Μελιτζάνα ψητή
Η Κλασική ψημένη στα κάρβουνα μελιτζάνα με γεύση και παρουσίαση από τα παιδικά μας χρόνια. Απαραίτητο συμπλήρωμα σε κάθε ψήσιμο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή δεν έχει αλάτι γιατί η φέτα είναι αλμυρή και γιατί είναι πολύ νόστιμη έτσι. Εσείς αν θέλετε προσθέσετε λίγο αλάτι.
Υλικά
-
5 Μελιτζάνες μακρόστενες
-
1 κόκκινη πιπεριά
-
1 καυτερή πιπέριτσα
-
1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
-
1/4 ματσάκι μαϊντανό
-
100 γρμ φέτα
-
Λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Τυλίξτε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε αλουμινόχαρτο και ψήστε τις στα καρβουνά. Βάλτε τα μέσα στη θράκα – το αλουμινόχαρτο θα εμποδίσει την στάχτη να εισχωρήσει μέσα. είναι έτοιμα όταν πατώντας τα με ένα πιρουνάκι είναι μαλακά - Προσοχή μη τα παραψήσετε.
-
2
Βγάλτε τα λαχανικά από το αλουμινόχαρτο και καθαρίστε τα ολόκληρα. Απλώστε τις μελιτζάνες σε μία μεγάλη πιατέλα σαν βεντάλιες.Κόψτε την κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες και πολτοποιήστε την καυτερή.
-
3
Κόψτε τις μελιτζάνες κάθετα έτσι όπως είναι απλωμένες στην πιατέλα σε μικρά κομματάκια - τα πολύ μαλακά θα γίνουν πολτός. Απλώστε πάνω τις πιπεριές την φέτα θρυμματισμένη το σκόρδο και τέλος το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε ελαφρά.
Σχόλια (5)