Μελαχρινή απο το Πήλιο
Ειναι η αυθεντικη, πηλιοριτικη συνταγη που κανανε οι γιαγιαδες μου στην Τσαγκαραδα πηλιου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να μην πιασουν τα καρυδια πατο, πριν τα ριξουμε στο μειγμα τα αλευρωνουμε πρωτα. Βαζουμε το μειγμα σε βαθυ ταψι, γιατι θα φουσκωσει αρκετα στο ψησιμο, αλλα και οταν σιροπιαστει το γλυκο.
Υλικά
-
10 αυγα
-
10 κ.σ καρυδι
-
10 κ.σ φρυγανια
-
1 κ.γλ. κανελα
-
1 κ.γλ. γαρυφαλο
-
5 κ.σ ζαχαρη
-
σιρόπι (όπως της καρυδόπιτας)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη.
-
2
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από τα ασπράδια)
-
3
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα
-
4
Προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε ολα μαζι με το χερι ελαφρα προς μια κατευθυνση.
-
5
Ψηνουμε στους 180 για 45 λεπτα με 1 ωρα περιπου, αναλογα στο φουρνο.Δοκιμαζουμε με ενα καλαμακι απο σουβλακι.
-
6
Σιροπι οπως της καρυδοπιτας. Το ενα κρυο το ενα ζεστο.
Σχόλια (28)