μια δοκιμή θα μας πείσει όμως.
    2)Ναι, το σιρόπι που πουλάνε στα ΣΜ, απλά επιλέξτε κάποιο που να μην είναι πολύ πηχτό.
    #
    Σχόλιο από emark, 5-3-09  
    θα την φτιάξω πολύ ΄συντομα, αλλά η θερμοκρασία 240 F είναι 115 C; και πρακτικά αυτό τι σημαίνει να βράσει καλά;
    #
    Σχόλιο από elleni, 5-3-09  
    Ευχαριστώ πολύ VICKY B.Μόλις την κάνω θα επιστρέψω με πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από caroline, 7-4-09  
    Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή! Θα τη δοκιμάσω σίγουρα! Όμως έχω κι εγώ μια απορία..
    Πώς θα καταλάβω ότι το μείγμα έφτασε στους 240f? Πρέπει να'χω θερμόμετρο? Ευχαριστούμε πάντως!
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 7-4-09  
    Nαι πρέπει να έχεις θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής. Μπορείς να βρεις σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ.
    #
    Σχόλιο από caroline, 7-4-09  
    Ωραία, θα φροντίσω να προμηθευτώ ένα. Και κάτι ακόμα. Ο λόγος που πρέπει να βουτυρώσω το ταψί και τη λαδόκολα είναι για να ξεκολάει, σωστά? Αν αντί για βούτυρο βάλω ζάχαρη άχνη, πιστεύεις ότι θα πετύχει? Φοβάμαι μη βάλω παραπάνω βούτυρο απ'όσο πρέπει και αλλοιώσει τη γεύση τους.
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 8-4-09  
    Πολύ σωστά το φοβάσαι. Εγώ βάζω σε ένα βαμβάκι και το βουτυρώνω. Βουτάω το βαμβάκι 1 φορά στο βούτυρο. Θέλει ελάχιστ δηλαδή. Καμία σχέση με το βουτύρωμα που κάνουμε στο κέικ. Ζάχαρη άχνη δεν έχω βάλει δεν ξέρω να σου πω. Ελπίζω να σε κάλυψα.
    #
    Σχόλιο από caroline, 8-4-09  
    Πώς το βουτάς? Αφού είναι στερεό. Θα δοκιμάσω όπως το'χω καταλάβει και θα σου πω αν μου πέτυχε. Ευχαριστώ πάντως για τις οδηγίες!
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 8-4-09  
    Εννοείτε οτι έχεις λιώσει μια μικρή ποσότητα και εκεί βουτάς το βαμβάκι σου. Γι αυτό είπα "καμία σχέση με το βουτύρωμα που κάνουμε για το κέικ" όπου εκεί βουτυρώνουμε με στερεό βούτυρο (εγώ έτσι κάνω τουλάχιστον).
    #
    Σχόλιο από caroline, 8-4-09  
    Δεν βρήκα ζελατίνη σε σκόνη. τη βρήκα σε φύλλα. κάνει?
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 9-4-09  
    Κάνει!
    #
    Σχόλιο από caroline, 9-4-09  
    ούτε βανίλια σε υγρή μορφή βρήκα. Με πόσα φακελάκια σκόνης αντιστοιχεί? Μπορώ να βάλω σκόνη, έτσι δεν είναι?
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 9-4-09  
    Δεν θ ασου συνιστούσα να βάλεις σκόνη γιατί αν δεν "ψηθεί" όπως γίνεται στα κέικ θα "καίει" στη γεύση, για να καταλάβεις τι εννοώ, βάλε λίγη σκονίτσα πάνω στη γλώσσα σου.
    Υγρό άρωμα θα βρείς στα βέφας, σε Βασιλόπουλο, Carefur, Θανόπουλο, Σκλαβενίτη. Έχουν όλοι αυτοί.
    #
    Σχόλιο από foodlover, 15-4-09  
    Δεν έχω βρει σιρόπι γλυκόζης αλλά έχω στο σπίτι γλυκόζη σκόνη. Ξέρεις να μου πεις περίπου την αναλογία για να το φτιάξω? Ή αν μπορεί κάποιος από Κύπρο να μου πει που να βρω το σιρόπι
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 Επόμενο > Τέλος >>

