κύρια φωτογραφία συνταγής Μελιτζάνες φούρνου Ίντι
Granny Duck
Granny Duck @cook_8457546

Είναι μία πολύ ελαφριά παραλλαγή του Ιμάμ, με μία νότα ινδικής κουζίνας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλό είναι το ταψάκι σας να είναι σκεπασμένο στην αρχή.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

53 Minutes
4 άτομα
  1. 4 μελιτζάνες φλάσκες
  2. 3 μεγάλες ντομάτες ή 1 κουτί ντοματάκια
  3. 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
  4. 4 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  5. 3 σκελίδες σκόρδο
  6. λίγο λάδι
  7. κάρυ (όσο σας αρέσει)
  8. κύμινο (όσο σας αρέσει επίσης)
  9. αλάτι - πιπέρι
  10. μπόλικο φρέσκο κόλιανδρο ή ελλείψη αυτού μαϊντανό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Από το προηγούμενο βράδυ βάλτε τις μελιτζάνες πλυμμένες και ολόκληρες (αφού έχετε αφαιρέσει το κοτσάνι τους) σε νερό που βράζει να μαλακώσουν. Αφήστε τις να στραγγίξουν καλά.

  2. 2

    Σε πλατύ τηγάνι βάλτε το λάδι και σωτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο να μαραθούν λίγο.

  3. 3

    Προσθέστε τις ντομάτες πολτοποιημένες, τον πελτέ ντομάτας και τα μπαχαρικά. Αφήστε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά να δέσει. Όταν είναι έτοιμη προσθέτετε το κόλιανδρο ψιλοκομμένο.

  4. 4

    Ανοίγετε τις μελιτζάνες στα δύο και τις βάζετε σε ταψάκι. Χωρίζετε λίγο τη σάρκα τους, ώστε να δημιουργηθεί χώρος για να μπει η σάλτσα.

  5. 5

    Βάζετε τη σάλτσα πάνω στις μελτιζάνες ώστε να καλυφθούν από αυτή και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.

Αντιδράσεις

Σχόλια (3)

golfo
golfo @cook_8452627
με αυτον τον τροπο που γραφεις τις εκανε η μανα μου,αλλα εγω δεν τις εβρασα καθολου σημερα τις εβγαλα την πολυ ψιχα και τις γεμισα,εβαλα και πατατουλες ,και εριξα και ζεστο νερακι και τις εψησα στο κατω μερος του φουρνου στους 250 βαθμους και εγιναν λουκουμι.\nκανελιτσα και φυλαρακια δαφνης τους πηγαιναν πολυ.\nειναι ενας πολυ ευκολος και υγιεινος τροπος να φτιαξεις μελιτζανες χωρις τηγανισματα και πολλα λαδια.\nευχαριστω ηταν υπεροχο.

Από

Granny Duck
Granny Duck @cook_8457546
στις