Μελιτζάνες καυτερές
Μελιτζάνες φούρνου με χωριάτικο λουκάνικο, πιπεριές και τυρί.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε κάθε μελιτζάνα σε 2 φέτες και τις ξεπικρίζουμε.
-
2
Χαράζουμε απαλά τις φέτες, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί, τις αλείφουμε με ελάχιστο λάδι χρησιμοποιώντας ένα πινέλο και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
-
3
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα λουκάνικα και τα σωτάρουμε με τη σειρά σε λίγο λάδι.
-
4
Προσθέτουμε λίγο χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη, χαμηλώνουμε την εστία και ανακατεύουμε καλά.
-
5
Σβήνουμε με λευκό κρασί και αποσύρουμε από τη φωτιά.
-
6
Μόλις ψηθούν οι μελιτζάνες, τις βγάζουμε από το φούρνο, αφαιρούμε λίγη ψίχα, προσθέτουμε τη σάλτσα με τα λουκάνικα και τις πιπεριές, πασπαλίζουμε με τυρί και ξαναψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί.
Σχόλια (4)