Μελαχρινή εύκολη της Ευγενίας

Bαθμολογία: 4.7778
       
 
9 ψήφοι
golfo, 03.07.10

Περιγραφή

Μία πολύ γρήγορη και απλή συνταγή χωρίς πολλά αυγά, ακόμα και για αρχάριους της ζαχαροπλαστικής. Η συνταγή ειναι της φίλης μου της Ευγενίας που εχει μία απο τις πιο καλύτερες ταβέρνες στην Ηπειρο την Ελατρεια, και οποιος παει για κοψίδια εκει μετά του σερβίρει και μια μελαχρινή σκέτη ή και με παγωτάκι ή σοκολάτα.
Μελαχρινή  εύκολη της Ευγενίας

Τι χρειαζόμαστε:

  • 5 αυγά
  • 1 κεσέ γιαούρτι
  • 2 κεσέδες ζάχαρη
  • 2 κεσέδες αλεύρι
  • 200 γρ. καρύδια
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • κανέλα - γαρύφαλο - βανίλια
  • 3 κουταλιές κονιάκ
  • ξύσμα λεμονιού
Σιρόπι:
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 3 1/2 κούπες νερό
  • 1/2 ποτήρι μέλι
  • φλούδα λεμονιού
  • 1 ξυλάκι κανέλας
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Σιροπιαστά γλυκά
Μέθοδος: Φούρνου
Δυσκολία: Εύκολο
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 45' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Χτυπάμε τα αυγά με ζάχαρη, μετά ρίχνουμε το γιαούρτι, το αλευρι, το μπέκιν, την σόδα και ολα τα υπόλοιπα υλικά με τελευταία τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά .
  2. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο και αφού κρυώσει την σιροπιάζουμε με ζεστό το σιρόπι.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλή επιτυχία και ευχαριστώ πολύ τη φίλη και συναδελφό που μου εδωσε τη συνταγή αυτή και μου εχει λύσει πολλες φορές τα χέρια οταν ηθελα να φτιάξω ενα πολυ γρήγορο γλυκό λερώνοντας μόνο ενα σκεύος!!

Σχετικές συνταγές

Καρυδόπιτα χωρίς αυγά Καρυδόπιτα χωρίς αυγά
3.8
       
       
(5)
Καρυδόπιτα εύκολη Καρυδόπιτα εύκολη
4.7778
       
       
(18)
Πανεύκολη Καρυδόπιτα Πανεύκολη Καρυδόπιτα
5
       
       
(1)
Καρυδόπιτα χωρίς σιρόπι Καρυδόπιτα χωρίς σιρόπι
5
       
       
(1)
Παραδοσιακή Καρυδόπιτα Παραδοσιακή Καρυδόπιτα
4.8345
       
       
(139)
Καρυδόπιτα αφράτη Καρυδόπιτα αφράτη
5
       
       
(1)
Καρυδόπιτα το κάτι άλλο! Καρυδόπιτα το κάτι άλλο!
4.9565
       
       
(46)
Πεντανόστιμη καρυδόπιτα Πεντανόστιμη καρυδόπιτα
4.5
       
       
(4)
Μελαχρινή απο το Πήλιο Μελαχρινή απο το Πήλιο
4.8182
       
       
(11)
Η καρυδόπιτα της Γωγώς Η καρυδόπιτα της Γωγώς
4.2857
       
       
(7)
Καρυδόπιτα Καρυδόπιτα
3.6
       
       
(5)

    27 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από sofioula, 5-7-10  
    Στους πόσους βαθμούς την ψήνουμε και για πόση ώρα?
    #
    Σχόλιο από golfo, 5-7-10  
    sofioula εγω στο δικο μου φουρνο την ψηνω στο κατω μερος στους 175 βαθμους.
    οσο για την ωρα δεν εχω κρατησει χρονο,την βλεπω με το ματι η κανω την δοκιμη με το καλαμακι και αν εχει βγει στεγνο ειναι ετοιμη.
    βασικα την ψηνεις οπως ενα κείκ.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από savefico, 6-7-10  
    μπορείτε να μου πείτε τι αλευρι χρησιμοποιείτε? Επίσης αν βάλω φαρινα παραλείπω το μπέικιν? Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από golfo, 6-7-10  
    savefico εγω βαζω αλευρι κανονικο,οτι εχω στο ντουλαπι μου,αν και συνηθως αγοραζω παντα μαλακο αλευρι γιατι μου αρεσει η υφη του ειναι σαν πουδρα,και προσθετω το μπεικεν που γραφει η συνταγη.
    δεν την εχω φτιαξει με Φαρινα ποτε για να ειμαι ειλικρινης.
    καλη επιτυχια σας ευχομαι.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από golfo, 6-7-10  
    μολις την εφτιαξα,και μαλιστα αυτη την φορα την εκανα σε φορμα στρογγυλη και μετα την αλειψα με σοκολατα γαλακτος.
    υπεροχηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη!
    #
    Σχόλιο από Βαγγος 13, 6-7-10  
    μμμμμμμμμμμ!!!πατριωτισσα με ξελιγωσες!!!οντως η ταβερνα η συγκεκριμενη ειναι καλη!!!μμμμμμμμμ θα την φτιαξω οπωσδηποτε την μελαχρινηηηηη!!πρεπει να ειναι τελειααααα!!!
    #
    Σχόλιο από golfo, 6-7-10  
    Βαγγο μου ειναι εγγυηση η συνταγη!
    η πατριωτισα σου ειναι πρωτη στα γλυκα αλλα και στο μαγαζι της πρωτη στα κοκορετσια και στα κατσικακια.
    ευχαριστω φιλε
    #
    Σχόλιο από Eλθακι, 15-7-10  
    Golfo καταπληκτικη η συνταγη σου πολυ νοστιμη και ...... συροπιαστη μουμμμμ το σιροπακι καταπληκτικο. Ειναι πολυ ευκολη δεν το πιστευεις το αποτελεσμα. Ζηλεψα και εγω και εβαλα σοκολατα γαλακτος μονο που το εβαλα στο ψυγειο και παγωσε η σοκολατα οπως ηταν φυσικο εγω θα ηθελα βεβαια να ηταν ρευστη. Δεν ξερω εαν θα μπορουσαμε να μειωσουμε τα αυγα γιατι λιγο μου μυριζαν στην αρχη παρολο την βανιλια το ξυσμα και το κονιακ αλλα με αποζημιωνε η γευση γι'αυτο δεν εμεινε τιποτα σε δυο μερες. Ευχαριστουμε που μοιραστικες την συνταγη της φιλη σου μαζι μας!!!!!!
    #
    Σχόλιο από golfo, 15-7-10  
    Eλθάκι σε ευχαριστω πολυ,χαρηκα πολυ που σας αρεσε.
    οσο για τα αυγα νομιζω οτι ειναι καλα ,δεδομενου του οτι ενα κεικ θελει τουλαχιστον 4,η μελαχρινη μονο 5 για να γινεται αφρατη και φουσκωτη και οχι στουμπος!
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από golfo, 15-7-10  
    Ελθακι οι φωτο σου φαινονται υπεροχες!!!
    #
    Σχόλιο από Eλθακι, 18-7-10  
    Καλημερα golfo ευχαριστω για τα καλα σου λογια και νομιζω πως εχεις δικιο γιατι οπως ειδες το γλυκο εγινε σουπερ φουσκωτο τωρα δεν ξερω γιατι εμενα μου μυριζε αλλα αυτο μονο στην αρχη μαλλον ευαισθητη μυτη λογω του οτι ειναι και λιγο μεγαλη μαλον χαχαχαχα.....
    #
    Σχόλιο από Εβιτάκι81, 18-8-10  
    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ.ΣΕ ΤΙ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΑΨΙΟΥ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ?ΠΩΣ ΣΑΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΡΑΛΙΝΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ?
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!
    #
    Σχόλιο από golfo, 18-8-10  
    Εβιτακι καλως ορισες και καλα μαγειρεματα κοπελα μου.
    αυτο το γλυκο θελει ενα ταψακι μετριο ,η ενα ταψακι που θα εφτιαχνες μια δοση κεικ .
    οσο για την πραλινα ειναι παρα πολυ ωραια ιδεα ,εμενα μου αρεσει πολυ.
    καλη επιτυχια,και καλα μαγειρεματα.
    περιμενω εντυπωσεις σου,αλλωστε ειναι πολυ ευκολο γλυκο.
    ποτι χρειαστεις γραψε μου.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από Εβιτάκι81, 22-8-10  
    το ταψι το βουτυρωνουμε και το αλευρωνουμε?
    #
    Σχόλιο από golfo, 23-8-10  
    Εβιτακι ναι λαδωνουμε παντα το ταψακι μας σε οτι γλυκο φουρνου και αν ψησουμε,εγω δεν αλευρωνω το ταψι ποτε.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από Εβιτάκι81, 5-9-10  
    Απλα τελειο!
    #
    Σχόλιο από golfo, 5-9-10  
    Εβιτακι σε ευχαριστω πολυ,χαιρομαι που σας αρεσε.
    #
    Σχόλιο από drim1945, 5-9-10  
    golfo η συνταγη δεν εχει ουτε λαδι ουτε βουτυρο?Φαινεται ενδιαφερουσα και θα ηθελα να τη φτιαξω και να την προσφερω στο τελος μιας φιλικης βραδιας με παγωτο.Ειναι αρκετα ελαφρια? Σε ευχαριστω πολυ.
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 12-10-10  
    Μπράβο! Ελαφριά και κράτησε όλο το σιρόπι στη ζύμη! Όσοι δοκίμασαν ήθελαν την συνταγή σου! Την στόλισα με πούδρα αμυγδαλόψιχας και ξύσμα κουβερτούρας.
    #
    Σχόλιο από golfo, 12-10-10  
    tastes to dream πραγματι για μενα ειναι η πιο αφρατη καρυδοπιτα ,παρα πολυ πετυχημενη συνταγη.
    μπορειτε να βαλετε και σιροπι σοκολατας ,η κουβερτουρα λιωμενη με λιγο κρεμα γαλακτος.
    εγω στη φωτο εβαλα σιροπι σοκολατα αυτο που βαζουμε στα παγωτα.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    23 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από golfo, 5-7-10  
    sofioula εγω στο δικο μου φουρνο την ψηνω στο κατω μερος στους 175 βαθμους.
    οσο για την ωρα δεν εχω κρατησει χρονο,την βλεπω με το ματι η κανω την δοκιμη με το καλαμακι και αν εχει βγει στεγνο ειναι ετοιμη.
    βασικα την ψηνεις οπως ενα κείκ.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από golfo, 6-7-10  
    savefico εγω βαζω αλευρι κανονικο,οτι εχω στο ντουλαπι μου,αν και συνηθως αγοραζω παντα μαλακο αλευρι γιατι μου αρεσει η υφη του ειναι σαν πουδρα,και προσθετω το μπεικεν που γραφει η συνταγη.
    δεν την εχω φτιαξει με Φαρινα ποτε για να ειμαι ειλικρινης.
    καλη επιτυχια σας ευχομαι.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από golfo, 6-7-10  
    μολις την εφτιαξα,και μαλιστα αυτη την φορα την εκανα σε φορμα στρογγυλη και μετα την αλειψα με σοκολατα γαλακτος.
    υπεροχηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη!
    #
    Σχόλιο από Βαγγος 13, 6-7-10  
    μμμμμμμμμμμ!!!πατριωτισσα με ξελιγωσες!!!οντως η ταβερνα η συγκεκριμενη ειναι καλη!!!μμμμμμμμμ θα την φτιαξω οπωσδηποτε την μελαχρινηηηηη!!πρεπει να ειναι τελειααααα!!!
    #
    Σχόλιο από golfo, 6-7-10  
    Βαγγο μου ειναι εγγυηση η συνταγη!
    η πατριωτισα σου ειναι πρωτη στα γλυκα αλλα και στο μαγαζι της πρωτη στα κοκορετσια και στα κατσικακια.
    ευχαριστω φιλε
    #
    Σχόλιο από Eλθακι, 15-7-10  
    Golfo καταπληκτικη η συνταγη σου πολυ νοστιμη και ...... συροπιαστη μουμμμμ το σιροπακι καταπληκτικο. Ειναι πολυ ευκολη δεν το πιστευεις το αποτελεσμα. Ζηλεψα και εγω και εβαλα σοκολατα γαλακτος μονο που το εβαλα στο ψυγειο και παγωσε η σοκολατα οπως ηταν φυσικο εγω θα ηθελα βεβαια να ηταν ρευστη. Δεν ξερω εαν θα μπορουσαμε να μειωσουμε τα αυγα γιατι λιγο μου μυριζαν στην αρχη παρολο την βανιλια το ξυσμα και το κονιακ αλλα με αποζημιωνε η γευση γι'αυτο δεν εμεινε τιποτα σε δυο μερες. Ευχαριστουμε που μοιραστικες την συνταγη της φιλη σου μαζι μας!!!!!!
    #
    Σχόλιο από golfo, 15-7-10  
    Eλθάκι σε ευχαριστω πολυ,χαρηκα πολυ που σας αρεσε.
    οσο για τα αυγα νομιζω οτι ειναι καλα ,δεδομενου του οτι ενα κεικ θελει τουλαχιστον 4,η μελαχρινη μονο 5 για να γινεται αφρατη και φουσκωτη και οχι στουμπος!
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από golfo, 15-7-10  
    Ελθακι οι φωτο σου φαινονται υπεροχες!!!
    #
    Σχόλιο από Eλθακι, 18-7-10  
    Καλημερα golfo ευχαριστω για τα καλα σου λογια και νομιζω πως εχεις δικιο γιατι οπως ειδες το γλυκο εγινε σουπερ φουσκωτο τωρα δεν ξερω γιατι εμενα μου μυριζε αλλα αυτο μονο στην αρχη μαλλον ευαισθητη μυτη λογω του οτι ειναι και λιγο μεγαλη μαλον χαχαχαχα.....
    #
    Σχόλιο από golfo, 18-8-10  
    Εβιτακι καλως ορισες και καλα μαγειρεματα κοπελα μου.
    αυτο το γλυκο θελει ενα ταψακι μετριο ,η ενα ταψακι που θα εφτιαχνες μια δοση κεικ .
    οσο για την πραλινα ειναι παρα πολυ ωραια ιδεα ,εμενα μου αρεσει πολυ.
    καλη επιτυχια,και καλα μαγειρεματα.
    περιμενω εντυπωσεις σου,αλλωστε ειναι πολυ ευκολο γλυκο.
    ποτι χρειαστεις γραψε μου.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από golfo, 23-8-10  
    Εβιτακι ναι λαδωνουμε παντα το ταψακι μας σε οτι γλυκο φουρνου και αν ψησουμε,εγω δεν αλευρωνω το ταψι ποτε.
    ευχαριστω
    #
    Σχόλιο από Εβιτάκι81, 5-9-10  
    Απλα τελειο!
    #
    Σχόλιο από golfo, 5-9-10  
    Εβιτακι σε ευχαριστω πολυ,χαιρομαι που σας αρεσε.
    #
    Σχόλιο από drim1945, 5-9-10  
    golfo η συνταγη δεν εχει ουτε λαδι ουτε βουτυρο?Φαινεται ενδιαφερουσα και θα ηθελα να τη φτιαξω και να την προσφερω στο τελος μιας φιλικης βραδιας με παγωτο.Ειναι αρκετα ελαφρια? Σε ευχαριστω πολυ.
    #
    Σχόλιο από tastes to dream, 12-10-10  
    Μπράβο! Ελαφριά και κράτησε όλο το σιρόπι στη ζύμη! Όσοι δοκίμασαν ήθελαν την συνταγή σου! Την στόλισα με πούδρα αμυγδαλόψιχας και ξύσμα κουβερτούρας.
    #
    Σχόλιο από golfo, 12-10-10  
    tastes to dream πραγματι για μενα ειναι η πιο αφρατη καρυδοπιτα ,παρα πολυ πετυχημενη συνταγη.
    μπορειτε να βαλετε και σιροπι σοκολατας ,η κουβερτουρα λιωμενη με λιγο κρεμα γαλακτος.
    εγω στη φωτο εβαλα σιροπι σοκολατα αυτο που βαζουμε στα παγωτα.
    #
    Σχόλιο από Rozana200406, 12-10-10  
    Πολύ ωραία,πολύ γρήγορη και πολύ πολύ αφράτη!Εβαλα μισή φαρίνα μισό γ.ο.χ. και το μπεικιν."Κράτησα" το ένα πηρουνάκι γιατί το σιρόπι "καθησε" κάτω και μου φάνηκε λίγο.Βέβαια το πήρε όλο αλλά το ήθελα όλο σιροπιασμένο.Το έβρασα πέντε λεπτά να δέσει.Πάντως σίγουρα θα το ξανακάνω,σε ευχαριστούμε πολύ.
    #
    Σχόλιο από golfo, 12-10-10  
    Rozana ειναι πραγματι πολυ ωραια,αν θες πιο σιροπιασμενη βαλε λιγο παραπανω σιροπι την αλλη φορα.
    εγω να σπου πω την αληθεια μολις κρυωνει λιγο την γυρναω και αναποδα και πεφτει το σιροπι και στο πανω μερος και μετα την γυρναω κανονικα στα ισα της.
    ευχαριστω καλοφαγωτη
    #
    Σχόλιο από EVDI, 29-10-11  
    Τέλεια η μελαχρινή και πολύ εύκολη συνταγή! Ευχαριστούμε!!!
    #
    Σχόλιο από GIOTA1972, 6-11-11  
    Πολύ εύκολο γλυκό, αφράτο και ελαφρύ!!! Με παγωτό ή χωρίς ιδανικό επιδόρπιο για όλες τις ώρες!!! Ευχαριστούμε και να ανεβάζετε κι άλλες τέτοιες εύκολες και γρήγορες συνταγές.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από sofioula, 5-7-10  
    Στους πόσους βαθμούς την ψήνουμε και για πόση ώρα?
    #
    Σχόλιο από savefico, 6-7-10  
    μπορείτε να μου πείτε τι αλευρι χρησιμοποιείτε? Επίσης αν βάλω φαρινα παραλείπω το μπέικιν? Ευχαριστώ.
    #
    Σχόλιο από Εβιτάκι81, 18-8-10  
    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!ΕΙΜΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ.ΣΕ ΤΙ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΑΨΙΟΥ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΩ?ΠΩΣ ΣΑΣ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΠΡΑΛΙΝΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ?
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!
    #
    Σχόλιο από Εβιτάκι81, 22-8-10  
    το ταψι το βουτυρωνουμε και το αλευρωνουμε?

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης κρέ...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 115 αγαπημένων συνταγών, του/της coookie
    γλυκά
    Ένα βιβλίο 157 αγαπημένων συνταγών, του/της Eleni Alex
    ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ
    Ένα βιβλίο 21 αγαπημένων συνταγών, του/της roulaz
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 68 αγαπημένων συνταγών, του/της Κυριακή Γ.Σ.Ν.
    Αγαπημένες συνταγές  annantel
    Ένα βιβλίο 588 αγαπημένων συνταγών, του/της annantel