    6 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από iropi, 4-7-10  
    Vicky B σ΄ευχαριστουμε για την συνταγή! Έχω κι εγώ μια απορία για την βανίλια. Στο νησί που μένω δεν βρήκα υγρή βανίλια. Συγγενείς μου έφεραν μια βανίλια με σταγονόμετρο (σαν κολήριο) και μου είπαν να προσέχω γιατι είναι πολύ δυνατή. Μήπως ξέρεις την αναλογία. Σκεφτομαι να βάλω 3-4 σταγόνες.
    #
    Σχόλιο από harabutterfly, 19-3-11  
    Για το μαγικο γλασο κανω τη διαδικασια μεχρι το βημα 3 και μετα το ανακατευω με την αχνη? Ετσι ομως δεν θα μοιαζει με τη ζαχαροπαστα?
    #
    Σχόλιο από maria71, 29-4-11  
    Καλημέρα! Έκανα εχθές τα marshmallows, βγήκαν νόστιμα μεν, λαστιχωτά δε. Δεν έγιναν αφράτα ακριβώς αλλά σαν λάστιχο. Άσπρισαν και έγιναν νόστιμα αλλά όχι σαν αφρός. Τί μπορεί να φταίει; Επίσης, θα έχω πρόβλημα για το μαγικό γλάσο;
    #
    Σχόλιο από evita_v, 5-1-12  
    Τελικά μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε κατ'ευθείαν για το "μαγικό γλάσσο" αμέσως μετά το χτύπημα προσθέτοντας την άχνη ή πρέπει πρώτα να στερεοποιηθούν και μετά να τα ξαναλιώσουμε? Το έχει δοκιμάσει καμία? Και μια απορία: Η ζελατίνη πρέπει να είναι σε φύλλα ή σε σκόνη τελικά? Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από georgia_zd, 14-8-12  
    Καλησπερα, θελω να φτιαξω μια τουρτα μακ κουιν για τον ανιψιο μου κ να το χρησιμοποιησω αντι για ζαχαροπαστα.μπορειτε να μου πειτε τα υλικα σε γραμμαρια γιατι δεν ξερω ποιο μεγεθος κουπας να χρησιμοποιησω;
    #
    Σχόλιο από Anastasia G, 20-9-13  
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!! ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΓΛΑΣΟ ΠΟΥ ΣΚΟΠΕΥΩ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ.... ΑΠΛΩΣ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ. ΤΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ;;;;

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από tjo, 23-9-11  
    Πολύ καλή συνταγή! βρήκα και μια παραλλαγή!
    1 φλιτζάνι νερό
    21 γραμμάρια ζελατίνη (φυλλα σε σκόνη)
    1 φλιτζάνι (240 ml) συρόπι γλυκόζης
    μια πρέζα αλάτι
    vanilla extract
    2 φλιτζάνια (400 γραμμάρια) ζάχαρη άχνη

    Πως το κάνουμε:

    Αφήνουμε τη ζελατίνη στο μπολ του μιξερ για 15 λεπτά μεσα σε μισό φλιτζάνι χλιαρό νερο για να μαλακώσει.
    Βάζουμε το υπόλοιπο νερο (αλλο μισό φλιτζάνι) σε ενα κατσαρολάκι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα το συρόπι γλυκόζης και ανακατεύουμε πολυ καλα για να διαλυθεί και ύστερα προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι.
    Αφήνουμε να βράσει μέχρι να φτάσει στους 115 βαθμούς (αν δεν έχετε θερμόμετρο, υπολογίστε περίπου ένα 10λεπτο απο τη στιγμή που θα πάρει βράση)
    Ρίχνουμε το συρόπι στη ζελατίνη και αρχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα με ενα μίξερ.
    Σιγά - σιγά θα αρχίσει να ασπρίζει και να πυκνώνει, τοτε ρίχνουμε και 2 κουταλάκια vanilla extract.
    Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δέσει καλα το μείγμα.
    Σε ενα ταψί καλύπτουμε τον πάτο με ενα στρώμα ζάχαρη άχνη.
    Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και στρώνουμε όσο καλύτερα μπορούμε.
    Το αφήνουμε 12 ώρες και πασπαλίζουμε απο πάνω ζάχαρη άχνη. Αφού πασπαλίσουμε και τα χέρια μας με άχνη (κολλάει πολύ), ξεκολλάμε τη μαζα απο το ταψί και κόβουμε σε κυβάκια, βάζοντας κάθε κυβάκι στη ζάχαρη άχνη.

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικές οδηγίες

    Marshmallows λαγουδάκια
    Προστέθηκε από Phoebe
    4.8571
           
           
    (7)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 73 αγαπημένων συνταγών, του/της aggelika42
    Τουρτες-μπισκοτα
    Ένα βιβλίο 60 αγαπημένων συνταγών, του/της Soulitsa
    γλυκα μου
    Ένα βιβλίο 107 αγαπημένων συνταγών, του/της maggie123
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 63 αγαπημένων συνταγών, του/της krhtikopoyla
    food
    Ένα βιβλίο 156 αγαπημένων συνταγών, του/της katieher