bluechip
bluechip @cook_8460242
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ,ΕΛΛΑΔΑ

Η συνταγή είναι από τη συσκευασία του "Αυτόχθονα Ελληνικού Μαύρου Χοίρου Ολύμπου" της Φάρμας Φωτιάδη (από το ΑΒ). Μαλακό, νόστιμο χοιρινό (τρέφεται με καρπό ελιάς) με γλυκιά κίτρινη κολοκύθα (που λυώνει στο στόμα) και σάλτσα γεμάτη αρώματα !

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

120 Minutes
3-4 άτομα
  1. 1 συσκευασία νωπός μαύρος χοίρος σε κομμάτια (περίπου 600γρ)
  2. αλάτι-πιπέρι
  3. 200 γρ.λάδι
  4. 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  5. 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  6. 1 γεμάτη κ.σ. τζίντζερ σε σκόνη ή 100 γρ. φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
  7. 2 κ.σ. ντοματοπολτός
  8. 2 τεμάχια ξύλου κανέλλας
  9. 1 κ.γ. κόλιανδρος σε σκόνη
  10. 1/2 μοσχοκάρυδο τριμμένο
  11. 4 τεμάχια γαρύφαλλο σε κόκκους
  12. 8 τεμάχια πιπέρι μαύρο σε κόκκους
  13. 1 ποτήρι κρασιού ξύδι
  14. 200 γρ.ντοματάκια ψιλοκομμένα
  15. 1 κιλό κολοκύθα κίτρινη, καθαρισμένη, κομμένη σε κύβους

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από την κολοκύθα) σε μία μικρή γάστρα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Τα μπαχαρικά τα έβαλα σε ένα διχτάκι από τούλι μπομπονιέρας για να είναι εύκολο να αφαιρεθούν στο τέλος.

  2. 2

    Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια της κολοκύθας και ψήνουμε για άλλη 1 ώρα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια

rihardos
rihardos @Rihardos1962_8502278
Φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή, αλλά εγώ θα την κάνω με λευκό χοίρο αντί για μαύρο και είμαι σίγουρος ότι θα γίνει λουκούμι χωρίς να υστερεί σε κάτι λόγω χρώματος χοίρου.

Από

bluechip
bluechip @cook_8460242
στις
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ,ΕΛΛΑΔΑ