Μελαχρινό κέικ
Ενα σοκολατένιο κέικ σκέτος.... "πειρασμός"
Λίγα μυστικά ακόμα
http//everythingcook.blogspot.gr/
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο,το κακάο, το νερό και την ζάχαρη. Μόλις πάρουν βράση το αποσύρουμε από την φωτιά.
-
2
Αφού κρυώσει αρκετά το μείγμα, ρίχνουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε. Κρατάμε από το μείγμα 1 φλιτζάνι(σε μπεν μαρί για να μην πήξει).
-
3
Ρίχνουμε στο υπόλοιπο μείγμα μέσα στη κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος τα ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα.
-
4
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και πασπαλισμένο με κακάο.
-
5
Ψήνουμε στους 180°C για μισή ώρα.Ζεστό όπως το βγάζουμε το περιχύνουμε με το μείγμα που έχουμε κρατήσει στο φλιτζάνι και αφήνουμε να κρυώσει. Buon appetito!
Σχόλια