Aleksandra
Aleksandra @cook_8457411

Αυτή είναι η αγαπημένη μας συνταγή που σερβίρει η ταβέρνα "Πλατεία" σε κάποιο χωριό του Κιλκίς.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αφού τη σερβίρουμε,την κόβουμε με μαχαιράκι και την ανακατεύουμε έτσι ώστε να αναμειχθούν όλα τα υλικά και να νοστιμήσει. Είναι τέλεια!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

15 Minutes
  1. λάδι
  2. ξύδι
  3. αλάτι
  4. σκόρδο (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε τη μελιτζάνα και χωρίς να αφαιρέσουμε το κοτσάνι τη σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και την τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο ολόκληρη.

  2. 2

    Την ψήνουμε στο μάτι της κουζίνας ή στη σχάρα.

  3. 3

    Αφού ψηθεί αφαιρούμε προσεκτικά τη μαύρη φλούδα,προσέχοντας να μη χαλάσουμε τη μελιτζάνα. Την πατάμε ελαφρά να βγάλει το νερό που έχει μέσα και την ανοίγουμε όμορφα μέσα στο πιάτο που θα τη σερβίρουμε.

  4. 4

    Προσθέτουμε μπόλικο λάδι (η μελιτζάνα το θέλει το λάδι της), λίγο ξύδι, αλάτι (προσεκτικά,γιατί θα μπει και το κεφαλοτύρι), το σκόρδο τριμμένο και μπόλικο τριμμένο κεφαλοτύρι από πάνω.

  5. 5

    Η μελιτζάνα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (14)

Rosie
Rosie @cook_8450787
Το έχω δοκιμάσει κι εγώ σε κάποιο σπίτι σε χωριό του Κιλκίς και είναι εξαιρετικό σαν μεζές!!

Από

Aleksandra
Aleksandra @cook_8457411
στις
www.magyreuontas.blogspot.gr www.miaforakienacake.blogspot.gr
Δες περισσότερα