κύρια φωτογραφία συνταγής Μασουράκι Χιώτικο

Μασουράκι Χιώτικο

21 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1/2 kg ασπρισμένο αμύγδαλο περασμένο από το blender, πολύ ψιλοκομμένο
  2. 2 κουταλιές liqueur μαστίχα
  3. 1/2 kg υποβρύχιο γλυκό μαστίχα
  4. 2 ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Μαλακώνουμε το υποβρύχιο σε μπεν μαρί, χωρίς να λιώσει τελείως και να γίνει υγρό.

  2. 2

    Ανακατεύουμε όλα τα υλικά απαλά με τη μαρέγκα.

  3. 3

    Ανοίγουμε το φύλλο και το χωρίζουμε κάθετα σε 4 ίσα μέρη.

  4. 4

    Γεμίζουμε κάθε 1 φύλλο με 1 κουταλάκι γέμιση σε σχήμα φλογέρας.

  5. 5

    Στη μια κοντή ακρη του φύλλου βάζουμε τη γέμιση στο κέντρο, διπλώνουμε την αριστερή και τη δεξιά μακριά πλευρά πάνω στη γέμιση και τυλίγουμε σε μασούρι.

  6. 6

    Τα φύλλα πριν τα γεμίσουμε, τα βουτυρώνουμε.

  7. 7

    Αραδιάζουμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

  8. 8

    Μόλις ψηθούν, πασπαλίζουμε με άχνη.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

ΠΕΤΑΛΟΥΔΙΤΣΑ
στις