Με τον αροδαμό της λεμονιάς και τα πασχαλινά αυγά
Ο αροδαμός ειναι ο καινούργιος βλαστός που ξεπετιέται απο την μια μέρα στην αλλη στα δέντρα τώρα την Ανοιξη. Η Μεσογειακή διατροφή μεταξύ άλλων συστύνει και τα τρόφιμα να ειναι στην εποχή τους. Τότε εχουν τις περισσότερες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αυτή την συνταγή την βρηκα στο Κρήτη Γαστρονομικός περίπλους. Θέλω να ευχαριστήσω αυτούς τους ανθρωπους που φυλάνε αυτες τις παραδοσιακές συνταγές και μας τις προσφέρουν με τόση αγάπη!
Υλικά
-
10-15 φύλλα μαρούλι
-
Άνηθο ή μαιντανό ( 3-4 κλωνιά )
-
2 πράσινα κρεμμυδάκια
-
Τους καρπούς απο 2-3 χλωροκούκια
-
2-3 αυγά σφικτά
-
1/2 φλυτζανάκι του καφέ ελαιολαδο ή λίγο παραπάνω
-
2-3 κουταλιές ξύδι απο κρασί ή αντίστοιχο χυμό λεμονιού
-
αλάτι
-
1 ματσάκι αροδαμούς λεμονιάς ή κιτριάς πολυ τρυφερά, πρίν πρασινίσουν
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες τις τρίβουμε με λίγο λεμόνι και τις κόβουμε σε λεπτά φετάκια. Τις αλατίζουμε και στύβουμε πάνω τους λεμόνι.
-
2
Πλένουμε πολύ καλά τα σαλατικά, τα αφήνουμε να στραγγίξουν και τα κόβουμε λεπτά. (Αυτή η σαλάτα δεν θέλει χοντροκομμένο το μαρούλι)
-
3
Κόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά και ανακατεύουμε να πάνε παντου.
-
4
Τα αλατίζουμε και σερβίρουμε σε σαλατιέρα.
-
5
Προσθέτουμε τις αγκινάρες, τους καρπούς των κουκιών και τα αυγά κομμένα σε όγδοα και ελαφρά αλατισμένα.
-
6
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το ξύδι ή το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά να δέσουν τα υλικά μας.
Σχόλια (6)