κύρια φωτογραφία συνταγής Μελαχροινή απόλαυση

Μελαχροινή απόλαυση

Pinakidou Maria
Pinakidou Maria @cook_09071972
Αλεξανδρούπολη

Αυτό το γλυκό το θυμάμαι απο τα παιδικά μου χρόνια!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
  1. 1/4 κούπας αλεύρι
  2. 1 1/4 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
  3. 1 baking powder
  4. 1 κ.γ. κανέλλα
  5. 2 κ.γ. κακάο
  6. 1 κούπα ζάχαρη
  7. 1/4 κούπας καλαμποκέλαιο
  8. 1 κούπα καρύδι τριμμένο
  9. Για σιρόπι
  10. 2 κούπες ζάχαρη
  11. 2 κούπες νερό
  12. 1 κουταλιά χυμό λέμόνι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ανακατεύουμε τα 5 πρώτα υλικά.

  2. 2

    Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη για 15΄σε δυνατή ταχύτητα, σταματάμε το χτύπημα και ανακατεύοντας με το κουτάλι ρίχνουμε σιγά-σιγά τα ανακατεμένα υλικά.

  3. 3

    Κατόπιν προσθέτουμε το λάδι και ρίχνουμε τα καρύδια λίγα-λίγα για να μην κάτσει το μίγμα.

  4. 4

    Αδειάζουμε σε ταψί στρόγγυλο (30 cm) ή ίδιας χωρητικότητας μακρόστενο και ψήνουμε στους 175 για 1/2 ώρα περίπου.

  5. 5

    Το βγάζουμε και μόλις κρυώσει λίγο το κόβουμε κομμάτια και το σιροπιάζουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

mariaspintiou
mariaspintiou @cook_8466648
Είναι σαν ραβανί με καροδόπιτα μαζί. Τέλειο

Από

Pinakidou Maria
Pinakidou Maria @cook_09071972
στις
Αλεξανδρούπολη