Μελαχροινή απόλαυση
Αυτό το γλυκό το θυμάμαι απο τα παιδικά μου χρόνια!
Υλικά
-
1/4 κούπας αλεύρι
-
1 1/4 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
-
1 baking powder
-
1 κ.γ. κανέλλα
-
2 κ.γ. κακάο
-
1 κούπα ζάχαρη
-
6 αβγά
-
1/4 κούπας καλαμποκέλαιο
-
1 κούπα καρύδι τριμμένο
-
Για σιρόπι
-
2 κούπες ζάχαρη
-
2 κούπες νερό
-
1 κουταλιά χυμό λέμόνι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε τα 5 πρώτα υλικά.
-
2
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη για 15΄σε δυνατή ταχύτητα, σταματάμε το χτύπημα και ανακατεύοντας με το κουτάλι ρίχνουμε σιγά-σιγά τα ανακατεμένα υλικά.
-
3
Κατόπιν προσθέτουμε το λάδι και ρίχνουμε τα καρύδια λίγα-λίγα για να μην κάτσει το μίγμα.
-
4
Αδειάζουμε σε ταψί στρόγγυλο (30 cm) ή ίδιας χωρητικότητας μακρόστενο και ψήνουμε στους 175 για 1/2 ώρα περίπου.
-
5
Το βγάζουμε και μόλις κρυώσει λίγο το κόβουμε κομμάτια και το σιροπιάζουμε.
Σχόλια (3)