Μαυρομάτικα φασόλια με ψιλικά
Μαυρομάτικα φασόλια ή χαρώνια, με διάφορα χορταρικά. Ένα υγιεινό και νηστίσιμο φαγάκι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Καυκαλήθρες και μυρώνια βρίσκουμε συνήθως από Γενάρη, μέχρι Μάρτη. Θα μπορούσαμε λοιπόν ίσως να τα αντικαταστήσουμε με άλλα χόρτα, αν και δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ.
Υλικά
-
3 φλ. φασόλια μαυρομάτικα
-
100 γρ. καυκαλήθρες
-
100 γρ. μυρώνια
-
1 ματσάκι μαϊντανό
-
1 κρεμμύδι ξερό
-
1 κρεμμύδι φρέσκο
-
ελαιόλαδο
-
2 λεμόνια
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι.
-
2
Βράζουμε τα φασόλια και το κρεμμύδι για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα φασόλια.
-
3
Ρίχνουμε το αλάτι, τις καυκαλήθρες και τα μυρώνια και αφήνουμε να πάρουν μια βράση, μέχρι να μαλακώσουν.
-
4
Ρίχνουμε το λάδι, το χυμό από το 1 λεμόνι και τον μαϊντανό, και αφήνουμε να πάρει μια βράση ακόμα, μέχρι να σωθεί κάπως το νερό (όχι όλο όμως, να είναι ζουμερό).
-
5
Σερβίρουμε προσθέτοντας το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο φρέσκο.
Σχόλια (11)