Μαυρομάτικα φασόλια σούπα (φασολάδα αλλιώς)
Η παραδοσιακή φασολάδα αλλιώς! Τα μαυρομάτικα τα έχουμε συνηθίσει σαλάτα. Κι όμως γίνονται νοστιμότατη φασολάδα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή τη βρήκα εδώ http//syntageskardias.blogspot.gr/. Στην αρχική συνταγή δεν αναφέρεται μούλιασμα των φασολιών από την προηγούμενη, αλλά βάζοντας τα στο νερό όπως τα κλασικά φασόλια, γίνονται πολύ πιο γρήγορα.Επειδή η φασολάδα μου αρέσει χυλωμένη και πηχτή δεν πρόσθεσα παραπάνω νεράκι, αλλά το χρειάζεται αν τη θέλετε πιο αραιή!Ο μαϊντανός είναι δική μου προσθήκη και κατά τη γνώμη μου πάει τέλεια με το φαγάκι αυτό! Μπορείτε να προσθέσετε σέλινο ή ό,τι άλλο σας αρέσει στη φασολάδα!
Υλικά
-
1 πακέτο μαυρομάτικα φασόλια (500 γρ)
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
-
2-3 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα (κλωνάρια και φύλλα)
-
λίγο μαϊντανό
-
1 κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας (500 γρ)
-
ξύδι όσο σας αρέσει
-
ελαιόλαδο
-
αλάτι – πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε τα φασόλια στο νερό από το προηγούμενο βράδυ.
-
2
Την επόμενη μέρα τα βράζουμε για 10 περίπου λεπτά, τα σουρώνουμε, πετάμε το νερό που έχει μαυρίσει και τα ξεπλένουμε.
-
3
Βάζουμε στην κατσαρόλα μας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο το μαϊντανό και το σέλερι.
-
4
Προσθέτουμε τα φασόλια, την ντομάτα και περίπου 1 λίτρο νερό.
-
5
Προσθέτουμε ακόμα το ξύδι, αλάτι και πιπέρι.
-
6
Αφήνουμε όλα τα υλικά να βράσουν καλά, και η φασολάδα μας να χυλώσει όμορφα.
-
7
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμη.
Σχόλια (14)