Μαζούνι
Είναι η γέμιση του πουγκιού της Πάτμου, το οποίο τρώγεται και σαν γλυκό κουταλιού.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι πολύ νόστιμο. Τέλειο παραδοσιακό γλυκό. Τέλεια σερβίρεται με ελληνικό καφεδάκι.
Υλικά
-
1 μπουκάλι νερό και μισό φλυτζάνι
-
1 πακέτο ζάχαρη και μισό φλυτζάνι
-
0.5 βάζο μέλι (μέτριο βάζο)
-
750 γρ άσπρη αμυγδαλόψιχα
-
750 γρ καρυδόψιχα
-
Λίγο ανθόνερο
-
1 πακέτο φρυγανιά και 2 κουταλιές
-
0.5 κουταλάκι γαρίφαλο
-
0.5 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
-
0.5 κουταλάκι κανέλα
-
Λίγες σταγόνες λεμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με χοντρό πάτο, βάζω το νερό και την ζάχαρη. Το βράζω σε χαμηλή φωτιά έως ότου αρχίσει να δένει λιγο. Να κολλάει το σιρόπι μου.
-
2
Ρίχνω το μέλι και κατόπιν και τα μυρωδικά μου. Σβήνω την φωτιά και ρίχνω την καρυδόψιχα και την αμυγδαλόψιχα ανακατωμένη με την φρυγανιά και ανακατεύω με μία κουτάλα.
-
3
Τέλος ρίχνω το ανθονερό και το λεμόνι. Το αφήνω να κρυώσει και το βάζω σε ένα βάζο, εκτός ψυγείου.
Σχόλια (7)