Μαύρος χοίρος με κίτρινη κολοκύθα στη γάστρα
Η συνταγή είναι από τη συσκευασία του "Αυτόχθονα Ελληνικού Μαύρου Χοίρου Ολύμπου" της Φάρμας Φωτιάδη (από το ΑΒ). Μαλακό, νόστιμο χοιρινό (τρέφεται με καρπό ελιάς) με γλυκιά κίτρινη κολοκύθα (που λυώνει στο στόμα) και σάλτσα γεμάτη αρώματα !
Υλικά
-
1 συσκευασία νωπός μαύρος χοίρος σε κομμάτια (περίπου 600γρ)
-
αλάτι-πιπέρι
-
200 γρ.λάδι
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-
2 κ.σ. ντοματοπολτός
-
2 τεμάχια ξύλου κανέλλας
-
1 κ.γ. κόλιανδρος σε σκόνη
-
1/2 μοσχοκάρυδο τριμμένο
-
4 τεμάχια γαρύφαλλο σε κόκκους
-
8 τεμάχια πιπέρι μαύρο σε κόκκους
-
1 ποτήρι κρασιού ξύδι
-
200 γρ.ντοματάκια ψιλοκομμένα
-
1 κιλό κολοκύθα κίτρινη, καθαρισμένη, κομμένη σε κύβους
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από την κολοκύθα) σε μία μικρή γάστρα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Τα μπαχαρικά τα έβαλα σε ένα διχτάκι από τούλι μπομπονιέρας για να είναι εύκολο να αφαιρεθούν στο τέλος.
-
2
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια της κολοκύθας και ψήνουμε για άλλη 1 ώρα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια