κύρια φωτογραφία συνταγής Μελιτζάνες all’arrabbiata : μ’ αρέσει σαν θυμώνεις
ggr
ggr @george
Athens

Οι Μελιτζάνες “all’arrabbiata” είναι ένα πολύ νόστιμο αλλά και γρήγορο συνοδευτικό, μία γαρνιτούρα σχεδόν για κάθε τύπο πιάτου.Είναι πολύ γρήγορο στην εκτέλεση, αφού οι μελιτζάνες δεν χρειάζεται καν να μείνουν σε αλάτι. Σε λιγότερο από μισή ώρα το έχετε έτοιμο και αρωματισμένο πάνω στο τραπέζι σας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυξομειώνοντας την ποσότητα του λαδιού (αντίστοιχα θα μεταβάλλεται και η ποσότητα του καυτού νερού (βήμα 2) που θα προσθέτουμε), κάνουμε τη συνταγή μας λιγότερο ή περισσότερο light.Για πιο “ελαφρύ” επίσης αποτέλεσμα, μπορούμε να αντικαταστήσουμε την ψιλοκομμένη πιπερίτσα με σκόνη καυτερής πιπεριάς. Αντίθετα, εάν προσθέσετε ολόκληρη των πιπερίτσα, μαζί και με τους σπόρους της, περνάτε πια στην “καλαβρέζικη” εκδοχή. Τόσο το καλύτερο !!! Και όποιος αντέξει.Μπορείτε πάντα, στο τέλος του μαγειρέματος, να αφαιρέσετε τη σκελίδα το σκόρδο. Για τον λόγο αυτό μπαίνει ολόκληρη.Εγώ προσέθεσα, ήδη από το βήμα 3, και ένα κουταλάκι κάπαρη. Λίγη, ίσα να πετυχαίνει κανείς δύο-τρεις στο πιάτο του. Ήταν μία δροσερή νότα κάθε που ανακάλυπτες μία, που θα μπορούσε να είναι και σε μεγαλύτερη συχνότητα αλλά θα μπορούσε να λείπει και εντελώς.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 άτομα
  1. 2 μελιτζάνες
  2. 2 ντομάτες πομοντόρια
  3. 1 κλαδάκι μαϊντανό (μπορείτε να τον αυξήσετε σε όσο σας αρέσει)
  4. 1 σκελίδα σκόρδο
  5. ελαιόλαδο, όσο απαιτηθεί
  6. αλάτι όσο απαιτηθεί
  7. καυτερή πιπερίτσα, όσο αντέχετε

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, και τη σκελίδα το σκόρδο πατημένη, λιωμένη (βγάζει έτσι πολύ καλύτερα τα αρώματά της). Το ανεβάζουμε σε μία εστία και το ζεσταίνουμε έως ότου το σκόρδο αρχίσει να χρυσίζει.

  2. 2

    Προσθέτουμε τις μελιτζάνες κομμένες σε κυβάκια. Διορθώνουμε στο αλάτι και τις τηγανίζουμε για περίπου 10 λεπτά. Εάν διαπιστώσουμε ότι το λάδι έχει εξατμισθεί, προσθέτουμε, από λίγο τη φορά, καυτό νερό, για να μη κολλήσουν οι μελιτζάνες.

  3. 3

    Στο τέλος του 10λέπτου, προσθέτουμε τα πομοντόρια κομμένα και αυτά σε κύβους, όπως και αρκετή φρέσκια καυτερή πιπερίτσα, κομμένη και αυτή σε πολύ μικρά κομματάκια. Μαγειρεύουμε άλλα 5 λεπτά.

  4. 4

    Τελειώνουμε προσθέτοντας τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, σοτάρουμε για λίγα δευτερόλεπτα να ενσωματωθεί στα λαχανικά και αυτός, ανταλλάσοντας αρώματα, και το σερβίρουμε ζεστό.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

Amelie
Amelie @balletholic
Υπέροχη η συνταγή! Αλλά γιατί "μ΄αρεσει όταν θυμώνεις"? Εξ΄αιτίας της καυτερής πιπερίτσας?

Από

ggr
ggr @george
στις
Athens