κύρια φωτογραφία συνταγής Μελιτζάνα ψητή
cesilia
cesilia @cook_8448834

Η Κλασική ψημένη στα κάρβουνα μελιτζάνα με γεύση και παρουσίαση από τα παιδικά μας χρόνια. Απαραίτητο συμπλήρωμα σε κάθε ψήσιμο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή δεν έχει αλάτι γιατί η φέτα είναι αλμυρή και γιατί είναι πολύ νόστιμη έτσι. Εσείς αν θέλετε προσθέσετε λίγο αλάτι.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5
  1. 5 Μελιτζάνες μακρόστενες
  2. 1 κόκκινη πιπεριά
  3. 1 καυτερή πιπέριτσα
  4. 1 μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  5. 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  6. 100 γρμ φέτα
  7. Λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Τυλίξτε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές σε αλουμινόχαρτο και ψήστε τις στα καρβουνά. Βάλτε τα μέσα στη θράκα – το αλουμινόχαρτο θα εμποδίσει την στάχτη να εισχωρήσει μέσα. είναι έτοιμα όταν πατώντας τα με ένα πιρουνάκι είναι μαλακά - Προσοχή μη τα παραψήσετε.

  2. 2

    Βγάλτε τα λαχανικά από το αλουμινόχαρτο και καθαρίστε τα ολόκληρα. Απλώστε τις μελιτζάνες σε μία μεγάλη πιατέλα σαν βεντάλιες.Κόψτε την κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες και πολτοποιήστε την καυτερή.

  3. 3

    Κόψτε τις μελιτζάνες κάθετα έτσι όπως είναι απλωμένες στην πιατέλα σε μικρά κομματάκια - τα πολύ μαλακά θα γίνουν πολτός. Απλώστε πάνω τις πιπεριές την φέτα θρυμματισμένη το σκόρδο και τέλος το μαϊντανό ψιλοκομμένο. Προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε ελαφρά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

golfo
golfo @cook_8452627
π\'αρα πολυ ωραιο μεζεδακι,μας αρεσουν πολυ ετσι οι μελιτζανες.\nευχαριστω

Από

cesilia
cesilia @cook_8448834
στις