Μελιτζάνες φούρνου Ίντι
Είναι μία πολύ ελαφριά παραλλαγή του Ιμάμ, με μία νότα ινδικής κουζίνας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλό είναι το ταψάκι σας να είναι σκεπασμένο στην αρχή.
Υλικά
-
4 μελιτζάνες φλάσκες
-
3 μεγάλες ντομάτες ή 1 κουτί ντοματάκια
-
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
-
4 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
-
3 σκελίδες σκόρδο
-
λίγο λάδι
-
κάρυ (όσο σας αρέσει)
-
κύμινο (όσο σας αρέσει επίσης)
-
αλάτι - πιπέρι
-
μπόλικο φρέσκο κόλιανδρο ή ελλείψη αυτού μαϊντανό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Από το προηγούμενο βράδυ βάλτε τις μελιτζάνες πλυμμένες και ολόκληρες (αφού έχετε αφαιρέσει το κοτσάνι τους) σε νερό που βράζει να μαλακώσουν. Αφήστε τις να στραγγίξουν καλά.
-
2
Σε πλατύ τηγάνι βάλτε το λάδι και σωτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο να μαραθούν λίγο.
-
3
Προσθέστε τις ντομάτες πολτοποιημένες, τον πελτέ ντομάτας και τα μπαχαρικά. Αφήστε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά να δέσει. Όταν είναι έτοιμη προσθέτετε το κόλιανδρο ψιλοκομμένο.
-
4
Ανοίγετε τις μελιτζάνες στα δύο και τις βάζετε σε ταψάκι. Χωρίζετε λίγο τη σάρκα τους, ώστε να δημιουργηθεί χώρος για να μπει η σάλτσα.
-
5
Βάζετε τη σάλτσα πάνω στις μελτιζάνες ώστε να καλυφθούν από αυτή και ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.
Σχόλια (3)