Μελιτζάνα ψητή αλά Πλατεία
Αυτή είναι η αγαπημένη μας συνταγή που σερβίρει η ταβέρνα "Πλατεία" σε κάποιο χωριό του Κιλκίς.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αφού τη σερβίρουμε,την κόβουμε με μαχαιράκι και την ανακατεύουμε έτσι ώστε να αναμειχθούν όλα τα υλικά και να νοστιμήσει. Είναι τέλεια!
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε τη μελιτζάνα και χωρίς να αφαιρέσουμε το κοτσάνι τη σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και την τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο ολόκληρη.
-
2
Την ψήνουμε στο μάτι της κουζίνας ή στη σχάρα.
-
3
Αφού ψηθεί αφαιρούμε προσεκτικά τη μαύρη φλούδα,προσέχοντας να μη χαλάσουμε τη μελιτζάνα. Την πατάμε ελαφρά να βγάλει το νερό που έχει μέσα και την ανοίγουμε όμορφα μέσα στο πιάτο που θα τη σερβίρουμε.
-
4
Προσθέτουμε μπόλικο λάδι (η μελιτζάνα το θέλει το λάδι της), λίγο ξύδι, αλάτι (προσεκτικά,γιατί θα μπει και το κεφαλοτύρι), το σκόρδο τριμμένο και μπόλικο τριμμένο κεφαλοτύρι από πάνω.
-
5
Η μελιτζάνα μας είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Σχόλια (14)