Μεξικάνικες φαχίτας με κοτόπουλο
Για όσους λατρεύουν την μεξικάνικη κουζίνα
Λίγα μυστικά ακόμα
Εάν φτιάξω το κοτόπουλο από την προιγούμενη μέρα θα είναι πιό νόστιμο γιατί θα έχει προλάβει το κοτόπουλο να τραβήξει όλα τα αρώματα από την σάλτσα. Εάν κάνουμε μπουφέ μπορούμε να φτιάξουμε μόνο το κοτόπουλο και να το σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι
Υλικά
-
16 τορτίγιας
-
1 μαρούλι ψιλοκομμένο
-
2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
-
1 γιαούρτι πλήρες
-
300 γραμμάρια φέτα
-
για το κοτόπουλο θέλω
-
4 στήθος κοτόπουλο κομμένα σε λέπτα μπαστουνάκια
-
3 κόκκινες και τρεις πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
-
1-2 καυτερές πιπεριές κομματάκια (ανάλογα με πόσο μας αρέσει να καίει)
-
500 γραμμάρια ντοματάκια ψιλοκομμένα πελτέ
-
3 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
-
2 κρασοπότηρα κόκκινα ξηρό κρασί
-
200 γραμμάρια καλαμπόκι
-
1 κούπα λάδι
-
λίγο πάπρικα γλυκιά
-
αλάτι πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μία κατσαρόλα σωτάρω το κοτόπουλο με το λάδι και μόλις ροδίσει το βγάζω με μία σουρωτή κουτάλα και το αφήνω σε ένα πιρέξ
-
2
Στο ίδιο λάδι σωτάρω τις πιπεριές και τα κρεμμύδια για πέντε με επτά λεπτά
-
3
Μετά προσθέτω τα ντοματάκια, το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι
-
4
Αφήνω να βράσουν για δέκα με δέκα πέντε λεπτά και τα ρίχνω στο πιρέξ με το κοτόπουλο
-
5
Βάζω το πιρέξ στον φούρνο και ψήνω στους εκατόν ογδόντα βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις μέχρι να πιεί τα υγρά του
-
6
Δέκα λεπτά πριν σβήσω τον φούρνο προσθέτω και το καλαμπόκι στο φαγητό μου
-
7
Ετοιμάζω τις τορτίγιας σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασία τους
-
8
Βάζω το μαρούλι και τις ντομάτες σε δύο πιάτα
-
9
Χτυπάω την φέτα στο μούλτι μαζί με το γιαούρτι να γίνουν ένα μείγμα και το τοποθετώ σε ένα μπολ
-
10
Σερβίρω το κοτόπουλο ζεστό και φτιάχνω τις πιτούλες μου
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια