Μελαχρινή Πόντιας
Το έχω κάνει πολλές φορές και είναι το αγαπημένο μου. Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!
Υλικά
-
1 κεσεδάκι γιαούρτι (αγελάδος βάζω εγώ)
-
1 κούπα ζάχαρη
-
1 κούπα λάδι
-
2 1/2 κούπες αλεύρι (οτιδήποτε)
-
1 βανίλια
-
1 κουτ. του γλυκού κανέλα
-
1 κουτ. του γλυκού σόδα
-
3 κουτ. της σούπας κακάο
-
7 αυγά
-
1 κούπα ψίχα καρύδια ή αμύγδαλο ή οτι άλλο θέλετε
-
Για το σιρόπι
-
3 1/2 κούπες ζάχαρη
-
3 κούπες νερό
-
λίγο λεμόνι
-
1 ξύλο κανέλας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάτε όλα τα υλικά στο μίξερ και ρίχνετε το μίγμα σε ένα ταψί, το οποίο έχετε λαδώσει και αλευρώσει.
-
2
Το ψήνετε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σκάλα (ανάλογα το φούρνο) για 1 ώρα.
-
3
Βράζουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε ζεστό στο γλυκό.
-
4
Για να σιροπιαστεί καλά το τυλίγετε με μεμβράνη (αρκετή),να γίνει σαν καπάκι και το γυρνάτε ανάποδα,το κάνω προς το τέλος που έχει μείνει λίγο σιρόπι στην κατσαρόλα.
-
5
Καλή επιτυχία!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια