Μελένια κουλουράκια
Πανεύκολα τραγανά κουλουράκια με γεύση μέλι (ή πετιμέζι).
Λίγα μυστικά ακόμα
Φτιάχνοντας τα κουλουράκια με πετιμέζι γίνονται περίπου σαν τραγανά μουστοκούλουρα. Μπορείτε να ανοιξετε την ζύμη σε φύλλο και να κόψετε με κουπ-πατ σχέδια όπως έκανα εγώ.
Υλικά
-
1/2 φλυτζανιού λάδι
-
1/2 φλυτζανιού ζάχαρη (καστανή)
-
2 φλυτζάνια αλεύρι (ίσως και λίγο παραπάνω)
-
1/3 φλυτζανιού μέλι (ή πετιμέζι)
-
4 κουτ. σούπας χυμό πορτοκάλι
-
1 κουτ. γλ. κοφτό σόδα
-
1 κουτ. γλ. κανέλα σκόνη (μαζί με λίγο γαρύφαλλο ή και άλλο παρόμοιο μυρωδικό)
-
ξύσμα πορτοκάλι
-
1 χούφτα σταφίδες μαύρες (προαιρετικά)
-
σουσάμι (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε για λίγη ώρα στο μίξερ όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι, την σόδα και τις σταφίδες (αν τις προσθέσετε) μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
-
2
Βάζουμε το μίγμα σε λεκάνη και προσθέτουμε την σόδα, τις σταφίδες και το αλεύρι τμηματικά μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που να πλάθεται εύκολα.
-
3
Την αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο για να ξεκουραστεί και έπειτα πλάθουμε κουλουράκια, τα κυλάμε στο σουσάμι και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
-
4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, με αέρα, για περίπου 12-15 λεπτά.
Σχόλια (2)