κύρια φωτογραφία συνταγής Maulwurfkuchen
malena
malena @cook_8449165

Εντυπωσιακη τουρτα γερμανικης καταγωγης

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν εχετε συγγενεις στη Γερμανια ζητηστε να σας στειλουν sahnesteif ειναι ενα υλικο που προσθετουμε στη σαντιγι και δεν νερουλιαζει.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. Υλικα για τη ζυμη
  2. 4 ασπραδια αυγων
  3. 125 γρ μαλακο βουτυρο ή μαργαρινη
  4. 125 γρ ζαχαρη
  5. 1 βανιλια
  6. 4 κροκοι αυγων
  7. 50 γρ αλευρι
  8. 10 γρ κακαο σκονη
  9. 4 κουταλακια μπεικιν παουντερ
  10. 75 γρ φουντουκια κοπανισμενα
  11. 100 γρ σοκολατα πικρη σε κομματακια
  12. Υλικα για τη γεμιση
  13. 1 βαζο βυσινο σε νερο
  14. 2-3 μεσαιες μπανανες
  15. 2 κουταλιες της σουπας χυμος λεμονιου
  16. 600 γρ κρυα φυτικη σαντιγι
  17. 25 γρ ζαχαρη
  18. 1 βανιλια
  19. 50 γρ κομματακια σοκολατας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπαμε τα ασπραδια σε πολυ σφιχτη μαρεγκα.

  2. 2

    Χτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο με τη ζαχαρη, τη βανιλια και αφου ασπρισουν ριχνουμε ενα-ενα τους κροκους σε δυνατη ταχυτητα. Χαμηλωνουμε στη συνεχεια το μιξερ και προσθετουμε το αλευρι,το κακαο, τα φουντουκια και τα κομματακια της σοκολατας. Τελος ανακατευουμε απαλα με ενα κουταλι τη μαρεγκα προσεκτικα να ξεφουσκωσει η ζυμη.

  3. 3

    Ψηνουμε στους 180 βαθμους σε μια στρογγυλη φορμα για παντεσπανι. Αφου ψηθει, αφηνουμε 10 λεπτα και ξεφορμαρουμε για να το αφησουμε να κρυωσει τελειως και με ενα κουταλακι αφαιρουμε απο το παντεσπανι το κεντρο, αφηνοντας τον πατο περιπου 1 εκατοστο. Φανταστητε το σαν μια στρογγυλη ρηχη λεκανη.

  4. 4

    Στραγγιζουμε τα βυσσινα καλα.

  5. 5

    Καθαριζουμε τις μπανανες, τις κοβουμε στη μεση σε λωριδες και τις ραντιζουμε με το χυμο του λεμονιου. Αφου τις στραγγισουμε τις τοποθετουμε στο παντεσπανι ετσι ωστε να μοιαζουν σαν ακτινες ποδηλατου η μια διπλα στην αλλη.

  6. 6

    Χτυπαμε τη σαντιγι με τη ζαχαρη και τη βανιλια να γινει πηχτη - χρησιμοποιοντας λιγοτερο ισως γαλα - και ανακατευουμε μεσα το πολυ καλα στραγγυσμενο βυσσινο και τα κομματακια σοκολατας.

  7. 7

    Στρωνουμε τη σαντιγι στο παντεσπανι σαν ημισφαιρειο και αφου τρυψουμε σε ψιχουλα το παντεσπανι που αφαιρεσαμε το κολλαμε πιεζοντας ελαφρα πανω στο μειγμα με τη σαντιγι.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

Μαρια1972
Μαρια1972 @cook_8450927
Γεια σου malena!
Εχω μεγαλωσει στην Γερμανια και κανω το Maulwurfkuchen οπως και εσυ.Ειναι τελειο!
Για το Sahnesteif μπορεις να κανεις το εξεις:Ανακατευουμε κορν φλαουρ και αχνη ζαχαρη 1:1 και απο αυτο το μειγμα χρησιμοποιουμε 1 κουταλια σουπας για καθε κουτακι κρεμα γαλακτος(δηλ.προσθετουμε σιγσ-σιγα χτηπωντας την σαντιγη)
Μαρια!

Από

malena
malena @cook_8449165
στις