ΚΑΡΜΕΝ
ΚΑΡΜΕΝ @cook_8453863
,ΕΛΛΑΔΑ

Είναι η γέμιση του πουγκιού της Πάτμου, το οποίο τρώγεται και σαν γλυκό κουταλιού.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι πολύ νόστιμο. Τέλειο παραδοσιακό γλυκό. Τέλεια σερβίρεται με ελληνικό καφεδάκι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

Πολλά κουταλάκια
  1. 1 μπουκάλι νερό και μισό φλυτζάνι
  2. 1 πακέτο ζάχαρη και μισό φλυτζάνι
  3. 0.5 βάζο μέλι  (μέτριο βάζο)
  4. 750 γρ άσπρη αμυγδαλόψιχα
  5. 750 γρ καρυδόψιχα
  6. Λίγο ανθόνερο
  7. 1 πακέτο φρυγανιά και 2 κουταλιές
  8. 0.5 κουταλάκι γαρίφαλο
  9. 0.5 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  10. 0.5 κουταλάκι κανέλα
  11. Λίγες σταγόνες λεμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο, βάζω το νερό και την ζάχαρη. Το βράζω σε χαμηλή φωτιά έως ότου αρχίσει να δένει λιγο. Να κολλάει το σιρόπι μου.

  2. 2

     Ρίχνω το μέλι και κατόπιν και τα μυρωδικά μου. Σβήνω την φωτιά και ρίχνω την καρυδόψιχα και την αμυγδαλόψιχα ανακατωμένη με την φρυγανιά και ανακατεύω με μία κουτάλα.

  3. 3

    Τέλος ρίχνω το ανθονερό και το λεμόνι. Το αφήνω να κρυώσει και το βάζω σε ένα βάζο, εκτός ψυγείου.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

mitsaki
mitsaki @cook_8452373
Καλημέρα .Για να το φτιάξουμε σε πουγκάκια όπως αναφέρατε πως θα το φτιάξουμε;

Από

ΚΑΡΜΕΝ
ΚΑΡΜΕΝ @cook_8453863
στις
,ΕΛΛΑΔΑ