Μασκαρπόνε triffle
Το triffle (τράιφλ) είναι γλυκό στο ποτήρι, με κρέμες και φρούτα σε στρώσεις! Σας κερνάω τη συνταγή για τη γιορτή μου σήμερα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Όταν δεν υπάρχουν φρ.φράουλες βάζω λίγο γλυκό μαυροκέρασο για χρώμα. Αν σας αρέσει πιο γλυκό βάλτε και λίγη άχνη όταν χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ.
Υλικά
-
200 ml γάλα
-
1 κ.σ. ζάχαρη
-
2 1/3 κ.σ. κορν φλάουρ (~20γρ)
-
ελάχιστο ξύσμα λεμονιού
-
50 γρ τυρί μασκαρπόνε
-
50 ml αμαρέτο (λικέρ πικραμύγδαλο)
-
8 μπισκότα (cookies ή σαβαγιάρ)
-
1 μπανάνα
-
4-5 φράουλες
-
100 ml κρέμα γάλακτος
-
προαιρετικά σιρόπι σοκολάτας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τα 150ml γάλα σε κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε καλά.
-
2
Αναμιγνύουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο (κρύο) γάλα και το προσθέτουμε στο κατσαρολάκι μόλις αρχίσει να σιγοβράζει, ανακατεύοντας πολύ καλά (με αυγοδάρτη καλύτερα).
-
3
Ρίχνουμε και τη ζάχαρη και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
-
4
Μόλις κρυώσει λιγάκι ανακατεύουμε και το μασκαρπόνε μέσα στην κρέμα μας, μαζί με το ξύσμα λεμονιού και λίγες σταγόνες αμαρέτο.
-
5
Μουλιάζουμε τα μπισκότα στο υπόλοιπο αμαρέτο και βάζουμε από δύο σε ψηλά ποτήρια (μαρτίνι καλύτερα, αλλά κάνουν και τα μεγάλα κρασιού).
-
6
Απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα τη μισή μπανάνα σε ροδέλες, τις μισές φράουλες σε φετάκια, μετά τη μισή κρέμα, τα υπόλοιπα μπισκότα, από πάνω την υπόλοιπη μπανάνα, την υπόλοιπη κρέμα και τις φράουλες.
-
7
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ άγλυκη και γαρνίρουμε, ρίχνοντας αν θέλουμε και λίγο σιρόπι σοκολάτας από πάνω.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)