κύρια φωτογραφία συνταγής Μάτια - Θρακιώτικα ραβιόλια

Μάτια - Θρακιώτικα ραβιόλια

soylad
soylad @cook_8467218
LAVRIO,HELLAS

Υπέροχα σπιτικά ραβιόλια με τυρί.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τρώγεται ζεστό.Μπορούν να μπουν στην κατάψυξη και να βραστούν άλλη μέρα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 1/2 κιλού αλεύρι
  2. νερό χλιαρό
  3. 1 ποτηράκι κρασιού λάδι
  4. αλάτι
  5. φέτα ή ότι άλλο τυρί θέλετε
  6. 100 γρ βούτυρο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το το αλεύρι σε μία μικρή λεκανίτσα, κάνουμε στο κέντρο ένα λακουβάκι, μέσα του βάζουμε το αλάτι και το λάδι μαζί με το νερό

  2. 2

    Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή και να μην κολάει στα χέρια μας, την αφήνουμε να ξεκουραστεί

  3. 3

    Στη συνέχεια το χωρίζουμε σε τρία κομμάτια και τα πλαθουμε μπαλίτσες

  4. 4

    Παίρνουμε την πρώτη και με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίζουμε ένα λεπτό φύλλο. Με ένα μαχαίρι χαράζουμε το φύλλο και το κόβουμε σε τετραγωνάκια. Σε κάθε τετραγωνάκι βάζουμε ένα κομμάτι τυρί και το κλείνουμε δημιουργώντας μικρά τριγωνάκια τα οποία τα τοποθετούμε σε μια πετσέτα να ξεραθούν

  5. 5

    Μόλις ξεραθούν βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει με λίγο αλάτι και λίγο λάδι. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε με προσοχή τα λαζάνια μας ένα ένα

  6. 6

    Όταν ανέβουν στην επιφάνεια δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν πρέπει αλάτι

  7. 7

    Όταν βράσουν τα σουρώνουμε και τα απλώνουμε σε μία φαρδιά πιατέλα και τα περιχύνουμε με λιωμένο βούτυρο

Αντιδράσεις

Από

soylad
soylad @cook_8467218
στις
LAVRIO,HELLAS

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα