κύρια φωτογραφία συνταγής Μασκαρπόνε triffle
Athanasia
Athanasia @cook_8449452

Το triffle (τράιφλ) είναι γλυκό στο ποτήρι, με κρέμες και φρούτα σε στρώσεις! Σας κερνάω τη συνταγή για τη γιορτή μου σήμερα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Όταν δεν υπάρχουν φρ.φράουλες βάζω λίγο γλυκό μαυροκέρασο για χρώμα. Αν σας αρέσει πιο γλυκό βάλτε και λίγη άχνη όταν χτυπάτε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
2 άτομα
  1. 200 ml γάλα
  2. 1 κ.σ. ζάχαρη
  3. 2 1/3 κ.σ. κορν φλάουρ (~20γρ)
  4. ελάχιστο ξύσμα λεμονιού
  5. 50 γρ τυρί μασκαρπόνε
  6. 50 ml αμαρέτο (λικέρ πικραμύγδαλο)
  7. 8 μπισκότα (cookies ή σαβαγιάρ)
  8. προαιρετικά σιρόπι σοκολάτας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τα 150ml γάλα σε κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε καλά.

  2. 2

    Αναμιγνύουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο (κρύο) γάλα και το προσθέτουμε στο κατσαρολάκι μόλις αρχίσει να σιγοβράζει, ανακατεύοντας πολύ καλά (με αυγοδάρτη καλύτερα).

  3. 3

    Ρίχνουμε και τη ζάχαρη και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

  4. 4

    Μόλις κρυώσει λιγάκι ανακατεύουμε και το μασκαρπόνε μέσα στην κρέμα μας, μαζί με το ξύσμα λεμονιού και λίγες σταγόνες αμαρέτο.

  5. 5

    Μουλιάζουμε τα μπισκότα στο υπόλοιπο αμαρέτο και βάζουμε από δύο σε ψηλά ποτήρια (μαρτίνι καλύτερα, αλλά κάνουν και τα μεγάλα κρασιού).

  6. 6

    Απλώνουμε πάνω από τα μπισκότα τη μισή μπανάνα σε ροδέλες, τις μισές φράουλες σε φετάκια, μετά τη μισή κρέμα, τα υπόλοιπα μπισκότα, από πάνω την υπόλοιπη μπανάνα, την υπόλοιπη κρέμα και τις φράουλες.

  7. 7

    Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ άγλυκη και γαρνίρουμε, ρίχνοντας αν θέλουμε και λίγο σιρόπι σοκολάτας από πάνω.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

NTINA
NTINA @cook_8528225
Noστιμοτατο και γρηγορο .Πολυχρονη ,κυρια μου.

Από

Athanasia
Athanasia @cook_8449452
στις