Μασουράκι Χιώτικο
Υλικά
-
1/2 kg ασπρισμένο αμύγδαλο περασμένο από το blender, πολύ ψιλοκομμένο
-
2 κουταλιές liqueur μαστίχα
-
1/2 kg υποβρύχιο γλυκό μαστίχα
-
2 ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα
-
1/2 kg φύλλο κρούστας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Μαλακώνουμε το υποβρύχιο σε μπεν μαρί, χωρίς να λιώσει τελείως και να γίνει υγρό.
-
2
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά απαλά με τη μαρέγκα.
-
3
Ανοίγουμε το φύλλο και το χωρίζουμε κάθετα σε 4 ίσα μέρη.
-
4
Γεμίζουμε κάθε 1 φύλλο με 1 κουταλάκι γέμιση σε σχήμα φλογέρας.
-
5
Στη μια κοντή ακρη του φύλλου βάζουμε τη γέμιση στο κέντρο, διπλώνουμε την αριστερή και τη δεξιά μακριά πλευρά πάνω στη γέμιση και τυλίγουμε σε μασούρι.
-
6
Τα φύλλα πριν τα γεμίσουμε, τα βουτυρώνουμε.
-
7
Αραδιάζουμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
-
8
Μόλις ψηθούν, πασπαλίζουμε με άχνη.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια