asproyla
asproyla @cook_8450142
Χανιά

Καλοκαιρινό και νόστιμο φαγητό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Θέλει προσοχή στο ανακάτεμα δεν θέλει με κουτάλα όταν μπουν οι μελιτζάνες γιατί θα διαλυθούν και θα γίνει το φαγητό κρέμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 10 μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες σε ροδέλες όχι και πολύ λεπτές
  2. αρκετό ελαιόλαδο
  3. 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  4. 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ροδέλες
  5. 2-3 σκελίδες σκόρδο κομμένα σε ροδέλες
  6. 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  7. 1/2 κουτί ντοματάκια
  8. 1 κουταλιά το γλυκού γεμάτη πελτέ
  9. αλάτι - πιπέρι
  10. 300 γραμ. φέτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια (της προτίμησής σας)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε τις μελιτζάνες στο νερό με αλάτι και αφήνουμε για 1/2 ώρα.

  2. 2

    Της στραγγίζουμε καλά και στην συνέχεια της τηγανίζουμε.

  3. 3

    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, τον μαϊντανό και τα τσιγαρίζουμε. Ύστερα ρίχνουμε την ντομάτα με τον πελτέ και τα αφήνουμε να ψηθούν προσθέτοντας νερό όποτε χρειάζεται.

  4. 4

    Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε και τις μελιτζάνες ενώ δεν τις ανακατεύουμε με κουτάλα γιατί θα διαλυθούν απλά ταρακουνάμε την κατσαρόλα για να της απλώσουμε. Αφήνουμε να βράσουν και τέλος βάζουμε την φέτα το πιπέρι και αφήνουμε την φωτιά για 2-3 λεπτά.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (7)

Elefteria
Elefteria @cook_8450398
Το τέλειο καλοκαιρινό φαΐ ή μεζεδάκι. Εγώ τηγανίζω από βραδύς τις μελιτζάνες και τις αφήνω στο τρυπητό να φύγει το λάδι. Την επόμενη παίρνω από αυτό για να ετοιμάσω τη σάλτσα. Το δοκίμασα και στο φούρνο σε πήλινο ένα βραδάκι που περίμενα παρέα και ξετρελάθηκαν όλοι. Γίνετε πολύ ελαφρύ και... ανάρπαστο.

Από

asproyla
asproyla @cook_8450142
στις
Χανιά